ZdorovGuru.com

Leigh bolesti: uzroka, simptoma, liječenje

Sindrom LeiaJedan od najopasnijih ozljeda bolesti mozga. Oni dovesti do činjenice da je poremećena koordinacija pokreta, funkcije razmišljanje, svi su fatalne. Leigh bolesti odnosi se na ozbiljne bolesti u kojima oslabljen cerebralne funkcije, problemi nastaju kod središnjeg živčanog sustava. Izazvao sindrom patološki proces u metabolizmu kod dojenčadi, rijetko u odraslih.

Razvoj Leigh sindrom

Bolest može pojaviti u akutnom ili kroničnom obliku. Simptomi u Leigh sindrom je izražena, tako da je lako razlikovati od drugih. Opasna kada bolest postaje subakutna nekrotizirajuća encephalomyopathies. Leigh je bolest često je potaknuta genetskih razloga, ako imate zabilježena je jedna vrsta bolesti, ona može biti vaše dijete.

Kako spriječiti razvoj Leigh sindrom, treba konzultirati liječnika koji pomno ispituje trudnicu i odlučiti što učiniti u budućnosti.

simptoma sindroma Leia

Kada se bolest prvi put teško bolestan, onda je žestoko povraćanje, dijete ima problema s psihomotornom razvoju, ona brzo gubi na težini, smanjeni apetit. Zbog Leia sindrom može pojaviti oko problema koji se ne mogu ispraviti. Tu je drhtanje udova. Čovjek dobiva umoran brzo, čini se apatija, hipersomnija, može poremetiti koordinaciju pokreta, pacijent ne može kontrolirati svoje tijelo. Često primijetio konvulzijski stanje, dijete pati virusnih respiratorne infekcije. Može poremetiti ton u mišićnog sustava, tu je distonija.

Tada počinje mučiti glavobolja, oštro smanjuje krvni tlak, javljaju sa znanjem problema. Kada postoji više od dva simptoma, hitna potreba da se konzultirati neurologa. U tom slučaju, ako postoji zarazna bolest sa sindromom Leia, pacijentovo zdravstveno stanje pogoršava.

Uzroci Leigh sindrom

Bolest je potaknuta nedovoljnog broja enzima koji su odgovorni za proizvodnju energije. Nakon razmjene može biti slomljena piruvatna kiselina. Bolest se može razviti zbog povrede aktivnosti mitohondrija, zbog upale u krvnim žilama, u slučaju nekroze. Leigh sindrom pokreću degenerativnih bolesti središnjeg živčanog sustava, kada su glioza die strukturne čestice mozga neurona.Znanstvenici su dokazali da je sindrom pogađa djecu. To dovodi do bolesti koju je pretrpjela cjepiva infekcije. Nije teško primijetiti, dijete odbija dojiti slomljena refleksa sisanja, zabrinuti zbog teškog povraćanja. Neurolog na dijete gledajući mišićna hipotonija, on je slomljena motoričku aktivnost, može biti cerebralnoj simptomi. Postoje problemi s dišnim sustavom. Leigh je bolest stalno napreduje, ponekad se javlja u valovima.

Leigh terapije sindroma

To nije uvijek moguće izliječiti bolesti, ako ona postaje kronična, osoba završi smrću. Ako je vrijeme dijagnosticirati sindrom proći potrebnu terapiju, neurolog propisati učinkovit tretman. U dijagnostici se primjenjuju metode:

1. Elektroencefalografiju.

2. Budite sigurni da prođe CBC.

3. velike važnosti je kompjuterizirana tomografija.

4. Uz to, da se ispita mozga primjenom magnetske rezonancije terapije.

Biokemijska analiza krvi pokazuje da akumuliraju piruvatna i mliječnu kiselinu u cerebrospinalnu tekućinu, krv. Povećana alanina u krvi, povećana ketonska tijela. Povećana izlučivanje urina organske kiseline, fumarne kiseline. Također, u krvi i tkiva se smanjuje razina karnitina.

To pokazuje aktivnost EEG napadaja. MRI može se vidjeti da su poboljšane komore mozga, dvije strane udario u mozak, u kalcifikacija bazalnih ganglija. Ponekad otkrivaju atrofiju mozga.

U liječenju propisane lijekove droge kao dio kojeg vitamina B1. Također se preporuča uzeti antibiotike, najbolje je biotin, ampicilin. Važno je držati se prehrane, protein može pojesti više od 1 grama.

Leigh bolest je opasna bolest koja se javlja kod različitih dobnih skupina, kako bi se zaštitili od toga, potrebno je obaviti dnevnu poseban set vježbi, tako da možete poboljšati stanje na središnji živčani sustav. Važno je da se dobro pobrinuti za svoje tijelo sa sindromom kao preventivnu mjeru.

Leigh sindrom odraslih Znakovi

1. Spastic pareza.

2. ataksija.

3. Grčenje tipa klonički.

4. Često se može razviti epileptički napad.

5. progresivna demencija.

6. atrofija očnog živca.

7. Ponekad acidoza molomichno-kisela.

Simptomi sindroma Leia piruvata nedostatak karboksilaze, uz glavni je mliječna acidoza.

Dakle, sindrom poznat još od 50-ih godina. Znanstvenici su opisali veliki broj situacija. Leigh je bolest odnosi na genetske heterogenosti bolesti znači, to naslijedio u autosomno recesivno, rijetke mitohondrija. Bolest je poremećen zbog činjenice da je kršenje razmjene pyruvic kiseline. Teška teče sindrom zbog činjenice da je mutant mtDNA nakuplja u velikim količinama. Do Leigh sindrom treba tretirati s velikim oprezom, to može utjecati na mozak, središnji živčani sustav, dovesti do smrti i ozbiljnih posljedica. Self-lijekove u ovoj situaciji, preporučuje se da se ne bavi, svakako završiti cijeli tijek pregled i liječenje, jedini koji može ublažiti stanje djeteta, a ne razviti teške, teške posljedice. Simptomi u odraslu osobu i dijete je drugačije, tako da je važno znati kako razlikovati, odabrati odgovarajući tretman učinkovit.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea