ZdorovGuru.com

Anogyny

Video: ženske neplodnosti. Kako da biste dobili trudna nakon 40 godina

Neplodnost žena - ženski nesposobnost začeti dijete.

O ženske neplodnosti je rekao, ako u roku od jedne godine od aktivnog seksualnog života bez uporabe kontracepcije žena ne može zatrudnjeti (uz pretpostavku da je njezin partner ima s muškim zdravstvenim problemima).

Vrste ženske neplodnosti

Sljedeće vrste ženske neplodnosti:

  • Primarna neplodnost - potpuna odsutnost trudnoće u životu žene kada redovita seksualna aktivnost bez kontracepcijskih sredstava;
  • sekundarna neplodnost - postojanje ranijih trudnoća, ali je nedostatak to u ovom trenutku, nakon 12 mjeseci redovitog seksualne aktivnosti bez kontracepcijskih sredstava;
  • apsolutna neplodnost - nemogućnost začeća u načelu, na primjer, zbog nepostojanja jajnici, maternica, druge anomalije Ženski neplodnost - nemogućnost žene začeti dijeteobrezivanje žena.

Uzroci ženske neplodnosti

Glavni uzrok ženske neplodnosti povezane s oštećenjem ovulacije, odnosno sazrijevanje jajašca. Obično, ove povrede su povezane s nepravilnim proizvodnju hormona koji kontroliraju razvoj jaja. U nekim slučajevima to je rezultat oštećenja jajnika (na primjer, jajnika cista).

Drugo mjesto na frekvenciju širenja zauzimaju defekata jajovode (30% slučajeva). Jajovodi začepljene ili oštećena. Razlog za to može biti lemljenje, koji se javljaju nakon kirurškog zahvata u trbušnoj šupljini, izvanmaternične trudnoće, pobačaja, upale dodacima, endometritis. Jaje sa spermom događa u jajovodu, a ako je cijev je blokirana, proces oplodnje može dogoditi.

Drugi uzrok ženske neplodnosti su problemi s cervikalnom kanalu. Normalno, to bi trebao biti u potpunosti ispunjen sluzi potrebne za kretanje spermija na vratu maternice do jaja. Ako je sluz je mala, to je previše viskozna ili imaju oslabljen kemijski sastav, sperma će biti teško doći do maternice. Tipično, ovaj problem povezan s prisutnošću ženskih genitalnih infekcija, promjena u aktivnosti sluzi žlijezda, upale i cervikalna erozija.

Drugi uzrok neplodnosti kod žena su imunoloških problema povezanih s pojavom cervikalne sluzi tvari koje mogu oštetiti ili ubiti spermu.Neplodnost žena također može biti uzrokovan raznim nedostacima maternice: upale, malformacije, tumori i formiranje tumora.

Može dovesti do neplodnosti endometrioza (40-50% slučajeva), bolest koja se ne odnose izravno na reproduktivni sustav (dijabetes, nadbubrežne bolesti, štitnjače, itd).

Osim toga, svaka žena bi trebala shvatiti da je vjerojatnost začeća smanjuje s dobi.

Negativan utjecaj na reproduktivne funkcije mogu imati zlouporabu alkohola, pušenje, stres, loša okolina, loše prehrane.

Dijagnoza ženske neplodnosti

Izbor metode dijagnoze ženske neplodnosti ovisi o pretpostavljenoj uzroka koji su do nje doveli.

Video: Ženski neplodnost (neplodnošću jajnika u žena i drugih razloga), dijagnoza, liječenje, prevencija

Za dijagnosticiranje problema u hipotalamo-hipofiza-jajnika sustav koristi sve kliničke i laboratorijske metode, biokemijski pregled mokraće, krvi, rendgen lubanje. Vrijednost također predstavlja rezultate mjerenja bazalne tjelesne temperature.

Osim toga, korištenje biopsija endometrija, što ga čini moguće uspostaviti funkcionalnost endometrija. Ultrazvučno skeniranje vrši se endometrija debljine i rast folikula tijekom menstrualnog ciklusa. Primijenjena istraživanja i laparoskopska.

Za postavljanje dijagnoze ženske neplodnosti povezane s različitim ginekološke bolesti, žena treba promatrati dulje vrijeme na ginekologa, koji se provodi Anketu o testovima funkcionalnih dijagnostike, određuje razinu progesterona, tako histeroskopija pojašnjava prirodu i lokaciju priraslica, detektira prisutnost intrauterine priraslica i stanjivanje.

Za dijagnosticiranje imunološkog uzroka neplodnosti, koristi se za ovaj post snošaja test.

Posebno je teško dijagnosticirati neplodnosti jajovoda. Da biste to učinili, pažljivo proučavaju povijest žena, a koristi se bakteriološke metode istrage, kolposkopija, histerosalpinografijom, kimograficheskaya perturbacija, roentgenokymography, laparoskopija, radioizotopa scan, mikrobiopsiya jajovode.

Ženski liječenju neplodnosti

ženski liječenju neplodnosti, koja je uzrokovana endokrini poremećaji, mogu se koristiti ovisno o mjestu i prirodi bolesti.

Sa simptomima infantilizam i nedostatak hipotalamo-hipofiza hormon prijaviti.Vrste liječenja ženske neplodnosti

Žene s hipotalamo-hipofiza disfunkcije, liječenje se dodjeljuje ovisno o razini određenih hormona. S visoka razina prolaktina hormonske terapije provodi se prije smanjenju proizvodnje prolaktina i na pozadini stimulacije ovulacije se obavlja koji omogućuje žena zatrudnjeti.

U cilju poticanja ovulacije također koriste fizioterapije metode kao što su cerviko-lica ionogalvanizatsiya s vitaminima E i B6, endonasal elektroforeze, ultrazvukom, električne stimulacije maternice i drugih.

S neodgovarajućim funkcije jajnika vrši ciklički terapiju spolnih hormona. Ako nema učinka, što se odnosi na kirurško liječenje s naknadnim hormonske terapije.

Kad se također koristi endokrini neplodnost zajedno s konvencionalnim tretmanima fitoterapijskom metode.

Kada hormonska neplodnost učinak tretmana povećava blato, ugljična kupke, gimnastičke vježbe koje poboljšavaju cirkulaciju krvi u ženskim genitalijama.

Za liječenje ženske neplodnosti povezane s ginekoloških bolesti, provodi se uništavanje adhezija u maternici odmah nakon redovite mjesečne ciklički hormonske terapije, te se koristi za nekoliko ciklusa.

Imunološki Neplodnost terapija obavlja ispravljanje imunološki status, čija je svrha smanjiti proizvodnju organizma žena muškim antitijela spermija. Osim toga, liječenje antibioticima je dodijeljen kako bi se smanjio broj antitijela spermija koji se javljaju u uspavana infekcije ženskog genitalnog trakta.

Non-medicinski način liječenja za imunološke neplodnost je mehanički metoda kontracepcije za 6 mjeseci kako bi se izbjegao kontakt antigena i ženskih spolnih organa.

Osim toga, u takvim situacijama, za liječenje ženske neplodnosti koristiti intrauterini kolonizaciju kada se primjenjuje na muške sperme direktno u maternicu kako bi se spriječio kontakt sperme sa cervikalne sluzi.

cijevni liječenje neplodnosti počinje konzervativnu terapiju: sedativ, grčeva, protuupalno, korekciju hormonalnih poremećaja, antibiotske terapije, psihoterapije, fizioterapiju. Pa ako nema poboljšanja, a zatim se primjenjuju kirurške postupke ili in vitro oplodnje.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea