ZdorovGuru.com

Ehinopanaks - ljekovita svojstva

Ehinopanaks - ljekovita svojstva

Članak se usredotočuje na ehinopanakse. Možete upoznati s ljekovitim svojstvima korisne biljke, saznajte kako ga primijeniti u narodnoj medicini, a što kontraindikacije postoje u primjeni postrojenja.

Što je ehinopanaks? Grm trnovit, njegova visina je 80 - dug 110 cm, što je tipično za njega, gusta gomoljasto, koji polaze od slučajnog korijena, prtljažnik ima debele trnje., sjedi krhki igličaste bodlje žute boje, ravno.

Listovi su zaobljeni, redovito, veliki, dugo petiolate. Cvjetovi su zelenkasti, mali i neprimjetan. Voće - koštunice.

Video: čičak korisna svojstva

Kada biljka cvjeta? Cvatnja se javlja u lipnju-srpnju. Kad su plodovi dozrijevaju? Zrenje odvija od kolovoza do rujna.


Ehinopanaks korisna ljekovita svojstvaKoje su ljekovita svojstva biljke?

Ehinopanaksa korijen sadrži saponine, glikozide i alkaloidi. Bilo je nužno sastav ulja, u kojem sastavu ima aldehidi i alkoholi, fenoli, kiseline i ugljikovodike.

Gomoljasto je korisna mikroelemenata (kalcij, magnezij, željezo, kalij) i mikronutrijenata (bakar, cink, mangan, krom, nikal, barij, aluminij i sl.)


Ehinopanaks koriste u narodnoj medicini

Kao što se koristi ehinopanaks u narodnoj medicini? Tinktura ima pozitivan učinak na živčani sustav, tako da tinktura se preporučuje za živčani i određenih mentalnih bolesti, propisuje kao afrodizijak, kao i pomoć za toniranje fizičke i mentalne performanse, održavanje vitalnosti.

Ehinopanaks - dobar agent za nemoć, poželjno je koristiti u liječenju blažih oblika dijabetesa.

Ehinopanaks tradicionalne medicine koriste kao stimulans pod sniženim krvnim tlakom, astenija, depresija država, fizički stres, duševne strain, zatajenja srca, jednostavan oblik shizofrenije, kao i za ljude koji imaju seksualne disfunkcije sustava.


Ehinopanaks kontraindikacije

Kada ne možete koristiti ovu biljku? Kontraindiciran tinktura ehinopanaksa patologije poremećaja probavnog sustava, trudnoća, ateroskleroze, hipertenzije, epilepsija. Preporučuje se prekinuti liječenje odmah, ako ste preosjetljivi. Nespojiva lijekove s alkoholom.


Ehinopanaks fotografiju:
Ljekovita svojstva bilja i narodnih lijekova LiječenjeLjekovita svojstva bilja i narodnih lijekova LiječenjeLjekovita svojstva bilja i narodnih lijekova Liječenje


Dijelite na društvenim mrežama:
Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea