ZdorovGuru.com

Zomig

Zomig 2.5 mg TableteZomig - lijekove s protivomigrenoznoy aktivnosti.

Farmakološka akcija Zomig

Aktivna tvar Zomig - zolmitriptan uzrokuje vazokonstrikciju i usporava oslobađanje neuropeptida, što dovodi do poboljšanja napada migrene. To se očituje u smanjenju intenziteta boli, kao i smanjenje povezana s migrene mučnina, phonophobia, fotofobija, i povraćanje.

Osim toga, u skladu s uputama Zomig utječe na jezgru mozga koji su uključeni u mehanizam napada migrene. To objašnjava trajan učinak ponovnu uporabu u liječenju multiple migrene napada u jednog bolesnika.

Sastav, oblik za otpuštanje i analozi Zomig

Zomig proizveden u obliku žutih obloženih tableta koje sadržavaju okruglih 2,5 mg zolmitriptan i ekscipijensa - laktoza, mikrokristalna celuloza, natrij karboksimetil škrob, magnezij stearat.

Od aktivne tvari je lijek analog Zomig Rapimelt Zomig.

Na pozadini preosjetljivost na zolmitriptanu liječnik može propisati jedan od Zomig analoga koji imaju sličan terapijski učinak i koji se odnosi na jednu od skupina lijekova. To su: Migrepam, Amigrenin, Sumartin, IMIGRAN, Naramig, Sumamigren, Relpaks, sumatriptan, Rapimed, Sumig, Trimigren.

indikacije Zomig

ZOMIG tablete u skladu s uputama navedenim za ublažavanje napadaja migrene sa ili bez aure.

kontraindikacije

Lijek se ne smije koristiti u pozadini:

 • Koronarna bolest srca;
 • Nekontrolirana hipertenzija;
 • WPW sindrom ili aritmije;
 • Cerebrovaskularne ili prolazni ishemijski napad u povijesti;
 • angiospastic angina;
 • Istovremena primjena ergotamin i njegovi derivati;
 • Preosjetljivost na aktivnu tvar (zolmitriptanu) ili pomoćne tvari.

Oprez treba promatrati tijekom liječenja Zomig:

 • Kontroliruemoyarterialnoy hipertenzija;
 • apopleksija u povijesti;
 • Teške bubrežne / zatajenje jetre;
 • Boleznyahpecheni;
 • Trudnoća i dojenje.

Lijekovi se ne koristi u pedijatriji na 18 godina zbog nedostatka podataka koji dokazuju njegovu učinkovitost i sigurnost za ovu dobnu skupinu.

doziranje Zomig

Za ublažavanje boli zbog migrene preporuča jednu dozu od 2,5 mg ZOMIG. Ako se simptomi nastave, eventualno ponovno korištenje lijeka ne ranije od 2 sata. Ako je terapijski učinak ne postiže u budućnosti, možete uzeti duplu dozu. Maksimalna dnevna doza - 10 mg, a zbog teških disfunkcije jetre - 5 mg. Općenito, poboljšanje javlja unutar jednog sata.

Preporučljivo je da koristite Zomig što je prije moguće nakon pojave migrene, iako je učinkovitost uputama iz lijek koji ne ovisi.

Na pozadini bubrega ispravljanje disfunkcija način nije potrebno.

nuspojave

Tipično, Zomig dobro podnosi, a nastale nuspojave su blage, prolazni i ne zahtijevaju liječenje. Oni se obično pojavljuju nakon 4 sata nakon primjene lijeka, a prijem nije česta ponovljenim dozama.

Na dijelu središnjeg živčanog sustava često Zomig, recenzije, dovodi do razvoja poremećaja osjetljivosti, astenija, vrtoglavica, težinu i ukočenost u ekstremitetima, stezanje u grlu, vratu i prsima, parestezije, pospanost, toplina senzacija. U rijetkim slučajevima, javlja glavobolja.

Probavni poremećaji tijekom terapije najčešće se manifestira u obliku mučnine i suha usta. U nekim slučajevima, postoji hemoragijski proljev, bol u trbuhu, slezena miokarda, ishemijski kolitis, ishemija miokarda ili crijeva.

Također, Zomig, recenzije, može dovesti do:

 • Mialgije i slabost mišića (lokomotornom sustavu);
 • tahikardija, lupanje srca, angine, koronarnog vazospazma, infarkta miokarda, prolaznog hipertenzije (kardiovaskularni sustav);
 • Poliurija, učestalo mokrenje (mokraćnog sustava).

od alergičan Reakcija je vrlo vjerojatno da će razviti urtikarija,anafilaktičke reakcije i angioedem.Sumamigren - analogni Zomig

Predoziranjem Zomig, recenzije mogu imati sedativni učinak. U slučaju primanja lijeka visoke doze zahtijeva medicinski nadzor za 15 sati. Ako imate simptome teške intoksikacije treba poduzeti aktivnosti intenzivne njege, uključujući mehaničke ventilacije, kao i za praćenje i održavanje funkciju kardiovaskularnog sustava.

Primjena lijeka je moguće samo kada je dijagnoza nakon isključenja drugih potencijalno ozbiljnih neuroloških stanja. Zomig se ne smije uzeti kao preventivno sredstvo protiv napada migrene.

Dob i spol pacijenta, te prisutnost mučnine tijekom napada i njihovo trajanje na učinkovitost lijeka ne utječe.

interakcija lijek Zomig

Istovremena primjena ZOMIG lijekovima za prevenciju migrene (dihidroergotamin, beta-blokatori, pizotifenom).

Podnošljivost i farmakokinetički parametri ne mijenjaju kada je u kombinaciji s metoklopramid, ergotamin i paracetamola.

Roku od 12 sati poslije primanja ZOMIG ne mogu prihvatiti i druge agoniste 5NT1B / 1D-serotonin receptore.

U pozadini ZOMIG s tipa A MAO inhibitori doza ne bi smjela prelaziti zolmitriptan 5 mg na dan.

Rizik od štetnog djelovanja povećava, uzimajući Zomig s drogom gospine trave.

uvjeti skladištenja

Zomig odnosi se na broj lijekova na recept sa vremenom trajanja od 3 godine podložno uvjetima skladištenja (30 ° C).

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea