ZdorovGuru.com

Zyprexa

Video: Olanzapin Zyprexa

Cijene u online ljekarni:od 2362 rubalja.

Zyprexa pri dozi od 10 mg

Zyprexa - antipsihotični (neurolepticima) koristi se za liječenje shizofrenija i bipolarni poremećaj.

Farmakološka akcija Zyprexa

Aktivna tvar Zyprexa - olanzapin, zanemariv učinak na strijatalne neuralnih putova i smanjuje razdražljivost mezolimbčkih dopaminergičnih neurona. Za razliku od drugih antipsihotika skupine tijekom testa Zyprexa anksiolitički anksiolitički učinak se povećava.

Sastav, oblik za otpuštanje i analozi Zyprexa

Zyprexa se proizvodi u obliku:

 • Obložene tablete iz bijele okrugle 2,5 mg, 5 mg, 7,5 mg, 10 mg;
 • Liofilizat za pripravu otopine za injekcije koja sadrži 1 bočicu od 10 mg aktivnog sastojka.

Zyprexa analozi aktivne komponente (olanzapin) su Zalasta, olanzapin, Parnasan, Olaneks, olanzapina, Teva-Egolanza, Normiton, olanzapin-TL. U nekim slučajevima, posebno u odnosu na pozadinu preosjetljivosti na djelatnu tvar može dodijeliti jednu od analoga Zyprexa sa sličnim terapijskim učinkom. U ovom popisu: Kventiaks, Servitel, Azaleptin, Gedonin, Viktoel, Ketilept, Lakvel, Kutipin, leponeks, Nantarid, Ketiap, Safris, Azaleprol.

indikacije Zyprexa

Zyprexa propisana prema uputama u AE, kao i za održavanje i dugotrajnog preventivno liječenje shizofrenije i drugih psihotičnih poremećaja, uz teške proizvodnih ili negativnih simptoma, uključujući:

Video: Moja strašno priča. Probudio sam se u mrtvačnici

 • Halucinacije, delirij, automatizam;
 • Smanjena društvena aktivnost, emocionalni ravninu, osiromašenje govora.

Kao monoterapija ili istovremeno s valproat ili litij lijeka koji se koristi u liječenju bipolarnih poremećaja (akutnih manične ili miješane epizode sa ili bez psihotičnih pojava njih). Ako Zyprexa lijeka pokazao učinkovitost u liječenju manično faze, on se daje kao profilaktičko sredstvo kako bi se spriječilo ponavljanje.

Istovremeno s fluoksetin Zyprexa je propisan za liječenje depresivna stanja povezana s bipolarnim poremećajem.

Intramuskularna injekcija se obično koristi za brzo olakšanje od psihomotorna uznemirenost u bolesnika s demencija, bipolarni afektivni poremećaj i shizofrenija.

kontraindikacije

Kao što je navedeno u uputi, Zyprexa ne odnosi na pozadinu preosjetljivosti na aktivne supstance (olanzapin) ili pomoćne tvari.

Mogućnost korištenja Zyprexa trudnice treba riješiti s liječnikom zbog nedostatka potrebnih podataka. Dojenje tijekom liječenja mora biti prekinuta.

doziranje Zyprexa

Zyprexa tablete se mogu uzeti bez obzira na obroke. Općenito, terapeutski doze ovisno o indikacijama varirati od 5 mg do 20 mg dnevno. U liječenju:

 • Shizofrenija i psihotični poremećaji slični početni dnevna doza je od 10 mg, koja se uzima odjednom,
 • Akutna manija bipolarnog poremećaja u pozadini se preporučuje započeti liječenje s 15 mg jedanput dnevno.

Postupno povećanje jedinične doze treba provoditi tek nakon odgovarajućeg kliničkog pregleda.

Video: Panic napada. Kako prevladati strah. Živjeti zdrav! (17/11/2015)

Početna dnevna doza od 5 mg propisane za starije osobe, kao i pacijenti na pozadini bolesti jetre u umjerenim i teškim renalna insuficijencija težini. Također, uporaba smanjenih doza Zyprexa preporuča kada kombinacija čimbenika rizika za koje usporavaju metabolizam aktivne tvari može se promatrati.

Zyprexa intramuskularnom injekcijom na pozadini potresanje pri:

 • Shizofrenija i bipolarni poremećaj se daje u količini od 10 mg. Ponovno uvođenje lijeka u istom broju moguće sa dva sata nakon prve. Treća injekcija na iskazu može biti učinjeno u 4 sata. Maksimalna dnevna doza je 30 mg;
 • Demencija 2,5 mg daje jedanput. Ponovljena injekcija 5 mg mogu se nakon dva sata. Maksimalna - 12,5 mg.

Zyprexa otopinu treba upotrijebiti u roku od jednog sata nakon razrjeđivanja. Ako je potrebno, daljnje korištenje lijeka prenese u oblik doziranja tableta.

nuspojave

Zyprexa 5 mgViše od 10% Zyprexa, mišljenja, dovodi do razvoja pospanosti, debljanja, hiperprolaktinemije (bez pokazuju kliničke znakove kao što su galaktoreja, ginekomastija, povećanje grudi), hod poremećaj.

Rjeđe, primjena Zyprexa može se promatrati:

 • astenija;
 • vrtoglavica;
 • Povećava apetit;
 • Suha usta;
 • akatizija;
 • Ortostatska hipotenzija;
 • Periferni edem;
 • zatvor.

Manje od 1% slučajeva kada se koristi Zyprexa, recenzije mogu razviti preosjetljivost na svjetlo, bradikardija, leukopenije, zapljene i osip. U nekim slučajevima, lijek može uzrokovati trombocitopeniju, hepatitis, dijabetička koma, prijapizam, hipertrigliceridemije.

Predoziranjem Zyprexa, recenzije, obično dovodi do razvoja:

 • Neurološki poremećaji, tahikardija, ekscitacija, različite ekstrapiramidalni poremećaji, agresivnost, kognitivnih poremećaja različitog težine (često);
 • Konvulzije, delirijum, respiratorna depresija, neuroleptički maligni sindrom, aspiracija, hipertenzija ili hipotenzija, aritmije (rijetko).

Minimalna doza koja je rezultirala smrti, 450 mg Zyprexa, maksimalna doza fiksirane s povoljnim ishodom - 1500 mg.

uvjeti skladištenja

Zyprexa lijek je jedan od neuroleptika, koji ostavljaju u ljekarnama dostupni samo na recept. Rok trajanja 24 mjeseci liofilizat, tableta - 3 godine kada je pohranjen lijek preporuča proizvođač za ispunjavanje uvjeta temperature.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea