ZdorovGuru.com

Žutica

Novorođenče žutica - fiziološke vrste

Žutica - stanje tijela, signalizirajući o bolesti. U modernoj medicini, žutica se ne smatra zasebna bolest, to je posljedica bolesti jetre, žučnog mjehura i drugih vitalnih sustava. Glavni simptomi žutice - bojanje kože, sluznica i bjeloočnica (zjenice školjke) u žuto. To je zbog akumulacije u žučnog pigmenta - bilirubina. On je produkt od hemoglobina, bilirubin kod zdravih ljudi potpuno se izlučuje u izmetu. Ali ako je osoba bila opstrukcija bilijarnog trakta ili zatajenje jetre, bilirubin nakuplja u krvi, a zatim ulazi u kožu i sluznicu, dajući mu žutu boju. U nekim slučajevima, žutica je rezultat intenzivnog procesa raspada crvenih krvnih stanica, ili uzimanje određenih lijekova.

Uzroci žutice

Nije dovoljno postaviti dijagnozu "žutica" - za uspješno liječenje potrebno je pronaći razlog zbog čega ovaj uvjet, ovdje su neke od njih:

 • Jetre i žučnog mjehura;
 • Stagnaciju žučnih vodova;
 • Benigni i maligni tumori u jetri;
 • Postoperativnih komplikacija;
 • Neuspjeh rad krvotvornog sustava;
 • Autoimunih bolesti;
 • Utjecaj određenih lijekova.


U novorođenčeta žutice je uzrok nezrelost jetre

Simptomi žutice i njegovim vrstama

Simptomi žutice su, prije svega, žuta boja kože, bjeloočnice i sluznicu, tu je i bol u desnom gornjem kvadrantu. Urin ima tamno smeđu boju apetita i gubitak težine, žutica često prate glavobolja, zimica, groznica. Ona je odlučila izdvojiti nekoliko vrsta bolesti:

Video: Žutica - dr Komarovsky škola

 • Žutica. To je posljedica kršenja odljeva žuči i izlučivanje bilirubina u probavnom sustavu. Uzroci uključuju poremećaj žučnog mjehura, žuči okluzije i žučni kamenci, tumori žučovoda cijeđenje bilo povećane limfne čvorove. Simptomi žutice ove vrste pojavljuju se u zelenkastom nijansom kože, značajna svrbež, neobojene izmet;
 • Jetrena žutica. U ovom obliku bolesti, hepatocita ne pretvoriti bilirubina u žuči. Simptomi se pojavljuju s akutnim žuticu zaraznih bolesti, intoksikacije organizma pod utjecajem nasljednih čimbenika. Karakterizira svijetle žute boje kože, sluznice i bjeloočnice, blagi svrbež, tamne boje urina. U teškim oblika bolesti jetre može razviti zatajenje;
 • Hemolitička žutica. Raspodjela se javlja pri povišenoj bilirubina, što je rezultiralo intenzivnom oštećenje crvenih krvnih stanica. Uz ovu vrstu žutica simptomi su znakovi trovanja toksinima i drugih tvari koje utječu na crvenih krvnih stanica hemolizu. Opažena pogoršanje bolesti u Pothlađenje Tijelo.

Također, to još uvijek može naći lažna žuticu koja je uzrokovana od prekomjerne potrošnje karotena.

Žutica u djece

Treba naglasiti odvojeno žutica u novorođenčadi, to je od dvije vrste. Prvi tip žutice je vrlo rijetka, javlja se odmah nakon rođenja i izražava se u oštar porast bilirubina u krvi. Kada je ova vrsta žutice u djece postoji jaka pospanost, smanjena refleksa sisanja, konvulzije, tu je i povećana slezena i jetra. Kada se ovi simptomi trebaju neposredne profesionalci liječenja, jer bolest može dovesti do teških posljedica.Svijetlo žuta bjeloočnicu - simptom jetre žutice

Video: žutica. Simtomy, simptomi i tretman metode

Druga vrsta fiziološke žutice, obilježava se na 3-4 dana beba života, to se događa gotovo svaki drugo dijete. Nakon rođenja, s hemolize eritrocita formirana slobodnog bilirubina. Budući da još uvijek nedostaje novorođenče u dovoljnim količinama albumina (protein krvi), prijenos jetrenih enzima u jetri, bilirubin je ne obrađuju, a ne izvadi iz tijela. Fiziološka žutica novorođenčeta reagiraju dobro na liječenje i obično prolazi u 7-10 dana, bez ikakvih posljedica za dijete.

Žutica u starije djece često posljedica infektivnog hepatitisa uzrokovanih virusom utječe na jetru. Dijete je osoba ne osjeća dobro, gubitak apetita, bolovi u trbuhu. Tjedan dana nakon početka simptoma, znakova žutice. Obično, infekcija se javlja u kontaktu sa zaraženom osobom, ili putem hrane ili loše kvalitete vode.

liječenje žutica

Uspješno liječenje žutice ovisi prvenstveno o pravovremenom otkrivanju bolesti, to uzrok, a dijagnoza se temelji na analizi krvi i jetre biopsija. Glavne metode liječenja žutice su:

Video: Pametni Medić [PA] - Zheltuha.Obmen bilirubin.

 • tretman droga - na osnovi prijema gepaprotektorov i antispazmatici;
 • Kirurgija - koristi se u nedjelotvornim lijekovima, to ovisi o vrsti rada uzroka stagnacije ili nepravilnog protoka žuči;
 •  Endoskopski tretmani - malotravmaticheskih, beskrvne kirurgije tehnike;
 • Fototerapija - koristi se za žutice u novorođenčadi, u primjeni ovog postupka, dijete je stavljen pod fluorescentnim. 1-2 dana takvog klinca terapija jetre dospijeva u budućnosti o njihovim postupcima bilirubina.

Bez obzira na razloge izazvao je žutica potrebno je što prije potražiti liječničku pomoć. Kako bi se smanjio rizik od bolesti valja pomno pratiti za osobnu higijenu, ne jesti u mjestima koja ne udovoljavaju zdravstvenim standardima, pridržavati se pravila sigurnog seksa.

Video: Dr. Elena Berezovskaya - Novorođenče žutica

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea