ZdorovGuru.com

Adonis proljeće

Adonis proljećeBiljka proljeće adonis mnogo različitih imena. To se zove zheltotsvetom zahvaljujući lijepim žutim cvijetom. Adonis također primili naslovi: Područje kopar, zec mak, krzna TV, sušilo za travu, Starodubka, crnogorski. Čak nam poznate iz djetinjstva visibaba ništa drugo kao Adonis proljeće.

U davna vremena Adonis liječenje edema. Naši preci dali edema izvorni naziv, zovu ih „stop s vodom”. Zbog takva imena Adonis proljeće stilu „zaustavite travu.” Osim niza imena biljke ima prekrasnu legendu. Božica ljubavi Afrodita je bila vrlo draga lijepog mladića po imenu Adonis. Međutim, njihova sreća nije dugo trajala. Tijekom lova, mladić ubio divlju svinju. Afrodita je dugo tražio voljene osobe prije nego što sam pronašao je udario u krvi nogu. Na mjestima gdje je kaplje krv, rastao lijepe cvijeće i ruže. I iz krvi svog ljubavnika Adonisa rođen.različite vrste biljaka rastu u Rusiji: Adonis ljeto, proljeće Adonis, amur, Turkestana i zlato. No, najpoznatiji među njima - to je Adonis proljeće.

Ova višegodišnja biljka. Može narasti do šezdeset centimetara. Stabljika biljke goli i izravne, svojim oblikom oni su blago zaobljeni. Lišće, koje rastu u blizini korijena, smeđe, imaju vage. Cvjetovi su veliki, žuta. U sredini proljeća adonis cvatu već. Može početi cvatnje u svibnju. Plodovi su okrugli, naborana. Gomoljasto smeđa i male. Biljka može tolerirati hladno. Pored Rusije, može se naći u Ukrajini. U našoj zemlji puno Adonis na Uralu, Sibira i na Kavkazu. On voli rasti u pustinji, u šumama, na padinama. Biljka ima lijepe cvjetove. Stoga je posebno uzgaja u vrtovima i vikendice. Sa sjemenkama i rizoma biljaka propagira. Za sadnju rizoma pogodan proljeće i jesen vrijeme. No, sjemenke su bačena u proljeće ili ljeto.

Video: Proljeće Adonis - Adonis Vernalis.

Trava Adonis proljeće su glikozidi u kojima je liječenje bolesti srca. Osim toga, biljka ima razne kiseline i kumarini. Lijekovi iz bilja Adonis liječenje živaca, krvnih žila bolesti. Koristi ovu biljku za prehlade, groznice, teškog kašlja, hripavca. To je u mogućnosti ukloniti grčeve i glavobolju. Alati izrađene od trave, pa bi se s otežano disanje i edema. Također je učinkovit u liječenju biljnim pupoljci, glaukom, Gravesova bolest. Kako poboljšati cirkulaciju krvi. Kada puno stresa, depresije i nervoze preporuča se piti infuzija Adonis.

Koristi se za pripremu biljnih infuzijama. Bilje mora biti dosta, samo pola žlica. Trava biljke treba dobro osušiti. Natočila kipuće vode i kuhati pet minuta. Onda pola sata infuziju mora biti uporan. Zatim se filtrira. Pripremljeni infuziju Adonis proljeće može biti pijan ni djeci, samo doza za njih biti manji.

Video: Adonis proljeće sa srčanim i bubrežnim bolestima

Kada astma je vrlo dobar iscjeljivanje lijek. Napravite ga od infuzije biljke. Infuzija se pomiješa s natrij bromid, kodein dodan. Rezultirajuća smjesa se preuzme i njegova bolest koja se liječi.

Lijekovi proizvedeni iz goritsveta opruge imaju oblik praška i tableta. Tu je i lijek u tekućem obliku, na primjer, adonizid.

Video: Adonis proljeće

Ljudi koji imaju čir na želucu, Adonis droge su štetne. Također je kontraindiciran u bolesnika koji pate od gastritisa.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea