ZdorovGuru.com

Physocarpus (uzgoj, sadnja i njega) - opis korisnih svojstava, primjena

pyzireplodnikPhysocarpus odnosi na ukrasne listopadnim biljnim vrstama, obitelj - Rosaceae. Prilagoditi različitim uvjetima, može rasti na suncu ili u hladovini. Physocarpus različite široko lišće može biti različitih boja, najčešće zelene, tamnocrvena.

Opis physocarpus

Korijen je plitak, grana je tanka. Bloom počinje u rano ljeto završava u sredini cvjetovi su bijele boje. Najčešće se nalaze postrojenja u Kini, Aziji, Japanu, Americi, Koreji.

Plod biljke podsjeća na loptu stakla. Prvo je zelene boje, a zatim se postupno pretvara u zelenom, zatim crveno, kada je spreman, to je smeđa. Plod se pojavljuje u travnju, završava u listopadu razvijati.

sorte physocarpus

1. Kalinolistny ocjena je podijeljen na dva dijela, obitelji Rosaceae. Grm može biti i do 4 m, širi grane mogu otpasti s vremenom. Drvo bijelo. Lišće zaobljeni eliptični oblik, imaju nazubljenog trokutastog kraja. Cvjetovi su bijeli ili ružičasti, prikupljaju se u cvata žuta. Cvjetovi u sredini ljeta. Biljka je otporna na mraz, to je dugovječni, mogu preživjeti i do 50 godina.2. Ocjena „Crveni barun” može biti i do dva metra, drugačiji polukružni oblik ima male tamne crvene izbojci, koji su na vrhu. Listovi su valoviti, uski. Voli svjetlost, sjena može varirati u boji. Kada puzyrplodnik je dugo vremena na sunčanom položaju, on ostavlja zacrvenjeti u sjeni ponovno postala zelena. U jesen lišće se na boje bronce. Physocarpus ova sorta karakterizira njegov kompaktni, češće se koristi za ukrasne svrhe, uz pomoć svoje postrojenje za grad. Ovo je jedan od najboljih rubnik nakita.

3. Puzerplodnik „Lyuteus” izgledom grožđe ubrzano raste. Grm može doći do tri metra. Ima žuto lišće, oni pozeleni u kolovozu, podsjeća oštrog noža. Ova sorta je otporna na mraz, ne vole visoke vlažnosti, udoban sa sušom, raste i na sunčanom i sjenovitim područjima.

5. Zlatna razred odnosi na ukrasnih biljnih vrsta, ima original ostavlja svijetle žute ili zlatne boje. Grane su ravne, jake. Pročišćavati trokutastog oblika, može doći do jednog metra. Biljka raznolikost je malen, elegantan. Normalno tolerirati hladno, vjetar, sunce.

6. Crvena physocarpus je zimsko-jednogodišnja vrsta, je lijepa. Listovi su crvene physocarpus tri oštrice, zaobljenim krajevima i nazubljeni. U proljeće i ljeto crveno lišće, jesen tamnocrvena. U svibnju, bijela i roza. Biljka treba biti posađeno pomoću reznica.

7. Ljubičasta sorta „Diabolo” je različita pet režnjeva lišća, ljeto, biljke su ljubičaste u jesen postaju žute. Voće prvo zelena, tada postaju crvene i ljubičaste.

Korisna svojstva physocarpus

Listovi sadrže veliku količinu fenola, kumarina, fenola ugljične kiseline. Biljka se koristi kao dodatak prehrani.

primjena physocarpus

Najčešće, biljka se koristi za ukrasne svrhe, potrebno je stalno trim, presaditi, iako je biljka nezahtjevna, hladan otporan na vremenske, raste brzo. Može se razmnožavaju sjemenom ili Cerenkovu metodu, neki vrtlari na transplantaciju physocarpus korištenja klaster metoda podjele.

Posebno lijepa biljka izgleda kad se kombinira, jer je bogata bojama. Kada pritisnete na biljke, možete čuti zvuk. Mnoga djeca vole igrati sa biljke.

Iscjelitelji biljka koristi za liječenje hipertenzivne bolesti, ateroskleroze. Uvarak sa physocarpus može izliječiti bolesti jetre, smanjuje upalu uz desni. Također se koristi za normalizaciju metabolizma biljaka, zaključiti otrovne tvari. To je učinkovit lijek, kojim se vratiti u normalan imunitet. Infuzija se mora koristiti za liječenje tuberkuloze, bronhijalne astme, upale pluća.

Physocarpus pomoći liječiti bolesti kože - osip, svrbež, oticanje lift. Zbog velike količine vitamina, koji se nalaze u biljkama, može olakšati simptome koji se tiču ​​gripe, upale grla. Tradicionalni iscjelitelji Tibet se savjetuje da koriste lišće za liječenje neuritis u potištenost.

Dakle, physocarpus nije samo ukrasna biljka vrsta, ali i korisno. U Europi, popularni kalinolistny physocarpus. Ima veliki broj sorti, koje se razlikuju po izgledu i blagotvornih svojstava. Najpopularniji Diabolo. Biljka ne voli visoku vlagu, otporan na zimu. Unatoč svim korisnim svojstvima, potrebno je da ga primjenjuju samo nakon savjetovanja fitoterapevta kako bi se izbjegle nuspojave na tijelo, također je potrebno pažljivo postupati s njegovom priznanju za trudnice, dojilje majke. Također je zabranjeno prijem u slučaju ozbiljne patologije bubrega, srca, želuca, crijeva, jetre. Službena medicina physocarpus ne koristi, jer su znanstvenici medicine još nije proučena njegov sastav, pa neki liječnici upozoravaju protiv onih koji uzimaju lijekove temeljene na biljkama.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea