ZdorovGuru.com

Zodak

Cijene u online ljekarni:

od 138 rubalja.više

Antihistamine tablete Zodak

Zodak - vrlo antialergijska agent druge generacije.

Video: Kapi Zodak

farmakološki učinci

Glavni aktivni tvar pripravaka - cetirizina - blokatora histamin H1-receptora koji se nalazi u perifernim organima i različitim tkivima. Zodak, ometa tih receptora, blokirajući provedbu histamina, koji zaustavlja razvoj i olakšava alergičan reakcije u ranim fazama.

Kvaliteta života osoba koje pate od trajne ili sezonski alergijski rinitis, kada prima Zodak znatno poboljšana.

indikacije

Prema uputama Zodak preporučuje u liječenju simptoma: tijekom cijele godine ili sezonski alergijski rinitis, alergijski konjunktivitis, pruritička dermatoza, alergijski, simptomi povezani s peludna groznica, koji se očituje kao alergijski rinokonjuktivitis (uzrok - reakcija na pelud).

Zodak koristi pruritus i kroničnom idiopatskom urtikarija, angioedem, čiji je nastanak i razvoj potaknuta izlaganjem biološkim ili kemijskim sredstvima.

Doziranje i primjena

Prema uputama Zodak - formulacija namijenjena za oralno davanje. Je proizvedena u obliku kapi, otopina, sirupa i tableta. Zodak tablete dok prima nikakvu potrebu za mljevenje. Točan tableta treba oprati dolje s dovoljno vode. To se može uzeti prije jela, ili za vrijeme i nakon jela.

Video: Kako otvoriti tabletu Zodak

Jedna tableta sadrži 10 miligrama Zodak cetirizina. Lijek je indiciran za djecu mlađu od dvije godine nisu. Režim doziranja:

  • Djeca dva do šest godina - tablete (2,5 milimol) lijeka dva puta dnevno, ili pola tablete (5 mg), jednokratna;
  • Djeca šest - dvanaest godina - dva puta dnevno za pola Zodak tablete (5 mg) i nakon jednokratne 10 mg (jedna tableta);
  • odrasli i djeca starija od dvanaest godina propisao jednu tabletu (10 mg) jedanput na dan.

Zodak sirup propisano:

  • Djeca od četiri do šest godina za pola mjerne žlice (2,5 miligrama) dva puta dnevno;
  • Djeca od šest do dvanaest godina - jedne mjerne žlice (5 mg dva puta dnevno);
  • odrasli i djeca starija od dvanaest godina - dvije lopatice (10 mg) jednom dnevno. Jedna mjerna žlica - pet miligrama sirup Zodak.

Zodak kapi propisana sličan uzorak:

  • djeca do dvije godine - pet kapljica (2,5 ml) dva puta dnevno;
  • djeca dvije do šest godina - dva puta dnevno tijekom pet kapi Zodak (2,5 mililitara) i jednom s 10 kapi (10 ml);
  • Djeca starija od dvanaest godina i odrasle - dvadeset kapi (10 ml) jednom dnevno. Prije primanja Zodak kapi nužno razrijeđen u vodi. 20 Zodak kapi odgovaraju jednog mililitra.Antihistaminik alergiju kapi Zodak

Postoji posebna shema dodjela Zodak od alergija. Za pacijente s blagom do zatajenja bubrega dnevna doza pet mg, s teškim oblikom bolesti - deset mg, više od jednom dnevno, kao i obično, ali jednom u dva dana.

nuspojave

Zodak od alergija treba uzeti samo na savjet liječnika. Primjena lijeka može uzrokovati paradoksalni stimulaciju središnjeg živčanog sustava, ponekad - slučaj poteškoće mokrenja, osjećaj suhoće u ustima, smetnje akomodacije oka.

Kao rezultat primanja Zodak moguće povećanje vrijednosti jetrenih enzima i bilirubina. Osim toga, postoje slučajevi pojave umora, vrtoglavica, glavobolju, živčani uzbuđenja, anksioznost, bol u trbuhu, mučninu, pospanost, upala grla.

Rijetko je primijetio: agresija, depresija, zbunjenost, napadaja i poremećaja kretanja, nesanica, tremor, tikovi, proljev, tahikardija, gastritis, osip, svrbež, dizurija, anafilaktički šok, edem, enureza, kao i debljanje.

U djece, nuspojave od uzimanja Zodak alergiju izraziti kao: proljev, rinitis, pospanost, umor.

U slučaju predoziranja pojavljuju simptome povezane s djelovanjem na središnji živčani sustav. Ako je doza lijeka premašila pet puta, može se dogoditi: zbunjenost, umor, vrtoglavica, glavobolja, svrbež, proljev, tahikardija, nemir, umirenje, drhtanje, tromost, pospanost, urinarne retencije.

Video: Oglašavanje Zodak Express - Ovaj alergija

U prisutnosti ovih simptoma prestati primati Zodak, eventualno oprati želudac i odmah potražiti liječničku pomoć.

kontraindikacije

Zodak ne preporučuje da se u slučaju preosjetljivosti na lijek: hidroksizin i cetirizin kao i žena tijekom trudnoće i dojenja.

Prema uputama na Zodaku kontraindicirana propisati lijek u sirup za djecu do četiri godine, tableta i kapi - dva.

Simultano prijem Zodaka s bronhodilatatora, koja je djelatna tvar - teofilin mogu povećati nuspojave lijeka. Ne preporuča se kombinirati lijekove s upotrebom alkoholnih pića.

Isto tako pažljivo propisati lijek za ljude čiji rad zahtijeva visoku stopu fizičke i mentalne reakcije (vožnja, rad na visini, održavanje strojeva i mehanizama), u bolesnika s oštećenom funkcijom jetre ili bubrega (kao i povrede obje funkcije organa).

U starije osobe imaju veću vjerojatnost od drugih pacijenata koji su izloženi nuspojave od korištenja Zodak. Dakle, svrha im je provedena s oprezom, na temelju općeg stanja pacijenta.

Rok trajanja

Lijek se čuva pri temperaturi od 10 do 25 ° C na suhom mjestu nedostupnom za djecu. U uvjetima skladištenja razdoblja - 3 godine.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea