ZdorovGuru.com

Sindrom prazan Sella sindrom, dijagnoza, liječenje

sindrom_tureckogo_sedlasindrom prazan Sella nastaje zbog kvara membrane, što je rezultiralo u tekućini leđne moždine nije predviđeno u šupljini koja nastaje rupa u sfenoidnog kosti. Njegov položaj - hramovi, da je stavio hipofize odgovoran je za metabolizam, hormone rasta i regulira reproduktivnu funkciju.

Bolest se zove tako jer je klinast kostiju podsjeća nešto sedla jahati. Kad je alkohol u kosti, postoji deformacija hipofize, to naglo postaje manji u veličini. Dijagnoza se najčešće staviti žene na 40 godina, u kojima je mnogo djece i ona je pretežak.

Podvrsta sindrom prazna Sella

1. Primarna pojavljuje pri rođenju.

2. Drugi je rezultat negativnog utjecaja na funkciju hipofize.

Sindrom se često događa zbog genetske predispozicije, to također može biti potaknuta različitim uzrocima.

Uzroci sindroma praznog Sella

1. Zbog postupka kongenitalne bolesti.

2. U slučaju internih promjena u ljudskom tijelu.

3. Zbog utjecaja vanjskih faktora.

prazan sindrom Sella često izazvana kongenitalnim slobodno prolazi u šupljini hipofize zbog naglog pritiska udara u mekim tkivima mozga cerebrospinalna tekućina ulazi u šupljinu mozga.Sindrom može razviti zbog internih procesa u tijelu. Često u slučaju hormonalne poremećaja u ljudi. Kada je endokrini sustav je obnovljena, to se događa tijekom spolnog sozrevanii- tijekom trudnoće, ako je to četvrta rody- tijekom menopauze, koja se pojavljuje nakon 50 godina.

Umjetna uzroci mogu uzrokovati razvoj sella sindrom - oralnih kontraceptiva, pobačaja, operacije jajnika, operacije za promjene spola.

Sella sindrom često izazivaju ekološki čimbenici - ozljeda mozga, hipofize kirurgije, liječenje kemoterapijom, zračenjem.

Simptomi sindroma praznog sella

Postoje različite vrste povreda - Očna, neurološki, endokrini. Svi znakovi mogu biti jedan ili samo spojiti nekoliko tipova simptoma. Često praćena neurološkim znakovima patoloških procesa u vizualnim organima. Oftalmološki također se javljaju s endokrinog.

Neurološki znakovi prazna sella sindroma uključuju:

1. Konstantna glavobolja, koji je dugačak.

2. visoke temperature.

3. adhezija u trbuhu, grčevito stanje.

4. tahikardija, kratkoća daha, zimice, nesvjesticu.

5. Oštar promjena raspoloženja, osoba je stalno u depresiji, razdražen, stalno bojati nečega, psihički neuravnotežen.

Oftalmološki simptomi sindrom očituje se u obliku:

1. dvoyatsya stavke.

2. Bol kada osoba kreće njegove zjenice, može biti glavobolja, povećana sekrecija suza.

3. Prije očima početi titranje crne točkice.

4.Otekayut oči.

5. oblačno preko očiju, tamne oči.

VIDEO: Kako smršati uz sindrom praznog Sella

Zbog praznog Sella postoji višak hormona, kao posljedica problema sa endokrinim sustavom - povećava štitnjače, dijelove tijela širiti, razvijati tip insipidus dijabetes, postoje poremećaji u metabolizmu, reproduktivnog sustava.

Nemoguće je utvrditi određene simptome koji su karakteristični samo za sindrom praznog sella, najčešće su uobičajene za dijagnosticiranje bolesti može biti samo visoko kvalificirani prilikom posjeta liječniku, nakon pomno ispitati pacijenta.

Video: MRI mozga.mpg mozga

Dijagnoza sindroma praznog sella

1. Magnetska rezonancija - jedan od najboljih načina za dijagnosticiranje sindrom.

2. Kompjuterizirana tomografija je najbolji moderan način, koristeći ga možete naučiti o veličini hipofize, pravovremeno otkrivanje odstupanja, tako da će se liječenje nastaviti kako bi bila učinkovita.

Često se bolest - sindrom prazna Sella sindrom može slučajno otkrili, kada se primjenjuje jednom proći CT, MRI, da se vidi što je bolest popraćena sindrom.

Pažljivo ispitati, ako osoba ima dijabetes insipidus, povećana štitnjača, problema s vidom. Saznati o povredama u hormonalni sustav, imaju poseban x-ray, uz pomoć može pojasniti dijagnozu.

Tretman sindroma praznog Sella

Ako je bolest potvrđena, pacijent će biti registrirana od strane oftalmologa, neurologa i endokrinologa. Pacijent je potrebno nakon određenog vremena za posjet medicinske ustanove i podvrgnuti studiju za kontrolu bolesti.

U većini slučajeva, simptomatski prepisuje lijek za liječenje, kojim se srušiti krvni tlak, poboljšavaju imunološki sustav zaboraviti migrene uspostavi menstrualni ciklus.

Ako je sindrom je sekundarni oblik, one se mogu dodijeliti hormona vratiti endokrini organ. Rijetko je potrebna kod rada bolesti obavlja se samo ako se osoba može oslijepiti. S operacije, možete vratiti natrag stolicu.

Liječenje sindroma tradicionalne metode nema smisla. To nije učinkovito, može dovesti do ozbiljnih komplikacija, tako da je najbolje liječiti sindrom odmah prilikom posjeta liječniku.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea