ZdorovGuru.com

Rekurentne groznice

Povratna groznica - naziv koji kombinira svojstvena (krpelj) i epidemije spirochetosis toka, koji je karakteriziran naizmjenično epizode povećanje i smanjenje temperature na normalne vrijednosti.

Uzročnik povratna groznica je vrsta spirochete Lyme.

Prijenos povratna groznica su:

endemske - grinje obitelji Argasidae;

epidemije - uši (glava, ormar, stidne).

Dijagnoza se temelji na kliničkoj prezentaciji bolesti, epidemiološke povijesti i potvrdio otkrivanje spiroheta u razmazu uzeti i za vrijeme groznice guste kapi krvi.

U ovom bolešću su hospitaliziranih bolesnika s antibiotici popravljajući i drži detoksikacija i simptomatsko Treponema roda Borrelia - uzročnik povratna groznicaterapija.

Uzroci povratna groznica

Povratna groznica je podijeljena na: krpeljnog i epidemije.

Uzročnik povratna groznica Borrelia spirochete djela

Epidemija povratna groznica uzrokovana Borelli Obermeyer, koju je otvorio Otto Obermeyer 1868. godine.Krpeljnog povratna groznica Borrelia uzrokovati razne vrste, koje su česte u određenim geografskim područjima (V. duttonii, V. hispanica, V. persica, V. B. caucasica latyschewii).

Krpeljnog povratna groznica prenosi ponajprije grinja pripadaju obitelji Argasidae: Township grinja (Ornitodorus papillares) i perzijski krpelja (Argas persicus). Rezervoar za Lyme koji su glodavci. Krpelji su vektori povratna groznica tijekom svog života. Ljudska infekcija javlja putem ugriza krpelja. Najčešće se bolest javlja u toplijim mjesecima, kada krpelji su najaktivniji.

Osobe koje žive u endemskim krpelja prenose tifusa povratnim područjima s vremenom stekli određeni stupanj imuniteta na agenti povratna groznica.

Epidemijske povratna groznica vektori su uši: viseći (P. humanus humanus), glave (Pediculus humanus capitis), stidne (Phtirius pubis).

Sisao krv pacijenta, uš je sposoban za ljudske zaraze tijekom svog života, kao i Borrelia višestruko u hemolymph insekata. Ljudska infekcija javlja grebanje ugrizima insekata, njega drobljenje.

Borrelia umrijeti brzo u okolišu istom okruženju. Na temperaturi od 45-48 ° umru pola sata.

Video: Popularni videozapisi - Tifus & glazba

Simptomi povratna groznica

Prvi napad bolesti počinje naglo s kratkoročnim groznica, koja se zamjenjuje glavobolje i zharom- postoje bolovi u mišićima i zglobovima (često tele), mučnina, nakon povraćanje. Tu je brzi porast temperature, puls, koža postaje suha.

Na vrhuncu napada pojave osipa povećana jetra i slezena, u nekim slučajevima, žutica. U febrilne razdoblju može doživjeti srčane simptome bolesti upala pluća i bronhitis. Napad traje 2-6 dana, a zatim se temperatura spusti na normalnu ili niskog stupnja, stanje poboljša. No, nakon 4-8 dana razvija novi napad bolesti s istim simptomima.

Epidemija povratna groznica protekaets jedan dvumyapovtornymi napadi završavaju stjecanje potpunog oporavka i privremeni imunitet. Krpeljnog povratna groznica pojavljuje s četiri ili više febrilnih konvulzija, ali su kraće i imaju blage kliničke manifestacije. No, drugi napad može biti teža prvi.

Komplikacije bolesti mogu biti: iritis, meningitis, uveitis, iridociklitis, sinovitis, rupture slezene.

Dijagnoza povratna groznica

Dijagnoza epidemije i krpeljnog povratna groznica temelji se na kliničkoj slici bolesti, epidemioloških podataka. Dijagnostička vrijednost imaju i rezultate istraživanja u perifernoj krvi, koji su izražene u umjereno leukocitoza, aneozinofiliya, povećanje anemija, povišena brzina sedimentacije eritrocita, trombocitopenija.

Također serološko dijagnosticiranje primjenjuje.

Liječenje povratna groznica

Liječenje ove bolesti treba se provoditi u bolnici.

Za liječenje epidemije povratna groznica koriste antibiotici (kloramfenikol, penicilin, klortetraciklin) i novarselon.

U liječenju krpeljnog povratna groznica koriste antibiotici tetraciklin, ampicilin, kloramfenikol.

Po davanje bolesnicima novarsenola temperature počne ubrzano smanjivati, a nakon 6-8 sata postane normalno ili ispod normalnog.Simptomi povratna groznica

Primjena novarsenola napad na vrhu ne sprječava razvoj novih napadaje bolesti. Najučinkovitiji smatraju novarsenola infuzije na dan 4-5 nakon prvog napada, osim ako osobito teška povratna groznica.

Nedostatak primjene novarsenola je da uzrokuje oštar pad temperature, koji je u pratnji velikog gubitka mikroorganizama i oštar pad kardiovaskularnog sustava.

Kako bi se spriječilo daljnje napade ovih preparata je ulivena u 6 dana uzastopno.

Korištenje penicilin antibiotik s rekurentnim groznice daje dobre terapijske rezultate. Liječenje trudnica i male djece provesti samo penicilin.

Istovremeno s navedenim sredstvima za liječenje ove bolesti mogu se koristiti pripravke simptomatskom terapijom, na primjer, kako bi se podržala rad kardiovaskularnog sustava.

Video: Tijelo markirati? Kako pobjeći od ujeda krpelja?

Ekstrakt pacijenta iz bolnice izvode ne ranije od 21 dana nakon posljednjeg napada bolesti.

Nakon prijenosa bolesti kod ljudi razvije imunitet na bolesti, ali ne i vrlo izdržljiv. U nekim slučajevima, osoba može biti ponovno zaraženo nekoliko godina kasnije.

Prevencija povratna groznica

Mjere za sprječavanje slučajeva svode na:

  • Rana dijagnoza bolesti;
  • Izolacija predmeta;
  • provođenje mjera za borbu protiv epidemije u fokusu infekcije.

Ako barem navodno s relapsno groznice dijagnosticirano, bolesne hitno hospitalizirana, a njegovo mjesto stanovanja dezinficirana.

Dezinsekciju i producirao svoju odjeću i rublje u tvornici dezinfekcije. Sanitarni liječenje ložišta provodi se dva puta u intervalu od 7-8 dana.

Na početku bolesti ljudi, onih oko pacijenta, za 12 dana svaki dan temperatura se mjeri identificirati novih slučajeva bolesti što je prije moguće.

Preventivno cijepljenje protiv povratna groznica nije razvijena.

Mjere prevencije krpeljnog tifusa je zaštititi od napada grinja i uništavaju insekte u svom prirodnom žarišta.

Povratna groznica - infektivne bolesti sa širenjem epidemije, koja se prenosi na ljude krpelja i buha. Kada je vrijeme počeo tretman to ne predstavlja opasnost za život i ima povoljan prognozu.

U razvijenim zemljama, gdje se stanovništvo dobro razvijene higijenske vještine, slučajevi povratna groznica gotovo nikad ne dogodi. 

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea