ZdorovGuru.com

Izop ljekovita svojstva

Video: izop - korisna svojstva


Danas će se sastati s izopa. Vi ćete naučiti o svojim blagotvornim svojstvima kada se koristi u narodnoj medicini. Također govori o kontraindikacija izopa.

Video: Korisna svojstva izop

Što je izop? Izop višegodišnja biljka ili grm koji pripada obitelji Lamiaceae, grm do pola metra. cvijeće plavo, ružičaste ili bijele boje, su prikupljeni u smeč cvat. Cvjetni cvjetovi nije dugo, zatim novi cvjeta. Cvatnja razdoblje Ivanje. Orehovidnye plodovi dozrijevaju u jesen.

Izop korisna ljekovita svojstva

Što korisna svojstva poznata izopa? Izop je korišten u antici kao antiseptik, zacjeljivanje rana, protuupalno, protiv bolova, stimulansi, protiv kašlja svojstva biljke. Izop je bilje, koji obuhvaća veliki postotak tanina, eteričnih ulja, glikozide, kao i hesperidin, disomije, issopin i smole. Što bi ste ih dobili koristite zelenu travu koja se priprema prije početka cvatnje u mjesecu svibnju. U 100 grama svježih listova nisu dostupni

Video: origano, Monarda, izop. Sjetva i mačevanje. Ja biljka.Manji od 150 mg askorbinske kiseline. Listovi s cvijećem i kruni grančica ima baktericidna svojstva. Službena medicina koristiti tinkture, sirupa, čajeva, pića i razne losione od izopa.

Izop se koristi u narodnoj medicini

Gdje u narodnoj medicini koristi se izopa? Tradicionalna medicina raznih naroda koristi svoje ljekovito djelovanje u liječenju mnogih bolesti koje su povezane sa anginom, gastro-intestinalnog trakta, astme, angina, kroničnog bronhitisa, katara respiratornog trakta i povrede urinarnog trakta. Ovo nije cijeli popis bolesti, možete uključiti konjuktivitis, crva, reumu, i pojačano znojenje. Sadržane u ovom izopa eterična ulja imaju anti-bakterijska svojstva. Često se koristi u kozmetici.

izop kontraindikacije

Koje su kontraindikacije je izop? Kategorički kontraindicirana na upotrebu izopa i trudnice sa bolestima kao što su hipertenzija, epilepsija. U bilo kojem obliku - bilo da je to sredstvo za bojenje ili aromatski ulje - izop može uzrokovati spazmi u ljudi s ovim bolestima. Izop često koriste kao začini, oštra granične miris njegove uporabe i štedi predoziranja.

Video izop biljke:


Izop foto:

Ljekovita svojstva bilja i narodnih lijekova LiječenjeLjekovita svojstva bilja i narodnih lijekova LiječenjeLjekovita svojstva bilja i narodnih lijekova Liječenje

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea