ZdorovGuru.com

Zoloft

Video: Smrt antidepresiva - mit ili stvarnost?

Cijene u online ljekarni:od 481 rubalja.

Zoloft 50 mg tablete

Zoloft - je lijek koji pripada skupini farmakološke antidepresiva i koristi se za liječenje depresivna stanja, socijalna fobija, paničnog poremećaja i posttraumatskog stresa.

Proizveden Zoloft kao bijele duguljaste tablete, od kojih svaka sadrži 50 mg sertralina, što je aktivni sastojak lijeka.

Farmakološka akcija Zoloft

Zoloft aktivna tvar je antidepresiv koji ima sposobnost specifičnog procesa inhibicije ponovne pohrane serotonina (5-HT) - neurotransmitera olakšava lokomotornu aktivnost i ima značajnu ulogu u mehanizmima regulacije hormonska hipofize funkcije i tonus krvnih žila. Sertralin dobio pri terapijskim dozama, povećava učinke serotonina, blokira zauzimanja u ljudskim trombocitima, ali ima mali učinak na norepinefrina procesa ponovnog unosa (tzv neurotransmiter budnosti) i dopamina, što je biokemijski prekursor norepinefrin i epinefrin. Inhibicija ponovnog prihvaćanja serotonina pridonosi prijenos serotonergijske, što rezultira inhibiran epinefrina aktivnosti u locus coeruleus mozga locus coeruleus.

Sadržane u Zoloft sertralina također inhibira ekscitacija neurona serotoninskih su lokalizirani u produžene središnje linije, što zauzvrat povećava aktivnost locus coeruleus i u naknadnom smanjenjem aktivnosti - i presinaptični 2-adrenergičke receptore.

Eksperimenti na životinjama i recenzije Zoloft ukazuju na to da se sertralin nema smirujući učinak na središnji živčani sustav, nema poticaj, kardiotoksičnim i antikolinergičke učinke. Eksperimenti koji se odnose na upotrebu sertralina u skupini zdravih dobrovoljaca pokazalo je da lijek ne krši ljudska psihomotorni reakciju i ne stimulirajući učinak na kateholaminergične aktivnosti.

Recenzije Zoloft izrađen na temelju kliničke studije njegove djelatne tvari također pokazuju da dugotrajna primjena sertralina u laboratorijskih životinja smanjenjem noradrenalin izazvala aktivnost receptora u mozgu. Sličan učinak, usput, je obilježena i produženo liječenje učinkovito u praksi kolega kliničkim iz skupine antidepresiva Zoloft i antiobsessivnye alata koji se koriste za liječenje raznih vrsta opsesije.

Vrijedan značajka sertralina smatra da njegova primjena ne dovodi do razvoja ovisnosti o drogama. Placebo-kontrolirana studija potvrdila činjenicu da je ta tvar ne uzrokuje kod ljudi da je to pozitivan učinak, što ukazuje na potencijal za zlostavljanje, potencijalni ovisnost i euforiju. Osim toga, sertralin ne uzrokuje debljanje, povećati osjećaj tjeskobe, koje se često promatraju u bolesnika koji su primali d-amfetamin, kao i sedaciju i oslabljen psihomotorne funkcije, koji prate unos alprazolam.

analoga Zoloft

Prema mehanizmu humanog izlaganja Zoloft analoga su: Asentra, Misol, Serlift, Stimuloton et al.

indikacije Zoloft

Prema uputama, preporučuje se za liječenje Zoloft:

Video: Opustite se, Zoloft

  • Psihijatrijski poremećaji manifestiraju ometaju misli zastrašujuće i štetno djelovanje i fobije koje su nenormalne strahovi;
  • napadi panike;
  • Posttraumatski stresni poremećaj;
  • Socijalne fobije;
  • I sprječavanje velikih depresivnih epizoda drugačije prirode podrijetla.

Doziranje i primjena

Prema uputama Zoloft tableta uzima oralno jednom dnevno (ujutro i navečer), bez obzira na obrok. Početna doza sertralina obično varira od 25 do 50 mg, a može varirati ovisno o težini i vrsti bolesti.100 mg Zoloft® tablete

Početni klinički učinak lijeka obično se promatra tjedan dana nakon početka liječenja. Ako se ne promatra očekivani rezultat, doza se povećava: preporuča se povećati ne više od jednom tjedno, postupno i bez prekoračenja maksimalne dnevne doze, što je 200 mg sertralina.

Puni učinak liječenja Zoloft je primijetio tek od dva do četiri tjedna nakon početka liječenja.

Pacijenti koji zahtijevaju dugotrajnu terapiju održavanja, lijek se daje u najmanju moguću učinkovitu dozu, koja je također dozvoljeno mijenjati, ovisno o kliničkom ishodu.

kontraindikacije

Poput svojih kolega, Zoloft ima niz kontraindikacija za imenovanje. Dakle, lijek se ne smije koristiti za liječenje:

  • Pacijenti koji imaju povećanu osjetljivost na njegove sastavne dijelove i posebno, sertralin;
  • Trudnice i dojilje (preciznih podataka o utjecaju Zoloft na fetus nisu dostupni, iz tog razloga, je lijek propisan samo kada koristi za majku nadmašuju rizike za njezina nerođenog pogodan za djecu sertralina se nalazi u majčinom mlijeku, ali podaci o sigurnosti za dojenčad ne toliko za razdoblje liječenja preporuča se zaustavi dojenje);
  • Djeca do 6 godina.

nuspojave

Recenzije Zoloft ukazuju na to da je najčešći odgovor na lijek je mučnina. Liječenje socijalnog anksioznog poremećaja kod muškaraca može doći do seksualne disfunkcije. Ovi učinci su ovisne o dozi, a nestaje nakon prekida liječenja.

Manje može biti označen poremećaje srca i krvnih žila, gastrointestinalnog sustava, živčanog, urinarnih, reproduktivnog i dišnog sustava. Također, to ne isključuje mogućnost alergičan reakcije i povlačenje sindrom, koji je označen nakon prestanka liječenja.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea