ZdorovGuru.com

Zopiklon

kontraindikacije

nuspojaveMjere opreza

Video: Tekstovi pjesama (pregabalin): mehanizam djelovanja

Rok trajanja

sedativ zopiklon

Zopiklon - sintetički lijek nonbenzodiazepinske struktura osigurava hipnotičko i sedativno djelovanje.

Oblik otpuštanje i struktura zopiklon

Lijek je dostupan u obliku tableta, obloženih bijele boje vrhnja, 10 jedinica u mjehurićima stavljeni na 1 ili 2 komada u kutiji. Svaka tableta sadrži 7,5 mg aktivne tvari - zopiklon zopiklon kao pomoćne tvari predstavljene: laktoza monohidrat, magnezijev stearat, hipromelozu, titan dioksid, krumpirov škrob, kalcij dihidrogenfosfat.

farmakološka svojstva

Zopiklon - tsiklopirrolona lijek su izvedeni i karakteriziran iz strukture barbiturata i benzodiazepini, a pozivajući se na agoniste receptora benzodiazepina. Sredstva povećava osjetljivost receptora GABA neurotransmitera (y-aminomaslačna kiselina), što povećava frekvencijske kanale otvorene na membrani neurona za ulazak klor iona i kao posljedica toga, usporiti prijenos između neurona u središnjem živčanom sustavu. Zopiklon karakterizira brzu apsorpciju iz gastrointestinalnog trakta, maksimalna koncentracija lijeka u krvi može uočiti nakon 60-90 minuta nakon primjene, s proteinima u krvi veže oko 40-45%. Prikazan lijek uglavnom putem bubrega, a dijelom kroz crijeva, ponovljene prijema ne koumouliruet.

Korištenje zopiklon, u skladu s uputama pomaže da se smanji spavanja razdoblje, prevenciju ranog buđenja, povećati kvalitetu i trajanje sna (bez promjene faze strukture) smanjuje broj buđenja tijekom noći. Po primitku zopiklon, recenzije, spavanja se javlja u roku od 20-30 minuta, a traje u prosjeku 6-8 sati. Korištenje droge je učinkovit za prekomjerno psiho-emocionalnog stresa, situacijske nesanice, aritmije uzrokovane životom. Zopiklon također pomaže da se smanji učestalost, intenzitet i trajanje noćnih napada u bolesnika koji boluju od bronhijalne astme (u kombinaciji s recepcije broj rnetilksantin pripreme). To znači primjenu karakterizira odsutnost pospanosti nakon buđenja inherentna barbiturata lijekove i benzodiazepine.

indikacije

Kao što je navedeno u uputama za zopiklon, lijek indiciran za primjenu u:

 • Poremećaji spavanja koje se manifestiraju u problemima zaspe, rano buđenje, često buđenje tijekom noći;
 • Situacijskog, kronična nesanica i prolazna;
 • Nesanica na pozadini mentalnih poremećaja;
 • Noćne napade astme.

Također se preporučuje da koriste sredstva na postkontuzionnom sindrom.

Video: Pogledajte video SONEX

Za doziranje i doziranje zopiklon

Zopiklon prema uputama uzima oralno jedna tableta (7,5 mg) nije tekućina, ne više od 30-40 minuta na željenoj sna. U teškim manifestacija nesanice može dodijeliti dozi od 15 mg (2 tablete) jednom prije spavanja. Trajanje terapije zopiklon ne bi trebala prelaziti 30 dana zbog mogućeg razvoja ovisnosti o drogama, koja je, po mišljenju zopiklon može biti uporni. Početno doziranje za starije pacijente, kao i na disfunkciju jetre je 3.75 mg (1/2 po tableti), maksimalna doza je manja od 7,5 mg (1 tableta). Kada koristite lijek potrebne kako bi se osiguralo trajanje sna ne manje od 6 sati bez prekida umjetno - zbog moguće pojave anterogradnom amnezija.

kontraindikacije

Zopiklon je kontraindiciran za uporabu u:

 • Miastenije gravis;
 • Trudnoća i dojenje;
 • Dobi od 18;
 • Teška respiracijske insuficijencije;
 • Sindrom dah (karotidne za vrijeme spavanja);
 • Preosjetljivi na komponente lijeka;
 • Zatajenje jetre (teška).

Također, uz prepisuje lijek pažnjom s manifestacijama disfunkcije jetre.

Nuspojave zopiklon

Zopiklon 7.5 mg TabletePrema recenzijama zopiklon, korištenje lijeka prema uputama rijetko uzrokuje nuspojave, ali u nekim slučajevima primijećeno je izgled: suha usta, metalni okus, povraćanje, mučnina, glavobolja, zbunjenost, razdražljivost, slabost mišića, depresivno raspoloženje, urtikarija, osip. Na buđenja povremeno i promatrano - depresija država, pospanost, nemotivirani agresija. U pregledu, pacijenti ponekad se nazivaju manifestaciju nuspojave kao što su gubitak pamćenja, oslabljen koordinaciju pokreta, anterogradnog amnezije, paradoksalne reakcije kao što su - halucinacije, noćne more, nervoze, nesanice pojačanjem (najčešće je navedeno u starijih osoba).

Mjere opreza

Ne preporuča se piti alkohol tijekom liječenja lijekom. Sljedećeg dana, nakon što zopiklon potrebno je odustati vožnje, kao i aktivnosti koje zahtijevaju pozornost, ili su potencijalno opasni.

Video: hipnotički sjednici pomoći prestati pušiti

Rok trajanja

Zopiklon treba čuvati dalje od izvora svjetlosti, izvan dohvata djece, na sobnoj temperaturi, rok trajanja od 36 mjeseci.

Dostupno na liječnički recept.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea