ZdorovGuru.com

Meningealni sindrom - uzroci, simptoma, liječenje

Sindrom meningialnyiy simptomyi i lechenieMeningealni sindrom je vrlo opasna bolest koja je karakterizirana upalom mozga i leđne moždine. Rizik od poraza meningitisa su djeca do 10 slučajeva.

Dakle, meningealni sindrom u medicini opisivanje cijeli niz patoloških stanja, različitih protoka prirode ovisno o bolesti i njenih komplikacija.

Ovaj sindrom je u pratnji apsolutno sve vrste meningitisa, ovisno o simptomima koji se razlikuju punu i dio-meningealni sindrom.

Kako dijagnosticirati meningitis?Prvi znak da može ukazati na postojeće i rastuće patologije u tijelu - to je snažna lokalna glavobolja, koja se odlikuje izuzetno oštra bol. Ako je bol lokaliziran u frontalnom i temporalnom režnju, to je siguran znak meningitisa. Također, u prvoj fazi reakcije na poraz od bolesti može se izraziti u obliku jakim refleksom, a osoba može obratiti pozornost na površini jezika. Ako prisustvovali bijele mrlje, mučninu i povraćanje također može pripisati trovanja tijela ili povreda probavnog trakta. Ako to nije dostupno, to je vjerojatnije da je meningitis. Da biste potvrdili ili opovrgnuti dijagnozu, osoba mora podnijeti zahtjev za medicinske ustanove i napraviti analizu o promjenama likvora - naime liker. Analiza uzeti fine igle puknuti.

Znaci sindroma meninga

Dakle, glavni znakovi meninga sindroma su:

 • Gubitak elastičnosti mišića vratne kralježnice, kao i njihova pretjerana krutost, što je rezultiralo patološkog povećanja ton. Pacijent ne može odustati, razvijati i okretati vrat.
 • Simptom Kernig bolest definirana kao nesposobnost bolesnika potpuno izravnati nogu, kao i na savijanje koljena;
 • Brudzinskogo sindrom karakteriziran time, da pacijent je u vodoravnom položaju počinje nagnuti glavu na prsima i istovremeno na „automatski” nagnuo noge;
 • Pacijent je teško reagiraju na vanjske podražaje u obliku svijetle svjetla, i jake mirise ili dodirivanje tijela;
 • Čovjek pati od prekomjerne emocionalnosti izražena kao tearfulness;
 • Kompletan blokiranje vanjskih osjetilnih receptora zbog infekcije mozga.
 • Znakovi meninga sindrom u djece

  Znakovi meninga sindrom u djece se izraziti kao:

  • Simptomi bolesti Lesage. Najčešće bolesti kod djece u dobi do jedne godine. Ako se vaše dijete za pazuha, on je tako instinktivno počinje gurati noge na prsa. A onda su roditelji vrlo teško vratiti u obrnutom položaju.
  • „Tronožac” simptom. Ovo je specifičan znak meninga sindrom, koji se očituje kako slijedi: dijete može sjediti na podu razini s raširenim nogama ravno. No, dok takvoj situaciji nemoguće je držati ga dulje od 10 sekundi, čim se dijete nagne natrag i počne padati.
  • Snažan ispupčen fontanelle na glavi u djece.
  • Instinktivno savijanja ruke u laktovima, koji su tada teško ispraviti leđa.
  • Simptom Flato, naznačen time, da kad se dijete mijenja položaj glave (savija ili okreće na drugu stranu), on počinje naglo povećanje u veličini zjenica.

  Zato se formira meningealne sindrom

  Meningealni sindrom je proizveden:

  • Infekcije tijela, osobito infekcije u mozgu;
  • Cerebralna hemoragija zbog vanjskih ili unutarnjih čimbenika;
  • Posljedice traumatskih ozljeda mozga;
  • Infekcija fetusa u maternici ili za vrijeme rada.

  Ali, to je također napomenuti da je meningealni sindrom može biti povezana ne samo s infekcijom mozga, ali i sa zaraznim ozljede leđne moždine.

  Koji su simptomi sindroma u djece?

  Djeca meningealni sindrom pojavljuje prilično specifičan. Što to znači? U većini slučajeva u djece je prvi znak simptom Kernig. Također, djeca u gotovo većini slučajeva, tu je i ukočeni vrat. Osim navedenog, u male djece imaju simptome Flato i Lesage.

  Ako dijete dojenčadi, meningealni sindrom je manifestira kao jaka glavobolja. Zbog onoga što dijete počne djelovati, a često plakati. Dijete može vrištati po noći i opsjednut. Osim toga, djeca su podrigivanja nakon hranjenja i teški proljev (proljev).

  meningealni liječenje sindroma

  Nažalost, jedini pravi izbor u liječenju meninga sindroma nije. To je razlog zašto svake godine umre od meningitisa velikog broja djece. Ako je dijete u stanju prijeći ovaj pogoršanje barijere, u budućnosti sve isto ne bi izbjegli smetnje na dijelu središnjeg živčanog sustava.

  Čim je otkrio da pacijent prvo sumnja na obrazovanje meninga sindromom, mora se priznati da neurokirurškog odjela. Dalje, kroz niz laboratorijskih i instrumentalne analize liječnici utvrditi pravi uzrok ozljede: traumatskih ozljeda mozga, infekcijom, benignog tumora, krvarenja u mozgu. Ovisno o rezultatima ispitivanja na pacijentima propisuju:

  • Terapija usmjerena na zadiranja u pojedinu bolest;
  • antibiotska terapija;
  • Dehidracija i detoksifikacije tijela;
  • Imenovanje hormonske terapije.

  U nekim slučajevima, pacijent mora provesti evakuaciju cerebrospinalnog likvora.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan

  ZdorovGuru.com
  Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea