ZdorovGuru.com

Kakalia koplje ljekovita svojstva

Kakalia koplje - ljekovita svojstva

Naš rad će vas upoznati s korisnim svojstvima, koja ima Kakalia koplje. Ipak, ti ​​znaš kada Kakalia se koristi u narodnoj medicini, a kad je kontraindicirana je primjena.

Što je Kakalia koplje? Kakalia - višegodišnja biljka iz obitelji Asteraceae, stabljike ima ravno i vodoravno raste rizoma. Visina je od 50 do 150 cm. Niže lišće široko kopljast, imaju tri lopatice i nazubljenog ruba, gornji dijamant u obliku lišća. Cvjetovi bjelkasta krem ​​boje biseksualne, cjevasto tvore cvat na vrhu matičnih tipa metlice. Pedicels 8-10 zamotan male listove. Sjeme krila.Osobito česta na istoku i sjeveru europskog dijela Rusije, u Sibiru i dijelovima Dalekog istoka. Raste uz rijeke, šikare grmlja u oskudnom drveća i malih poljskog šumama, šumskim čistinama i rubovima. Cvatnja razdoblje - srpanj i kolovoz.

Kakalia koplje korisna ljekovita svojstva

Što korisna svojstva ima Kakalia? Kakalia ima veliki izbor ljekovitih svojstava, koja se naširoko koristi. Za terapeutske svrhe, žetve svoje lišće (srpanj-kolovoz), kao i rizoma i korijenje (rujan-listopad). To se može koristiti za ljekovite svrhe što su sušeno i svježe biljke. Kakalia sadrži mnoge karoten, tanini pirokatehol skupina askorbinske kiseline. Proizlazi sadrži mnoge alkaloide, uključujući hastatsin koja je po strukturi slična platifillin, mikronutrijentima koji su potrebni za normalno funkcioniranje ljudskog tijela, kao što su bakar, željezo, molibden, vanadij, mangan, bor, magnezij, titan.

Kakalia koplje se koristi u narodnoj medicini

Kao što se Kakalia u narodnoj medicini? Kao nacionalno iskustvo, Kakalia koplje ima odličan zacjeljivanje rana djelovanje, što je posebno učinkovit u zaraženim čireva i gnojnih rana. To doprinosi visok sadržaj karotena i askorbinska kiselina.

Decoctions i infuzija Kakalia su dobri i laksativ. Se propisuju za artritis, bronhitis, mijelitis, urinarne retencije i raznih zaraznih bolesti.

Mongolska medicina biljka se koristi za povrede jetrene funkcije u tibetanskom - kao za liječenje rana i poput stipse, Kakalia lišće se bere za vrijeme cvatnje biljke. Kada festering rana, trofičke čireva, čireva i žuljevi najučinkovitije ga koristiti svježe lišće.

Kakalia koplje trava također koristi u sličnim gripi groznice, katara gornjih dišnih puteva, ulcerozni kolitis, ulkus dvanaesnika i želuca.

Kakalia koplje kontraindikacije

Koje su kontraindikacije je Kakalia koplje? U studiji Kakalia koplje ne otkriva nikakve kontraindikacije za njegovu uporabu, uklanjanje pojedinačnih netolerancije pripreme. Također se ne preporučuje da ga daju djeci mlađoj od 2 godine.

Kakalia koplje foto:

Video: Aloe / Prirodna kozmetika na bazi aloe / korejskih kozmetike

Ljekovita svojstva bilja i narodnih lijekova LiječenjeLjekovita svojstva bilja i narodnih lijekova LiječenjeLjekovita svojstva bilja i narodnih lijekova Liječenje

Dijelite na društvenim mrežama:
Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea