ZdorovGuru.com

Disgrafija

Disgrafija - pismo svladavanju poteškoćaDisgrafija - razdvajanja procesa pisanja, koja se javlja u svladavanju svoje vještine i izražene postojani stalne pogreške. Ove pogreške su zbog nedostatka pisanog jezičnog razvoja viših mentalnih funkcija uključenih u praćenje i provedbu riječ u normalnom mentalnom razvoju. U nazočnosti djeteta ostvarivanja njenu korekciju disgrafija uključuju razvoj vizualne percepcije, fine i bruto motoričkih sposobnosti, silabički sinteze i analize, pamćenje i pažnju.

Uzroci bolesti i njezinih tipova

Uzroci disgrafija trenutno nije u potpunosti razumio. Često takvi prekršaji u pratnji disleksije - selektivnom procesu čitanja poremećaj. Smatra se da je disgrafija i disleksija može biti uzrokovana nedostatkom funkcionalnog razvoja moždanih regija koje su odgovorne za čitanje i pisanje. To štedi standardni parametri intelektualni razvoj, a bolest može se pokrenuti:

 • Genetska predispozicija;
 • Značajke u trudnoći;
 • ozljeda mozga;
 • Komplikacije tijekom porođaja;
 • Teške zarazne bolesti.

Također slučajeva disleksija i disgrafija u djece zabilježene su u onim obiteljima gdje je praksa komunikacije na nekoliko jezika. Među negativnim čimbenicima koji utječu na razvoj disgrafija su: nedostatak komunikacije s djetetom, nedostatak vizualne primjere pravopis ili lošeg rukovanja. Uzrok bolesti može biti prije dijete u školi - do 6 godina starosti.5 Ukupno bolesti izdvojeno vrsta stručnjaci: Artikulacijski-akustične, optički, agrammaticheskaya, akustični disgrafija i poremećaji vezani za jezične analize i sinteze, također su moguće, pa čak i miješani oblici.

Artikulacijski-akustične i akustične disgrafija

Artikulacijski-akustične disgrafija je povezana s pogrešnom izgovoru zvukova, a dodatno fiksiranje pogreške u pisanju. Drugim riječima, dijete krši zvukoproiznosheniya reproducira riječi prilikom pisanja poput njih i kaže, nedostaje ili zamjena slova. S razvojem izgovornih-akustične disgrafija vježbi usmjerenih na ispravljanje pismo, neće dati željeni rezultat neće biti ukinute do izgovora pogreške.

Kada akustične disgrafija povrede u pismu da se pojavi u zamjenu slova na fonetski sličan u zvuk. Usprkos pravilnom izgovoru zvukova u govoru, dijete ima greške u njihovoj diferencijaciji na pismu. Akustična disgrafija djece na temelju Fonemska nedostataka prepoznavanja - izrazio zvukovi zamjenjuju dosadno, pištanje - po zviždanje, teško - za mekano.

optički disgrafija

Disgrafija optički osnova pobaci poremećaja ili prostorne prikaze i vizualnu analizu, u kojoj se dijete ne može shvatiti suptilne razlike između slova. U ovom obliku bolesti u pismu ne postoji zamjena ili miješanje grafički sličnih slova. Tipične pogreške uključuju pisanje ih u ogledalu, ili gubitak dodjelu dodatnih potrebnih elemenata. Ako je optički disgrafija dijete ima promjenu pisanja slova u riječi, onda je to verbalni oblik bolesti. Kada Kršenje Tragovi izolira slova doslovni oblik razvija.

Video: disgrafija

Agrammaticheskaya disgrafija i poremećaja jezične analiza i sinteza

Agrammaticheskaya disgrafija obično se otkrivaju nakon 2 razredu kada dijete počinje učiti pravila gramatike. Prilikom pisanja o pozadini nepotpunog razvoja vokabulara i gramatičke strukture govornih poremećaja javljaju slične riječi - Krivo po spolu, broju i padežu, pogrešnom redoslijedu ili propuste kazne.

Video: Disleksija i disgrafija: problem? bolest? poklon?

Kada disgrafija, na temelju kršenja analize jezika i sinteze, djeca čine pogreške u obliku permutacija ili propuste slova i slogova u riječi, njihovu nedopisyvaniya, odvojena pisanje prefiksa i korijena, ili fused - prijedlozi, ponavljanja ili više od pisanja slogova i slova, kombinirati više riječi u jednu.

Korektivne vježbe za disgrafija

Metode i karakteristike korekcija disgrafija kod djeceGovor terapije usmjerene na otklanjanje nezakonitosti pisanja, izgrađene u skladu s oblicima disgrafija. Prioritet u svim vrstama bolesti je stvaranje i razvoj analitičkog rada, koordinacije vizualno-motorne, memorije, pažnje, prostorna i gledaoci percepcije. Također je potrebno razviti sposobnost razlikovanja zvukove, riječi, slogove i fraze. U budućnosti, u razvoju pravilnog izgovora, ove vještine su nepromjenjive tijekom posebne pisane zadatke. Kada disgrafija vježbe kako bi se uklonili ove bolesti su:

 • Prepisivanjem teksta;
 • Pronalaženje i oporavak nekih slova i slogova;
 • Izgovor riječi kada pišu;
 • Određivanje nedostaju slova u riječima;
 • Uspostava broju slova i slogova.
 • Pisanje diktata;

Za poboljšanje pamćenja slova koriste analogiju pisanja sliku.

prevencija disgrafija

Kako bi spriječili eventualne povrede tekstova potrebno je razviti djetetovu pamćenje i promicanje punog razvoja svojih mentalnih funkcija prije školovanja. Za sprječavanje disgrafija raznih igračaka koristiti s uspjehom za vrlo malu djecu, i za predškolsku djecu. Od prve godine života potrebno je obratiti posebnu pozornost na razvoj fine motorike djeteta, aktivira mentalne funkcije mozga koordinaciju govoru i pismu. Važna komponenta prevencije disgrafija je razvoj oralnih komunikacijske vještine uz pravilan izgovor.

Roditelji trebaju imati na umu da promicanje skladnog razvoja svoje dijete, oni upozoravaju na pojavu disgrafija.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea