ZdorovGuru.com

Iscjedak iz bradavice

„posvećena i bolovima bradavice” - to frazayavlyaetsya jedna od najčešćih pritužbi da su žene pretvara u stručnjaka, nauka o sisarima. Tekućina može biti pušten iz jednog ili oba pravim sisama, sami ili osjetljiv na pritisak (pri čemu intenzitet izloženosti mogu biti različiti u svakom slučaju), a također imaju i različite boje i teksture.

Iscjedak iz bradavice u razdobljima kada žena nije trudna ili dojenje, može se nositi fiziološke prirode, ali češće smatra dovoljno alarmantno simptom, koji je dokaz za razvoj tijela teške bolesti. To zahtijeva obvezno hitno posjet stručnjak profila za dijagnostiku i pravodobno liječenje.

Treba napomenuti da je odvajanje od najčešćih u žena iznad dobi i direktno ovisi o količini prenesene trudnoće.

Uzroci iscjedak iz bradavice

Iscjedak iz sisa u većini slučajeva u pratnji razvoj patološkog procesa u tkivu dojke. Najčešći uzroci ovog fenomena su:

Video: iscjedak iz bradavice! Što je to? Značenje? Taktika!

1. Patologija ili lactiferous kanal ectasia, koji je produžetak lumen mliječne kanala, upala u pratnji s jednim ili više njih. Slijedom toga, kanal je ispunjen tekućinom koja ima gustu, ljepljivu dosljednost i obojena u zeleno ili crno. Sličan fenomen se najčešće u žena u dobi od 40 do 50 godina. Liječenje u nekim slučajevima zahtijeva Iscjedak iz bradavice može biti od fiziološkog prirodeoperacije, a pacijent je uklonjen pogođeni kanal.

2. galaktoreja. To je patologija bijela spontane bradavica pražnjenje (odvajanje mlijeka, kolostrum i izvana nalik tekućeg mlijeka), se ne odnose na trudnoću ili dojenja djeteta. Glavni uvjet za razvoj galaktoreja je povećati razinu hormona prolaktina, čijem razvoju hipofize.Njegova pretjerana stupanj pobunili

 • neki lijekovi i prehrambenih proizvoda koji imaju laktogenim učinak;
 • Benigni tumori hipofize;
 • tumora i drugih patoloških procesa u hipotalamusu;
 • upala bubrega, koji nosi kronične prirode;
 • prekomjerno izlaganje dojke tijekom spolnog odnosa, itd ..

Video: iscjedak iz bradavice! Što govoriti o cvijeću?

3. fibrocističnu bolesti dojke - patologiji koja se javlja spontano i popraćeno jasnim iscjedak iz bradavice, rijetko - žuto ili zeleno.

4. Bolesti prsni organi (maternica, dodacima), koje se pojavljuju u akutnom ili kroničnom obliku, te uz bistro iscjedak iz bradavice.

5. Trauma dojke. Izazvati vydeleniyav ovom slučaju to može čak i blagi udarac u okvir vrata, nenamjerno pogurati u javnom prijevozu ili banalno ozljede kućanstva. U pravilu, pacijent se žali da sadrži spontanu iscjedak i bolne bradavice, a iscjedak može imati različite teksture i boje.

6. Bolesti pratnji nakupljanje gnoja u mliječnoj žlijezdi. Se javljaju zbog infekcije dojke kroz pukotine u bradavice (često tijekom dojenja) i pokazuje slijedeće simptome: oticanje i osjetljivost temperature dojke, grudi pojašnjenje i tijela u cjelini, eritem (crvenilo) prsa. Kao liječenja imenovan kirurškog zahvata i naknadnog zahtjeva za redukciju liječenje antibakterijskim djelovanjem.

Video: Beba bradavica iscjedak dojke - što učiniti? Savjeti za roditelje.

7. papiloma u mliječnim kanala, koji sadrži približno 10% od ukupne količine svih dobroćudnih tumora u mliječnim žlijezdama i uz guste krvavi iscjedak iz bradavice. Liječenje u ovom slučaju operacije, i uklanjaju materijal podvrgnut temeljitom histološki pregled da se isključi mogućnost raka.

8. kancerogene bolesti dojke. Kao papiloma u kanalu, ponekad razviti bez ikakvih simptoma, ali mogu biti u pratnji takve uznemirujuće simptome kao spontana krvarenja iz bradavice samo jedan dojke. Paralelno s tim povećao veličinu grudi, a unutar njega ponekad nastaju čvorići.

9. Pagetova bolest - vrsta raka koji se razvija u samom bradavice. Simptomi su svrbež i peckanje u bradavica području, njegove piling, udubljenja i deformacije, promjene boje i ljuštenja od areola, krvavi iscjedak iz bradavice. Pacijenti u ovom slučaju je dodijeljen kirurško liječenje uključuje uklanjanje tumora unutar zdravog tkiva ili potpunog uklanjanja pogođenih stanica raka dojke (mastektomije).

Osim toga, država zajedno migrirali pobačaj, propustili abortus ili spontani pobačaj može biti popraćeno jasnim iscjedak iz bradavice.

Posebna pažnja posvećuje se liječnici preporučuju izbor u slučaju kada počnu samo jednu bradavicu.

Iscjedak iz bradavice tijekom trudnoće

Iscjedak iz bradavice tijekom trudnoće je fiziološka norma. U početku, oni su slikani u žućkastu nijansu i imaju prilično guste konzistencije, ali s vremenom postupno gube boju i postati više tekućine.

Njihov se izgled može početi u bilo kojoj fazi - to ovisi o pojedincu. Međutim, u nekim slučajevima, bijeli iscjedak iz bradavice (ili kolostruma) prvo se pojavljuju na sve dok nakon rođenja.

U nekim slučajevima, na kraju drugog - početkom trećeg tromjesečja tekuće izmjena vodenog dosljednost.Glavni uzroci iscjedak iz bradavice U njemu postoje neke krvave mrlje. Takav iscjedak iz bradavice tijekom trudnoće je normalna i izaziva pojavu povećane količine oksitocina i prolaktina kod žena. Pa ipak, kako bi se izbjegla vjerojatnost razvoja bolesti njih preporuča da obavijestite svog ginekologa i savjetovati se s mammologist.

Usput, kao što su iscjedak iz bradavica također mogu pojaviti prije početka menstruacije. Najčešće takva pojava pokazuje da je žena u ranoj fazi trudnoće. U tom slučaju, grudi može biti bolno, njegova veličina povećava, a bradavice areola postaju tamnije.

Istraživanja potrebna za ispuštanje iz bradavice

Bijeli iscjedak iz bradavice, kao i transparentni, siva, žuta, zelena, crna ili krvava - razlog za obavezne posjete liječnika za prolaz ispita i daljnjeg kompleksnog ispitivanja. Pacijent se žalio da joj izolacije i bolovima bradavice obično se dodjeljuju:

 • Brojne krvne testove;
 • Ultrazvučni pregled dojki,
 • mamografija;
 • Dochogram prsa;
 • Magnetske rezonancije tomografija grudima
 • Citološka pregled iscjedak iz dojke.

Metoda liječenja može se utvrditi tek nakon dijagnoze na temelju pažljivog proučavanja rezultata svih testova i studija.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea