ZdorovGuru.com

Arnold Chiari sindrom: uzroci, simptomi, liječenje

Video: Anomalija od Chiarijev kirurgiju

Sindrom arnolda-kiariArnold Chiari anomalija je nasljedna bolest, zbog koje je mali mozak u lateralnim Fossa lubanju. Norma, kad je mali mozak se nalazi iznad vrata rupu. Možete odabrati 4 vrste anomalija. U prvom tipu malog mozga spušta u kralješka avion ispod vrata. U drugom tipu može biti vodena bolest glave. Treći tip karakterizira gruba natrag pomak rupa. Ako postoji četvrta vrsta hipoplazije, u kojem tijelo ne kreće prema dolje.

Razlozi za Arnold Chiarijev sindroma

Dijete može biti rođena s ove anomalije, ako trudnica zlorabi lijekovi, pušenje, uživanje alkohola, virusnih infekcija često bolesni, ako je žena pretrpjela rubeole, druge zarazne bolesti.

Arnold Chiari anomalija nastaje zbog prirođenih razloga, ako se pravilno formira kosti lubanje, ako se otvori veličine vrata povećana.

Može se odabrati tako stečenih uzroka - zbog trauma glave u slučaju traume tijekom poroda, u slučajevima hidrodinamički šok u zidovima središnjeg kanala kralježnice. Saznajte više o bolesti od 30 do 40 godina, često ima urođenu oblik.

Simptomi Arnold Chiarijev sindrom

1. Teški bol u zatiljku regiji, može se dati u vratu, koja se pojačava okretanjem glave kada kihanje i kašalj.

2. Smanjena osjetljivost u svojim rukama, uočava pad tjelesne temperature.

3. slabost mišića ruku tamo.4. Jako vrtoglavicu, sve to dovodi do nesvjestice.

5. lošiji vid.

6. Čovjek povrijediti progutati.

7. Tu je paraliza, pareza.

8. Može pojačati reflekse u tetivama, kostima.

9. Pojavljuje EKG pokaže refleks, u kojoj prisilno ispraviti palac.

Dijagnoza Arnold Chiarijev sindrom

Bolest se može dijagnosticirati samo MRI, što je neurolog, to je također dodatno pažljivo ispitati svoju glavu, vrat i grudni koš. Defekti otkriveni pomoću X-zraka. Neurološki pregled, vidljivih poremećaja u hodu, osjetljivo mijenja uzrokuje probleme s gutanjem.

Video: Elena Malysheva. siringomijeliju

Metode liječenja Chiarijev sindrom Arnold

Ako vam otkriti bolest, potrebno je što prije početi terapiju, metode koje se koriste su:

Video: Izvještaj iz Severina, Arnold Chiarijev sindrom i idiopatskom skoliozom - Dr. Royo Salvador

1. Svrha protuupalnih lijekova, relaksaciju mišića, preko koje je moguće riješiti tonusa u mišićima.

2. laminektomija, izvodi operaciju u kojem se uklanja sektor vertebralne kosti. S operacije, možete dobiti osloboditi od kompresije živca.

3. U slučaju da se simptomi hidrocefalusa naći, potrebno je održati posebnu operaciju šant.

4. endoskopija, koristeći ga mogu zaštititi od bočnog sudara i brže oporaviti.

Za promjene u kralježnici nisu napredovali, potrebno je operacija, koja se može koristiti da se smanji pritisak u malom mozgu, leđnoj moždini, tako da se oporavi pićem odljev. Najčešće korišteni dekompresije u stražnjem trend lubanje, kao kraniektomiyu u stražnjem trend lubanje. Rad se temelji na činjenici da je mali dio kosti skida, tako da je moguće osigurati medularni prostor, smanjiti pritisak. Operacija ne uzima puno vremena, tijek rehabilitacije za oko tjedan dana.

Prevencija Chiari sindrom Arnold

Često se bolest razvija u maternici zaštititi dijete od oštećenja mozga tijekom poroda, potrebno je pažljivo odabrati metode liječenja u kojima se ne smije oštetiti vrata i glave. Kada se bolest samo razvija potrebna medicinska terapija u ovoj situaciji morate MRI.

Prognoza kod sindroma Arnold Chiari

Važno je odrediti vrstu bolesti. Ponekad, prva vrsta anomalije mogu se pojaviti za život, s izraženim simptomima se ne poštuje. Anomalija trećeg tipa često završava smrću. Ako abnormalnosti prve i treće vrste postoje neurološki simptomi, treba hitnu operaciju. Ponekad, čak i ako je operacija uspješno je provedena, neurološka funkcija je obnovljena.

Video: siringomijeliju

Ako ne liječi bolest, poremećaj će napredovati, počet će se stisnuo vratne kralježnice, leđnu moždinu, tu je paraliza kranijalnih živaca. Ponekad, kao rezultat nepravilnosti pojave koštanih defekata.

Opasna anomalija Arnold Chiari?

paraliza promatrati u teškim slučajevima, u kojima je komprimirani leđne moždine, kao posljedica se nastavlja čak i nakon što je operacija provedena.

Rezultati anomalija u hidrocefalusa, zbog koje je nakupila tekućina, u ovoj situaciji zahtijeva šant nositi drenaža, da se povuče spinalne tekućine u druge organe u mozgu.

Anomalija može uzrokovati siringomijeliju u kojoj u kralježnici počinje da se formira cista, također u mozgu, leđnoj moždini može formirati šupljine, može biti ispunjen tekućinom, to bi dovelo do patološkog procesa u leđnoj moždini.

Dakle, Arnold Chiari anomalija nastaje zbog prirođenih abnormalnosti u razvoju mozga u kojima je veličina lubanje trend nisu točni, zbog toga postoje problemi s propust, moždanog debla u stražnjem dijelu glave, to može biti smanjena. Često pacijenti s anomalija nemaju izrazite simptome, pa liječenje nije pravovremeno. Bolest se mora stalno promatrati, kao preventivna mjera biti registriran od strane neurologa, proći opsežan pregled. mogućnosti liječenja ovisi o vrsti anomalije Arnold Chiari. Ako vrijeme ne prolaze tijek liječenja, to može dovesti do teških posljedica, krše lokomotornog sustava.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea