ZdorovGuru.com

Glavobolja nakon udarca glavom, što da radim?

Video: Brick glava. Boca glog. Brick glava. Tijekom bocu glog.

bolit golova posle udaraGlavobolje nakon udarca su opasni, jer to je prvi znak da osoba ima potres mozga, vaskularni puknuti, unutarnje modrice. Važno je procijeniti u datoj situaciji, kako osoba reagira na okolne stvarnosti. Glavobolja nakon travi je opasna jer može dovesti do instant smrt, tako da ljudi o proizvodnji moraju nositi posebnu kacigu kako bi se zaštitili od raznih ozljeda glave.

Vrste udaraca u glavu

1. Kada osoba padne i udari glavom.

2. bacio kamen, tvrda i teška objekt.

3. udarac palicom.

4. Kao posljedica nesreće.

5. Zbog ozljede, koja se primjenjuje za vrijeme borbe.

6. U slučajevima premlaćivanja.

Nakon udarca mu se u glavi veliku hematom može nastati ako postoji otvoren je ozljeda teška krvarenja stavlja u glavi mnogo različitih plovila. Ispod oka modrica, ako je udarac pogodio u čelo, krv ide dolje. Zbog potresa mozga, osoba može izgubiti svijest, pamćenje, razvija psihičke probleme.

Simptomi koji prate glavobolju nakon udarca

Osoba može biti vrlo bolestan, povraćanje često zabrinuti zbog utjecaja pojavljuje nekarakterističan slabost. Pacijent je razdražljiv, može se značajno smanjiti vid, teško za navigaciju, poremećena koordinacija, čovjek mentalno overexcited, govornim poteškoćama, to je teško podići ruke, noge. U težim slučajevima, ali glavobolja nakon udara, osoba gubi svijest, pamćenje, može pasti u komu.

Opasnost od glavobolje nakon udarca1. osoba pati split osobnost.

2. Poremećen govor.

3. Zabrinuti nervoza.

4. Postoji svibanj biti problema s memorijom, postoje ozbiljne povrede kognitivne sustava.

5. Čovjek naglo izgubi sluh, vid, on može razbiti okus, miris.

Video: Što ako pogoditi čovjeka u kugli?

Kada je hitna potreba za vidjeti traumatologist glavobolje nakon udarca?

1. Ako se krvarenje traje do 15 minuta i ne prođe.

2. Jaka bol u vratu, glavi, povećana mučninu.

3. Važno je pravodobno poziv hitnoj službi ako nos, uši teče veliku količinu krvi.

4. Povećana tjelesna temperatura je viša od 38 stupnjeva.

5. Ako oštećena leđa, vrat, grčevito stanje.

6. zbunjuje svijest, to je nemoguće hodati, oslabljen koordinaciju pokreta.

7. Može li dim vizija, učenici mogu biti različiti.

8. zadihan i gubitak svijesti.

Glavobolja liječenje nakon moždanog udara

Ako osoba ima teške ozljede glave, prije nego što je hitna pomoć stigne, morate staviti pacijenta, tako da ramena, glavu lagano podiže, to je nemoguće krenuti dalje, ne daju mu okrenuti vrat.

Budite sigurni da učiniti sve kako bi se izbjeglo krvarenje. Da biste to učinili, uzeti čvrstu, čistu krpu, gazu, zavoje i malo stezanjem ga. Ako osoba sumnja kranijalne traume na ranu u svakom slučaju ne smije biti impresionirani. Važno je pratiti kako dišni sustav, ljudske svijesti. Ako se svjetlo nije dovoljno zraka, osoba počne gušiti, važno je dati prvu pomoć - provoditi intenzivnu njegu.

Kada osoba ima ozljeda lubanje kosti, hitna potreba da se hospitalizirati žrtvu, on treba pomoć neurokirurg može trebati CT. Preokret je lako vidjeti - postoje krugovi ispod očiju, uši, nos se može dodijeliti veliku količinu tekućine koja nema boju, to znači da se naglo bubnjića. Ne možete samo-liječiti, to može dovesti do intrakranijskog hematoma, može se primijetiti, crtanje pozornost na učenike, oni imaju različite veličine.

Prije dolaska hitne pomoći, morate napraviti nešto hladno do točke udara, najbolji boce za vodu napuni ledom. Uz hladno može suziti žile u mozgu, zaustavljanje krvarenja, da biste dobili osloboditi od moždanog edema.

Ako je veliki broj glavu pase da su jako krvarenje, morate uzeti vodikov peroksid, navlažiti gaza i primijeniti na zahvaćena područja, te preporučuju korištenje rješenje - furatsillin. Učinkovito pomoći za dezinfekciju rana, tampone s masti koje sadrže antibakterijska sredstva. Zavoj je vezan s gips zavojem.

Kada bolesna osoba zabrinuta zbog teškog povraćanja, morate ga okrenuti tako da on nije mogao potisnuti povraćanje. Usne šupljine čisti gazom.

U tom slučaju, ako žrtva ne dolaze u obzir, morate uzeti špricu etamzilat, metoklopramid i ubod pacijenta. Dakle, to će biti moguće da se uvede osobe svijesti. Ako jakih glavobolja, injekcijski Analgin.

U tom slučaju, ako nema pristup u bolnicu, ozljeda dogodila u prirodi, u šumi, morate pružiti prvu pomoć u traumatskih ozljeda mozga.

Glavobolja nakon udarca preporučljivo je obratiti pozornost na takve lijekove:

1. Piracetam pomoću njega može poboljšati izmjenu tvari u stanicama mozga, dobili osloboditi od vrtoglavice, teške glavobolje.

2. etamzilat odnosi se na način na koji možete zaustaviti krvarenje, potiče Blutwurst cirkulaciju u mozgu.

Video: Paušalni na glavu djeteta! Dijete je pao i udario glavom | # Urebenkashishka #edblack

3. Ascorutin pomoći ojačati vaskularni zid.

4. Eufillin koristiti ako je normalan ili znatno povišen krvni tlak, tako da je moguće poboljšati cirkulaciju krvi u mozgu, dobili osloboditi od edema. Napomena gipotonikam droga je zabranjena, to uvelike može srušiti krvni tlak.

5. U slučaju puknuća bubnjiću kada se tekućina izlazi iz nosa, uha, koje je potrebno poduzeti antibakterijske agense za zaštitu od meningitisa, upale u mozgu.

Dakle, ako loše glavobolja nakon udara, odmah treba konzultirati liječnika kako bi se spriječilo traumatskih ozljeda mozga. Budite sigurni da se pridržavaju krevet napona peretruzhdaetsya ne fizički, da ne dođe na suncu, potrebno je napustiti računalo, televiziju i čitati, tako da ne pada vid.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea