ZdorovGuru.com

Gastro intestinalnog krvarenja

gastrointestinalni krvarenje - to nije samostalnu bolesti i komplikacija koja nastaje zbog različitih bolesti gastrointestinalnog trakta. Pomoć u slučaju gastrointestinalnog krvarenja treba dati odmah u cijelosti, kao u slučaju komplikacija može dovesti do smrti.

Krvarenje je najčešći uzrok hitne hospitalizacije. To se može dogoditi bilo gdje u probavnom traktu - između usta i anus.

Vrste gastrointestinalnog krvarenja

Konvencionalno dijeli u dvije vrste krvarenja: od gornjeg i donjeg probavnog trakta. Prvi uključuje one organe probavnog sustava, želuca i jednjaka, drugi - crijeva.

U trajanju od gastrointestinalnog krvarenja su jednokratne (epizodno) povratni (koje su ciklički) i kronične (konstanta).

U obliku razlikovati akutna i kronična krvarenja, te o prirodi simptoma - očitih i skrivenih.Gastrointestinalnog krvarenja - je komplikacija bolesti želuca

Video: gastrointestinalno krvarenje se zaustavlja

Prema stupnju gubitka krvi, krvarenje iz probavnog sustava u djece i odraslih su podijeljeni u 4 stupnja:

 • 1 stupanj - latentnih kronično krvarenja, gdje se malo smanjuje sadržaj hemoglobina u krvi, bez znakova hemodinamike;
 • 2. stupanj - blago akutnu krvarenje, što je popraćeno stabilan rad srca, sadržaj hemoglobina na 100 g / L, ili više;
 • 3. stupanj - umjereno ozbiljnosti akutni gubitak krvi, protiv kojih se mogu pojaviti tahikardija, snižavanje krvnog tlaka i razine hemoglobina (manje od 100 g / l), indeks šok je veći od 1;
 • Stupanj 4 - jaka krvarenje. U pratnji pada krvnog tlaka (ispod 80-85 mm Hg. V.), što je povećanje od otkucaja srca (više od 120 puta u minuti) i indeksa šok do 1.5. Hemoglobina manje od 80 g / l, hematokrit - manje od 30 godina.

Uzroci gastrointestinalnog krvarenjaUzrok gastrointestinalnog krvarenja - oštećenje probavnog trakta u stijenci krvne žile ili kapilara na bilo koji od njegovih dijelova. Najčešće, krvarenje nastaju protiv bolesti organa, kao što su želudac, jednjak ili crijeva. Oni uključuju:

 • Kronični čirevi, tumori različite etiologije, akutnu, duodenitis gastritis et al.
 • Ruptura ili jednjaka peptički ulkusi, proširene vene ga, rak, peptički ezofagitis, itd.;
 • hemoroidi, divertikuluma, enteritis, ulcerozni kolitis, bubri;
 • Self-trovanje, skorbut, leukoze, hemofilija, tromboci purpura, hemoragije vaskulitis, cholehemia, uremija, itd

Najčešće, gastrointestinalnog krvarenja uslijed razvoja čir želuca i 12 čira dvanaesnika.

Uzroci krvarenja može poslužiti i kao lijekovi koji utječu na funkciju trombocita (na primjer, neki nesteroidni protuupalni lijekovi, aspirin, klopidogrel), kao i lijekovi koji djeluju na funkciju sluznice i antikoagulansi (varfarin, heparin, itd.)

Simptomi gastrointestinalnog krvarenja

Simptomi gastrointestinalnog krvarenja u djece i odraslih su slične uobičajenih simptoma gubitka krvi. To su umor, bljedilo, zujanje u ušima, tahikardija, hladan znoj, vrtoglavica, daha, smanjena krvni tlak.Pomoć u slučaju gastrointestinalnog krvarenja

Video: Pomoć u gastro intestinalnog krvarenja

Znakovi krvarenja ovisi o lokalizaciji izvora i stupanj gubitka krvi.

predstavlja hematemeza povraćanje s dozom svježe krvi, što ukazuje da je krvarenje iz gornjeg probavnog sustava, odnosno proširene vene ili prokrvljenost. Kao povraćanje označava usporiti ili zaustaviti krvarenje nastaje prilikom pretvaranja hemoglobina pod utjecajem klorovodične kiseline u klorovodične hematina smeđe.

Krvavi stolice karakterizira izdavanjem rektum „prljave” krvi, znak krvarenja donji probavni trakt ili rezultat krvarenja 4 stupanj gornjeg GI s brzim kretanjem krvi kroz crijeva.

Milena - crna ostani stolica, koja je uzrokovana krvarenja iz gornjeg gastrointestinalnog trakta, ali njegov izvor se nalazi u malom ili desnoj polovici debelog crijeva. Milena može trajati nekoliko dana nakon prevenciji krvarenja. Međutim, budite svjesni da crna stolica bez sadržaja u krvi može doći zbog uporabe droge ili bizmut željeza.

Video: 09 MC Burdyukov - krvarenje iz probavnog sustava, koji je nastao tijekom tsistogastrostomii

Okultno krvarenje kronični karakter može se pojaviti u bilo kojoj od gastrointestinalnog trakta. Prepoznati se može samo pomoću kemijske analize stolice bolesnika.

Teške gastrointestinalnog krvarenja može biti popraćeno zbunjenost, oliguriju, znojenje, bljedilo, tahipneu i tahikardiju. Kod bolesnika s koronarnom bolesti srca istodobnoj zbog slabe prokrvljenosti (mikrocirkulaciju) mogu razviti infarkta miokarda ili angina pektoris.

Liječenje gastrointestinalnog krvarenja

U slučaju bilo kakvih znakova gastrointestinalnog krvarenja koje zahtijevaju hitnu hospitalizaciju.

Izvesti kao konzervativna liječenje gastrointestinalnog krvarenja ili operacijom.

Ako jaka krvarenja, kada konzervativne metode ne funkcioniraju, kirurška intervencija je dodijeljen daljnju primjenu oživljavanja tehnika. Prije operacije se izvodi kako bi popunio aktivnosti volumen krvi izgubljena primjenom terapije tekućine, koji se sastoji u intravenske primjene krvnih pripravaka i zamjenika. Kada postoji značajna opasnost za život, postupak se provodi bez postupcima pripreme.

Ovisno o indikaciji i težini postupka odzračivanja provodi otvoreni (klasičnu) ili endoskopske metode pomoću kolonoskopija, sigmoidoscopy, laparoskopija ili FGS. Kirurško liječenje gastrointestinalnog krvarenja vena je vezanje želuca i jednjaka, crijeva ili resekcija stranice želuca, je prouzročio sigmoidostoma, koagulaciju oštećene krvne žile i druge potrebne postupke.

Konzervativno liječenje sastoji od slijedećih postupaka:

 • Uvod znači da se zaustavi krvarenje;
 • Uklanjanje krvi iz probavnog trakta uvođenjem čišćenje i ispiranje crijeva nazogastričnu cijev (samo kada je krvarenje iz gornjeg dijela);
 • Vraća gubitak krvi;
 • Liječenje osnovne bolesti.

U slučaju akutnih simptoma prva pomoć za gastrointestinalno krvarenje je kako slijedi:

 • Odmah pozvati hitnu pomoć;
 • Staviti pacijenta u krevetu;
 • Na želudac staviti led;
 • Pobrinuti se za svjež zrak;
 • Pogledajte pacijenta liječniku uskoro.

Prva pomoć u slučaju gastrointestinalnog krvarenja treba odmah dati.

Video: 32 Volert TA gastrointestinalno krvarenje kod djece

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea