ZdorovGuru.com

Zokson

Video: Kako povući novac iz PayPal? Sve metode | Povlačenje novca u Ukrajini

Video: Kako zamijeniti ili povući iz Bitcoin novčanik na USD, RUB, UAH, PM, WMZ izmjenjivača bestchange.ru

Zokson tablete doze 4 mgZokson - lijek pripada skupini antihipertenziva i alfa 1 blokatori.

Dostupan u obliku tableta:

  • Okrugli stan bijela - sa sadržajem 1 mg doksazosina (glavni aktivni sastojak Zoksona);
  • Duguljasti bikonveksni bijela - 2 mg ili 4 mg doksazosina.

Farmakološka svojstva Zoksona

Akcija Zoksona u slučaju benigne hiperplazije prostate je uzrokovano stanju njegove aktivne tvari - od doksazosin, što je selektivni Alfa 1 adrenoreceptor bloker. Budući da su ti receptori prisutni u tkivu prostate, njihovo stanje pod utjecajem Zoksona znatno poboljšana. U tom smislu, normalizirana i urina toka, abnormalni rast prostate, a također smanjuje učestalost drugih manifestacija simptoma glavne bolesti.

Zokson, u skladu s uputama, ima mogućnost za poboljšanje funkcija kardiovaskularnog sustava, pa se koristi u hipertenzije. Na pozadini njegovog prijema postupno se smanjuje krvni tlak, smanjuje opterećenje na srce, nestaje hipertrofija (povećanje volumena) od lijeve klijetke. Efekt hipotenzije, što se postiže tijekom uzimanja lijeka jednom dnevno, traje 24 sata. Maksimalno smanjenje krvnog tlaka postiže se 2-6 sata nakon uzimanja tablete.

Zokson mogućnosti za poboljšanje stanja krvi - kao rezultat njegove izloženosti aktivnoj komponenti povećava fluidnost, smanjuje koncentraciju „lošeg” kolesterola i triglicerida, sklonost trombozi. Ta svojstva, pak, pomoći da se smanji rizik od koronarne bolesti srca (koronarne bolesti srca).

Važno je napomenuti da je ova droga ima veliku prednost u odnosu na mnoge od svojih vršnjaka - to ne utječe na ukupnu metaboličke procese u ljudskom tijelu, dakle, odobren je za uporabu u bolesnika s dijabetesom, starije osobe, gihta, astme, itd

indikacije

Prema uputama, Zokson indiciran za primjenu u dva slučaja:

  • Kada hipertenzija. Ako primjene Zokson kao monoterapija za dobivanje željene kontrole krvnog tlaka nije moguće, lijek je u kombinaciji s drugim antihipertenzivnim skupine lijekova (koji može biti inhibitore angiotenzin konvertirajućeg enzima, blokatori „spor” kalcijevog kanala adrenoblokatory, tiazidnim diureticima);
  • U benigne hiperplazije prostate eliminirati urinarnih poremećaja, i bez obzira da li pacijent ima hipertenziju, ili krvni tlak je ispravan. Osim toga, kada se koristi lijek u bolesnika koji istovremeno pate i benigna hiperplazija prostate, a hipertenzija, je učinkovit protiv obje ove bolesti, te recenzije Zoksone potvrditi.

Doziranje i primjena

Lijek se propisuje Zokson uzima jednom dnevno, bez izvršenje na jelo.

Kako bi se uklonili poremećaji mokrenja razvijene na pozadini benigne hiperplazije prostate, ukoliko pacijent nije označen hipertenzije, Zokson primjenjuje u dnevnoj dozi od 2 mg do 4, može se povećati do 8 mg liječnika.

Pri liječenju arterijske hipertenzije lijekove dnevna doza ovisi o jačini i svojstvima tipu bolesti te varira od 1 do 16 mg. Obično, pacijent u početku propisan uzeti jednu tabletu koja sadrži 1 mg doksazosin, jednom dnevno i uvijek prije spavanja. To je zbog činjenice da postoji mogućnost takozvanog fenomena prve doze, koja se izražava osobito u pozadini prethodnu godinu primjene diuretika. Dakle, osoba po primitku Zoksona treba biti u ležećem položaju tijekom sljedećih 6-8 sati.Zokson tableta u dozi od 2 mg

Kada nedovoljna da terapeutski učinak tablete 1 mg, 1-2 tjedna terapija kontinuirano prema lijeku doza se može povećati na 2 mg i sl U većini slučajeva optimalno djelovanje pripreme na ljudsko tijelo može postići u dozi od 8 mg doksazosin dnevno. Nakon postizanja stabilnog efekt doze obično se reducira u mediju koji podržava - od 2 do 4 mg dnevno.

Trajanje liječenja određuje se isključivo Zoksonom liječnika, koristio lijek za dugo vremena.

kontraindikacije

Ne propisuju lijekove u slučaju preosjetljivosti na bilo koji od njegovih sastavnica, s visokim osjetljivost na derivate kinazolina, kao i djece i adolescenata mlađih od 18 godina starosti (zbog nepoznatog sigurnosti i učinkovitosti).

Video: Moje Pjevanje Čudovišta - Kako prikazati vuzhasa

Budite oprezni Zokson koristiti tijekom trudnoće i dojenja, kod bolesnika s mitralni i aortalni stenoza, zatajenja jetre, ortostatske hipotenzije.

nuspojave

Recenzije Zoksone ukazuju na to da lijek može izazvati negativne reakcije. Kada hipertenzija:

  • Ortostatska hipotenzija, periferni edem;
  • Bradikardija, tahikardija, aritmija, infarkta miokarda,
  • rinitis;
  • vrtoglavica, glavobolja, pospanost;
  • Slabost, zamora;
  • Mučnina.

U benigna hiperplazija prostate Zokson od onih gore navedenih, može uzrokovati:

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea