ZdorovGuru.com

Ishemijska bolest srca: uzroci, simptomi, liječenje

Ishemiya serdtsa prichinyi simptomyi lecheniekoronarna srčana bolest (CHD skraćeno definiran kao) - bolest kardiovaskularnog sustava, koji klasificira nekoliko patoloških stanja. Pod KBS angina razumjeti, veliko infarkta miokarda, kardiosklerosis, aritmije, poremećaj srčanog ritma.

Uzrok koronarne bolesti srca - kršenje dotok krvi u arterijama koje opskrbljuju srce. Arterije suženo kao rezultat određenih patoloških pojava, a kao rezultat toga, volumen krvi potrebna za opskrbu teška srca - smanjena. Kao posljedica toga, srce više ne prima potrebnu količinu kisika, vitamina i minerala.

Koronarna bolest srca je sada postala neka vrsta „prvak” zbog smrti među stanovništvom.

Zašto je toliko smrti od ishemijske bolesti srca?

Je li moderna medicina je toliko neučinkovit da je broj smrtnih slučajeva od koronarne bolesti srca prelazi sve izvedbe - prihvatljivo i neprihvatljivo? Kardiolog napomenuti da bolest koronarnih arterija, točno isto kao i AIDS-a postaje bolest stoljeća. To znači da je liječenje tih bolesti lijekova najviše pokažu neučinkovitim. Zašto tako?

Budući da je uzrok ishemijske bolesti srca, kao što je već gore navedeno, plaketa-arterija. Do danas, to još nije izumio jednu tabletu koji bi mogao potpuno otopiti kolesterola plakete. Svake godine, mjesec količinu kolesterola u stijenkama krvnih žila, redovito se povećava kao rezultat krvi do srca sve manje ide. Rizik od infarkta miokarda povećava.Uz prijetnju od srčanog udara više nije potrebno lijekove i operacije - presađivanja premosnica koronarnih arterija. Kardiolog odrediti tu operaciju kao najsloženiji i vrlo teško. Razdoblje oporavka nakon bypass operacije može trajati jako dugo vremena. Među posljedicama, ali ne mogu spomenuti najstrašniji - invaliditeta.

Uzroci koronarne bolesti srca

Zašto je strašna i teška bolest - koronarna bolest srca? Prvi i najčešći uzrok bolesti koronarnih arterija - nezdrava prehrana, što dovodi do činjenice da je tijelo nakuplja višak količine kolesterola. S druge strane, kolesterol taloži na stijenkama arterija (vizualno izgleda taloženje masti u krvnim žilama).

Nenormalan masne naslage na stijenkama arterija zove kolesteričkog ili aterosklerotskih naslaga. Tijekom vremena, kolesterol nakuplja čak i više, sužava lumen arterije i time sprječavaju protok krvi prema srcu. Prvi simptom poremećaja cirkulacije u tijelu - je angina ili bol u prsnom košu. Postupno, pacijent počinje razvijati koronarne bolesti srca.

Simptomi bolesti koronarne arterije

Ako osoba ima koronarnu bolest srca, simptomi ove bolesti su:

Video: Koronarna arterijska bolest - uzroci, simptomi i liječenje

 • Bol u prsima kletki
 • Povreda srčanog Aktivnost-
 • Nelagoda u prsima kletki
 • Bol u prsima za vrijeme brzog kretanja, bega-
 • Pritisak noža poput boli u srcu nakon ljudi previše nervozan, ili izlagati svoje tijelo s povećanom tjelesnom aktivnošću.

bol srca može osloboditi angine jednu ili više tableta nitroglicerina (iritacijom grudi, testirani nakon 10-15 sekundi).
Koronarna bolest srca - to je bolest koja napreduje vrlo brzo. To je razlog zašto je tako važno da se pravovremeno otkrivanje njegove prisutnosti i započeti pravovremeno liječenje.

Svake godine broj iznenadne iznenadne smrti od koronarne bolesti srca povećava dramatično.

Čimbenici koji utječu na razvoj koronarne bolesti srca

Mi navesti glavne čimbenike koji pridonose koronarne bolesti srca.

 • Brz porast krvnog tlaka - više od 140/90. Hg. Čl.
 • Fizička neaktivnost ili sjedeći način života.
 • Pretilost, veliki broj mršavljenja uzrokovane pothranjenosti.
 • Zlouporaba alkohola i duhana.
 • Genetski čimbenici - srodnici u prvom retku je ishemijska bolest srca bila kobna;
 • Dijabetes;
 • Svakodnevni život teče pod stalnim stresom, napetost, depresija.

dijagnoza bolesti koronarnih arterija

Utvrditi prisutnost koronarne bolesti srca, pacijent bi trebao konzultirati liječnik-kardiolog. Pacijent će biti dodijeljen na određene dijagnostičke testove u obliku srca ultrazvuk i analize krvi.

Završna faza dijagnoze koronarne angiografije. To je najprecizniji moderna metoda koja omogućuje da se utvrdi broj i veličinu aterosklerotskog plaka, kao i njihov položaj u srcu plovila.

Također, treba provesti koronarna angiografija - proučavanje, što ga čini moguće odrediti na kojem dijelu toka krvnih žila u tijelu, osoba dođe blokada ih plaka.

Video: Koronarna arterijska bolest i infarkt miokarda u bolesnika sa šećernom bolešću

liječenje koronarne bolesti srca

Ako se blokada malih krvnih žila, a zatim kardiolog može provesti operaciju pod nazivom angioplastika. Ovaj postupak je usmjeren isključivo na obnovi normalan protok krvi na mjestu okluzije žila kolesterola.

U tom slučaju, uboda koža obavlja, kroz koje se kateter u krvnu žilu. Najsigurniji način rada može se smatrati pod nazivom - translyumialnaya balon koronarnu angioplastiku. To se provodi u svijetu, a to je najmanji iznos od nuspojava.

Prevencija koronarne bolesti srca

Pod prevenciji koronarne bolesti srca razumjeti:

 • Smanjenje prekomjerne tjelesne težine;
 • Ljetno ispravan zdrava hrana (isključenje iz prehrane u obliku štetnih proizvoda slanine, kobasica, mesnih okruglica, mliječni proizvodi, slatkiši, kolači);
 • Fizička aktivnost (možete početi s malim stvarima - hodanje na otvorenom oko kuće);
 • Normalizacija psiho-emocionalnog stanja (odsustvo stresa, depresije, stanja šoka).
Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea