ZdorovGuru.com

Odontolith

Loša oralna higijena - jedan od razloga za formiranje kamenca

Video: Tartar. Kako ne bi ostali bez zuba

Kamenac je očvrsnuta kamenca koji oblikuju na površini zuba. Često taj proces odvija u vrat zuba. U ustima, ostaci hrane se akumuliraju, dobiti bakterije, sluz i raznih mikroorganizama. Sve je to u biti je osnovni građevni blokovi formiranje zubnog plaka ili plaka. Plak je mekana i lako se struganje off, ako redovito četkanje zubi. Uz loša oralna higijena ova ploča počinje da otvrdne, proces obično traje nekoliko mjeseci. Nakon tog procesa, može se reći da su zubi imaju kamenac. Često su ti depoziti mogu akumulirati u kojoj samo loše pranje zuba u takvim udaljenim mjestima postoje savršeni uvjeti za uzgoj bakterija i kamenca formirana.

Uzroci kamencaPlaketa se može dogoditi iz nekoliko razloga. Prije svega, to je, naravno, loša oralna higijena. Do formiranje kamenca je uporaba loše kvalitete njege, to se odnosi i na četkice za zube i zubne paste. Izazvati kamenac kante naviku i žvakati na jednoj strani. Također čimbenici nastanka ove bolesti su neugodni poremećaj u metabolizmu ljudskog tijela i prisutnost u ljudskoj prehrani pretežno meke hrane.

Video: Kako ukloniti kamenac? Cool način da biste dobili osloboditi od kamenca!

Vrste kamenca

Tartar nalazi se u ustima na različitim mjestima, tako da je lokalizacija tih naslaga identificirati dvije vrste kamenca: supragingivnoga i subgingivnom. Supragingivnoga lako uočljivo, to je vidljiv tijekom normalnog gledanja usne šupljine. Supragingivnoga Ovaj kamen je čvrsta masa bijele ili žućkaste. U slučaju ovog aranžmana preko uklanjanje zubnog kamenca ne predstavlja nikakvu poteškoću. Takvo uklanjanje zubnog kamenca učiniti sve stomatološke klinike. U drugom slučaju s subgingivni kamenca, to je vrlo teško depozita. Boja tih depozita je obično tamno smeđe ili zeleno-sive boje. Subgingivnom gusta kamen na dnu površine zuba. Pod tim uvjetima, može se otkriti samo pomoću posebnog sonde stomatologa.

kamenac opasnost

Zubni plak, uključujući i kamenac, može igrati važnu ulogu u razvoju karijes. Izaziva plak i parodontitisa. Prvo početi krvarenje desni, počinje nakon izlaganja zubnih korijena. Ako se pokrene bolesti, zubi početi raspadati. Kao rezultat toga, osoba gubi zube i uzrokovati karijes djelomičnog ili potpunog gubitka od toga je često upravo kamenac. Budući da je ova bolest je opasna prijetnja zuba, prvi od njegovih znakova, koji se može manifestirati pojavom tamne plaka na zubima, treba ne samo upozoriti, a čine red stomatologu.

Uklanjanje kamenca

Uklanjanje kamenca stomatolog izrađuje posebne četke. Ultrazvuk - metoda za uklanjanje kamencaLiječnik uklanja kamenje s ručnog alata, kao i specijalnih vozila. ultrazvučni uređaji koriste se za uklanjanje kamenca. Tartar je prethodno mogao samo ukloniti posebne kuke, ali sada je uklanjanje gotovo ne prakticira, jer postupak nije vrlo ugodna, a ne daje potpunu čišćenje zuba od kamena. Uklanjanje kamenca je najbolje učiniti uz pomoć ultrazvuka. U tu svrhu, poseban uređaj koji generira ultrazvučne vibracije. Instrument ima uklonjivi mlaznicu, čišćenje površine zuba je vrlo pažljivo. Takvo uklanjanje kamenca omogućuje osobi da zaboravite na probleme s depozitima za neko vrijeme, ali morate znati da je ova vrsta postupka se mora ponoviti nakon 3-4 mjeseci.

Video: Uklanjanje iznad i ispod gingive zubnog plaka. Skayling

Nakon uklanjanja kamenca ultrazvučno liječnicima se preporuča provesti poliranje zubi. Oni također mogu biti obložene s posebnim zaštitne konstrukcije koja sprečava razmnožavanje bakterija, kamenca. Zaštitne zubi prevlake daju atraktivan izgled.

Prevencija zubnog kamenca i plaka

Prevencija zubnog kamenca - je, prije svega, visoke kvalitete stomatološke čišćenje. Potrebno je da pravilno i redovito čiste zube, trudeći se da ne propustiti niti jedan ugao. Uz ispravan četkanja zuba četkica za zube treba držati pod kutom od četrdeset pet stupnjeva u odnosu na desni. Također je potrebno očistiti jezik, gdje se nakupila puno klica. Dobra četkica za zube imaju čekinje srednje tvrdoće i sa zaobljenim krajevima, osigurat će pravilno čišćenje zuba. Morate koristiti zubne paste koje sprečavaju nastanak plaka, oni će usporiti proces soli depozita. Učinkovito korištenje zubnog konca, koji čisti površinu između zuba i iznad linije desni.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea