ZdorovGuru.com

Zoladex

kontraindikacije

Video: Zoladex injekcije

nuspojaveMjere opreza

Uvjeti i uvjeti

Cijene u online ljekarni:

od 7873 rubalja.

Zoladeks u dozi od 10,8 mg

Zoladeks - antineoplastično sredstvo, analog sintetskog porijekla, prirodni gonadotropin-oslobađajućeg hormona (GnRH).

Oblik i otpuštanje kompozicija

Zoladex dostupan u kapsulama za potkožno depou. Kapsula depo je sadržana u aplikator štrcaljke (sa sustavom sigurne primjene) jednu dozu, što je u aluminijsku laminat kuvertu, smješten u kartonsku kutiju s napomene. Doziranje kapsule depo 3,6 ili 10,8 mg aktivne tvari sadržane - goserelin acetat i pomoćne komponente u obliku kopolimera mliječne, glikolne i ledene octene kiseline.

analoga

Zoladeks analog Goserelin, GnRH agonista koji imaju isto djelovanje i indikacije da lijeka.

farmakološki učinci

Zoladeks, kao kemijski analog hipofiznog luteinizirajućeg hormona otpuštanja hormona, što dovodi do inhibicije sinteze hormona hipofize. Ta svojstva pridonose propasti lijeka u krvi estradiola u žena i testosterona u muškaraca. Ovaj lijek ima terapeutski učinak reverzibilni djelovanje, nakon završetka tretmana hormona obnovljena. Sa 21 dana terapije kod muškaraca navedenih pad testosterona u plazmi na razini kastracije, i žena - za smanjenje menopauze koncentracije estradiola. Ove hormonalne promjene uzrokovane Zoladex, uzrokuju većina pacijenata s regresivnom tumor na prostati. Žene imaju terapijski učinak u karcinom dojke (hormonima), endometrioze, mioma maternice.

U kombiniranoj terapiji sa pripravcima koji sadrže željezo, Zoladex, mišljenja, povećava hematoloških parametara i razine hemoglobina, spušteni zbog nastanka anemija protiv pozadina mioma maternice. Ova poboljšanja u razvoju aplikacija vodi Zoladexa amenoreja (Izostanak menstruacije), u nekim rijetkim slučajevima, fenomen je nepovratan menopauze. Zoladex svojstvena gotovo potpuno biološka kada redovita primjena svakih 28 dana što je kapsula održava učinkovitu koncentraciju lijeka.

indikacije Zoladex

Prema uputama Zoladex, lijek indiciran za primjenu u dozi od 3.6 mg i 10.8, prema:

  • fibroidi maternice;
  • endometrioza;
  • Hormonski ovisnog karcinoma prostate.

Kao Zoladexa (u dozi od 3,6 mg) je indiciran za karcinom dojke koji je osjetljiv na hormonske utjecaje, in vitro oplodnje za desenzibilizacije hipofize, prije operacije na endometrij, potrebnog za njegovo stanjivanje.

Video: Zoladex injektion - Zoladex implantat metak

Doziranje i primjena

Kao što je navedeno u uputi za Zoladexa, uvođenje kapsula napravljena od obje doze potkožno. Lijek se ubrizgava u prednju trbušnu stijenku dozi od 3,6 mg - svaka četiri tjedna, doza 10,8 mg - svaka 3 mjeseca. U liječenju zloćudnih tumora trajanja ciklusa terapije određuje nadležni liječnik, strogo individualan za svakog pacijenta u dobroćudnih ginekoloških bolesti liječenje traje više od šest mjeseci. Drugi tijek terapije Zoladexa, mišljenja, ne preporučuje se zbog rizika od mogućeg razvoja kostiju demineralizacije. Prije operacije endometrija čine dvije injekcije u dozi od 3,6 mg u intervalima od 28 dana kasnije provesti operaciju za 14 dana nakon druge primjene lijeka. Kada IVF za hipofizi desenzibilizacije te zoladeks analogni pripravi su propisani u dozi od 3.6 mg. Pacijenti koji boluju od bubrega ili jetre insuficijencije, kao i starije osobe ne zahtijevaju prilagodbu doze.

kontraindikacije

Prema uputama za uporabu lijeka, kontraindikacija za uporabu Zoladexa su:

  • Starost do 14 godina;
  • Dojenje i trudnoća;
  • Preosjetljivost na lijek.

S velikom prepisuje lijek za njegu muškaraca na rizik za opstrukciju mokraćnog sustava ili spinalne kompresije lezije, kao i bolesnika s policističnim jajnicima tijekom IVF.Zoladeks u dozi 3,6 mg

Nuspojave Zoladexa

Nuspojave primjena Zoladex, recenzije, uključuju: povišen krvni tlak, aritmije, zatajenje srca, edem gležnjeva i nogu, hipotenzije, osip, svrbež kože, vrtoglavica, glavobolja, nesanica, tjeskoba, umor, mučnina, zatvor, povraćanje, proljev, gubitak apetita. Prema mišljenja, Zoladex kod muškaraca može uzrokovati pogoršanje potenciju, pojačano znojenje, oticanje i osjetljivost grudi, uretre opstrukcije, bol u kostima, sindromi kralježnice kompresije kabel. Kod žena, korištenje Zoladexa može biti popraćena depresija, mentalnih poremećaja, suhoća rodnice, vrućine, vaginalna krvarenje (Rani tretman), amenoreja, degeneracija fibromatous čvorova (za mioma), kao i promjene u veličini dojke. U rijetkim slučajevima, početna faza terapije opažena pojavu hiperkalcemija kod pacijenata s metastazama na kostima na rak dojke. Uz istodobno korištenje Zoladexa i njegovih analoga može razviti hiperstimulacije jajnika.

Mjere opreza

Prije početka terapije Zoladex je potrebno isključiti moguću trudnoću tijekom liječenja i do oporavka menstruacije preporuča se koristiti učinkovite ne-hormonska metoda kontracepcije. Nastavak menstruacije nakon obrade s lijeka može doći sa značajnim zakašnjenjem.

Uvjeti i uvjeti Zoladexa

Zoladex pohranjeni na temperaturi ne višoj od 25 ° C, za 36 mjeseci od datuma proizvodnje.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea