ZdorovGuru.com

Zinnat

Video: Azalea Zinnat - Garmunchy abyema / Azaliya Zinnat - Garmunchi abiema

kontraindikacije

nuspojave

dodatne informacije

Video: Azalea Zinnat - izmisliti neki drugi način / Azaliya Zinnat - Sin inde

Cijene u online ljekarni:od 250 rubalja.

Zinnat tablete u dozi od 250 mg

Zinnat - antibiotik druge generacije širokog spektra, koji pripada skupini cefalosporina. Primijenjena lijek za liječenje bakterijskih infekcija uzrokovanih osjetljivim mikroorganizmima za dobivanje aktivne tvari.

Farmakološko djelovanje Zinnat

Aktivni sastojak lijeka cefuroksim, pokazuje aktivnost protiv gram-negativnih i gram-pozitivne aerobne bakterije, uključujući penicilin otporni na ampicilin sojeve Staphylococcus aureus, Streptococcus grupe B, Escherichia coli, Proteus mirabilis, Haemophilus influenzae, Peptococcus spp., Salmonella spp., Neisseria gonorrhoeae i sur.

Antibiotik Zinnat sposoban ometaju sintezu mikrobne stanične stijenke, što objašnjava njegovu baktericidno i bakteriostatski svojstva, tj lijek inhibira razmnožavanje bakterija i uzrokuje njihovu smrt.

Maksimalna koncentracija lijeka u krvi promatrana nakon 2-3 sati nakon njegove primjene. Treba imati na umu da je obrok uvelike ubrzava proces apsorpcije lijeka iz probavnog trakta. Zinnat izvedene iz organizma u neizmijenjenom obliku putem bubrega.

To je važno! Od aktivne tvari, za antibiotsku Zinnat neosjetljiv: Clostridium difficile, Bacteroides fragilis, Serratia, Citrobacter spp spp, Streptococcus (Enterococcus) faecalis, Staphylococcus epidermidis, Acinetobacter calcoaceticus, Enterobacter spp, Legionella spp, Proteus vulgaris, Morganella morganii, Listeria monocytogenes, .... Clostridium difficile, Campylobacter spp., Pseudomonas spp. i meticilin rezistentne sojeve Staphylococcus aureus.

Oblik otpuštanje

Lijek je dostupan u obliku:

 • Tablete prevučene s 125, 250 ili 500 mg cefuroksim;
 • Granulat za suspenziju za internu primjenu koje sadrže 125 ili 250 mg cefuroksim;
 • Prašak za otopinu za intravensku i intramuskularnu primjenu od 750 mg u bočici.

indikacije Zinnat

Prema uputama, Zinnat indicirana za upotrebu kod sljedećih bolesti:

 • Infekcije infekcije gornjih i donjih dišnih putova, kao što su akutni i kronični bronhitis, brohoekstazy (patoloških nastavak za zidovima bronha s promjenom u strukturi), plućnih apscesa, bakterijsku upalu pluća, infekcije prsnog koša nakon operacije;
 • ENT infekcije: sinusitis, upala srednjeg uha, faringitisa, angina;
 • Zdjelice infekcije, kao što su endometrioza, adneksitisa, vrata maternice;
 • Genitourinarne infekcije: pijelonefritis u akutnom i kroničnom obliku, uretritis, cistitis, gonoreja, asimptomatske bakteriuriju;
 • Bolesti kostiju i zglobova, kao što su osteomijelitis, septički artritis, i nekoliko drugih;
 • tkiva i bolesti kože meke: impetigo, rana infekcije, erizipel, pioderma, furunculosis, celulitis, pseudoerysipelas;
 • meningitis;
 • sepsa;
 • Lyme bolest.

Prema mišljenja, Zinnat učinkoviti u liječenju tih bolesti, kada njihova patogena bakterije su osjetljive na lijek.

Video: Pjevač Azalea Zinnatov priprema patka Hanski. TV projekt "Tajne tatarske kuhinje",

Postupci primjene i dozu

Tablete i Zinnat suspenzija pripremljena iz granula za oralnu primjenu. Treba uzeti lijek za vrijeme ili neposredno nakon obroka. Treba imati na umu da se 10 ml suspenzije Zinnat odgovaraju 250 mg cefuroksim.

Trajanje liječenja je lijek općenito od 5 do 10 dana, a u tretmanu bolesti Lyme je 20 dana.

U većini slučajeva zaraznih bolesti odrasle propisati antibiotik Zinnat 250 mg dva puta dnevno. Ako pacijent se sumnja na prisutnost pneumonije ili teških infekcija dišnog Zinnat 250 mg nedovoljno, tako da se doza udvostručila, tj do 500 mg kao dva puta dnevno. Kada je prikazano da urogenitalne bolesti antibiotski primiti dva puta dnevno sa 125 mg, pijelonefritis preporučuje Zinnat 250 mg. U nekomplicirane gonoreje, u skladu s uputama Zinnat uzeti dozu od 1 g jednom dnevno.

Za većinu zaraznih bolesti djece antibiotik se daje dva puta dnevno, ali za 125 mg, i djeca od tri mjeseca do 12 godina, jedna doza se računa na temelju mase djeteta: 10 mg cefuroksim po 1 kg tjelesne težine. Infekcija javljaju u teškim oblicima, djeca od 3 mjeseca do 12 godina je lijek pokazuje brzinu od 15 mg po 1 kg, te za djecu preko 12 godina propisana Zinnat 250 mg.

Ako je potrebno, intramuskularna ili intravenozna primjena za odrasle je u većini slučajeva antibiotik primjenjuje tri puta dnevno u 750 mg, a u težim oblicima bolesti je dvostruko povećana.Zinnat tablete u dozi od 125 mg

Za djecu injektiranje sredstva podataka do 3-4 puta dnevno, izračunate iz brzinom doziranja od 60 mg cefuroksima po 1 kg tjelesne težine. Nakon je značajno poboljšanje stanja djeteta strane liječnika s prijelaznim lijeka za parenteralnu primjenu u obliku tableta ili suspenzija Zinnat.

kontraindikacije

Prema uputama, Zinnat je kontraindiciran u bolesnika ako oni imaju alergičan reakcije na lijekove penicilini skupine s preosjetljivosti na cefalosporina, krvarenje i gastrointestinalne bolesti, kao i za vrijeme trudnoće i laktacije.

Također, ne propisuju lijek djeci mlađoj od tri mjeseca.

Nuspojave Zinnat

Prema recenzijama Zinnatov tijekom primjene lijeka mogu izazvati neželjene nuspojave iz različitih sustava u tijelu:

Video: 2014 9. travnja iskren dijalog, Zinnat Khusnullin

 • Probavni sustav: mučnina, povraćanje, proljev, i bol u trbuhu, grčeva dysbiosis, kandidijaza i ulceracija usne šupljine, rijetko - enterokolitis, hepatitis, kolestatska žutica, povećana aktivnost jetrenih enzima;
 • Urogenitalnog: vaginoza, vaginitisa, svrbež u perineumu;
 • Alergijske reakcije: kožni osip, svrbež, urtikarija, groznica, rijetko - bronhospazma, eritema multiforme, anafilaktički šok;
 • Mokraćnog sustava: disurija, renalne funkcije;
 • Tijela hematopoeze: hemolitička anemija, leukopenija, hipoprotrombinemija, trombocitopenija, eozinofiliju,
 • Središnji živčani sustav: glavobolja, gubitak sluha, pospanost, rijetko - napadaji;
 • Lokalne reakcije: bol, infiltrati i iritacija na mjestu uboda.

Također Korisnik Zinnat može izazvati pojavu kvasac infekcije u žena, što je posljedica prekomjernog rasta gljivice Candida skupina tijekom primjene lijeka.

dodatne informacije

Prema uputama Zinnatov, lijek treba čuvati na sobnoj temperaturi na suhom i hladnom mjestu. Rok trajanja ukoliko se pridržava preporučenih uvjeta - od 24 mjeseci. Zinnat suspenzije proizvedene treba skladištiti samo u hladnjaku, ali ne više od 10 dana.

Suspenzija se priprema na sljedeći način: sadržaj bočice se dobro promućka. S odmjerenom posudu 20 ml vode, je stavljena u bočicu, začepljena i snažno protrese do potpunog otapanja sposobnosti granula. Tada je boca se vraća u svoj prvobitni položaj i opet dobro protresti.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea