ZdorovGuru.com

Rusa - ljekovita svojstva

Video: rusa ljekovita svojstva i kontraindikacije

Danas je tema razgovora bit rusa. Ovaj članak će govoriti o svojim blagotvornim ljekovitim svojstvima, kako koristiti ove biljke u narodnoj medicini, a kada to ne bi trebalo činiti.

Što je rusa? To je zeljasta višegodišnja biljka, visine do 90 cm. korijena subramose, šipke. Rusa gomoljasto Ukratko, mnoge glave. Travka rebrasti, šuplji, gusto razgranata, obrasla dlačicama, ističe na sok prijeloma naranče. Listovi su izmjenični, listićima u obliku pera, pinnatisect, donja sivo, top svijetlo zelena. Kada rusa cvjeta? Od svibnja do lipnja. Plod biljke - kutija. Kad su plodovi dozrijevaju? Plodovi dozrijevaju u srpnju - rujan.

Rusa korisna ljekovita svojstva

Što korisna svojstva imaju ove biljke? Rusa sadrži alkaloide helidonin, sanguinarine, i slično. Postrojenje je bogata askorbinske kiseline, karotena, sadrži saponine, flavonoide, gorke, organske kiseline, smolasti tvari.

Rusa ima helidonin, njegove aktivnosti i svojstava puno poput morfija. U osnovnim svojstvima celandine - koleretik, grčeve, protuupalno.

Video: rusa. Ljekovita svojstva rusaHelidonin smirujući, sedativ, antispasmodic djelovanje, a ima i bradikardične, hipertenzivne svojstva.

U rusa je protopine alkaloid, to može povećati tonus glatkih mišića reaktivnosti i oduzimati autonomni živčani sustav.

Alkaloid keleritirin sadržane u rusa ima učinak lokalne iritacije.

Rusa se koristi u narodnoj medicini

Kao što se koristi u narodnoj medicini rusa? Biljka se koristi za liječenje brojnih bolesti: oslabljenu funkciju crijeva, jetre, želuca, žučnog mjehura, pochek- upala usta i nazofarinksa, kao i za liječenje urinarne routes- alergije, hipertenzija i raka.

Video: rusa. Korisna svojstva i kontraindikacije.

Rusa se koristi u liječenju kožnih bolesti: uklonjene bradavice, papiloma, psorijaze, akni, ekcemi liječenje, gljivična oboljenja.

rusa kontraindikacije

Koje su kontraindikacije je rusa? Sok od rusa je otrovna, a njegova je uporaba moguća je samo nakon savjetovanja s liječnikom! Predoziranje sok od rusa može dovesti do negativnih posljedica za zdravlje.

Video: rusa kao ginseng! Ljekovita svojstva rusa.

Kontraindiciran uzimati droge rusa angine, astme, epilepsije, neuroloških bolesti.

Rusa foto:


Ljekovita svojstva bilja i narodnih lijekova LiječenjeLjekovita svojstva bilja i narodnih lijekova LiječenjeLjekovita svojstva bilja i narodnih lijekova Liječenje

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea