ZdorovGuru.com

Kontuzija

Video: Prva pomoć za modrica.

kontuzija mozga - osobito opasan tip potresa mozga

Pojam „potres” prevedeno s latinskog znači "ozljeda”. Ozljeda preciznije definiranje čita ukupno za poraz ljudsko tijelo zbog oštrog jakim mehaničkim djelovanjem (voda, zrak šum valova koji udaraju u vodu ili tlo i tako dalje), koji nisu uvijek u pratnji oštećenja tkiva i organa. Za ovaj fenomen karakterizira gubitak svijesti s kratko traje dugoročnom komi. karakteristična su simptomi potres amnezija, vrtoglavica, gubitak svijesti, glavobolje, sluha i vida. Nakon teške potres osoba može izgubiti sluh i vid, kao i pad dugo nekoga sa slabovidnim tjelesnih funkcija. Tipično, bolest ovisi o vrsti oštećenog organa: od potresa mozga mozga, kontuzija oka, itd

Posljedice potresa mozga može se kretati od privremenog gubitka vida, sluha i govora daljnje djelomičnu ili potpunu redukciju u teškim oštećenjem mentalne aktivnosti.

Video: Sony Vegas 23: Učinak kontuzija (raztroeniya)

Uzroci potresa mozga

Ova pojava može biti posljedica teških ozljeda tijekom teških kapi atmosferskog tlaka, jake eksplozije, vibracije i tako dalje.

Potres može rezultirati iz pada s velike visine, tijelo udara u površinu vode ravnu, opstrukcija guste teških materijala.

simptomi potresa mozgaMnogi teško zamisliti kako osoba može dobiti ukupno ozljede tijela. Činjenica da je zrak u kontaktu s tijelom s velikom silom kada je izložen snažnim udarni val. Unatoč činjenici da je taj zamah uniformi, svako tijelo reagira na njega drugačije. Najčešće oštećen mozak i živčani sustav, što dovodi do ozbiljnih posljedica potresa mozga.

U blagoj izloženosti osoba može izgubiti svijest. Ovo stanje može trajati od nekoliko sekundi do nekoliko sati, nakon čega sve funkcije tijela potpuno su obnovljene. U stvari, drugi simptomi potresa mozga ne poštuje. Ako učinak je previše intenzivan, osoba može umrijeti na licu mjesta. Posljedice teških kontuzije mogu se izraziti kao odgovarajuće simptoma i oslabljene disanja, kardiovaskularni sustav. Ponekad postoji potpuni prestanak disanja nakon potresa mozga i smrti. U većini slučajeva, poremećaji u tijelu srednje i visoke gravitacije u kombinaciji s prijeloma kostiju, pauze i ozljede unutarnjih organa i potres mozga.

ozljeda mozga

Posebno je opasno za ljude mozga potresa mozga, jer često razvijaju zajedničke bolesti, kao što su gubitak svijesti, poremećaja cirkulacije i disanja, kao i uništavanje tkiva mozga.

Modrice na prednjem i stražnjem dijelu središnje vijugama u lijevoj hemisferi dovodi do osjetljivosti poremećaja, paraliza i razne poremećaje. Ako to utječe na vremenski ili frontalni lijeva strana može prekinuti. cerebralna ozljeda i krvarenje često popraćeno kompresijom moždanog tkiva s krvlju žile od žila mozga.

Znakovi osoba osjeća u trenutku udara ili ozljede. također je primijetio krvarenje iz nosa i ušiju, gluho-mutiranje. U većini slučajeva, takav neuspjeh je reverzibilna, ali kada točno vratiti važne funkcije u tijelu je nepoznat.

Često pacijenti se žale na akutne i dugoročne mentalnog stresa, glavobolje i vrtoglavice, agresije i razdražljivost. U nekim slučajevima, ostaju vegetativni poremećaji, osobito pospanost, pojačano znojenje, lupanje srca, krv u glavu, cijanozu ruku i nekoliko drugih.

ozljeda očiju

Kontuzija oka su od dvije vrste:

  • Ravno - udarac u očne jabučice veliki objekt, na primjer, lopta, šaka iver na FIREWOODPROCESSORS;
  • Neizravno - potres od tijela kada pada.

O stupnju oštećenja utječe na snagu i smjer utjecaja, mase i brzine traumatskog objekta. Kao rezultat potresa mozga mogu se pojaviti nakon laganog krvarenja u debljini oka, kao u teške ozljede visoki rizik od rupture i prijeloma očne jabučice.Izravna i neizravna ozljeda očiju

Težak udarac oka dovodi do činjenice da su sve tjelesne strukture kretati unatrag. U sebi, očne jabučice - je zatvorena konstrukcija, koja je ispunjena sa nestlačivim fluidom sadržaja. Takvo odstupanje ozljeda izaziva identitet vlačne vlaknaste kapsula širinu oka.

liječenje ozljeda

Nakon početka stanju potresa mozga mora učiniti sve što je moguće kako bi se osiguralo vitalnu aktivnost nesvjesnog čovjeka. Na primjer, pada u vodu, bez svijesti, možete brzo ugušiti i utopiti, tako da u ovom slučaju ne govorimo mnogo o liječenju potresa mozga, nego o prvoj pomoći u takvoj situaciji.

Žrtva se mora staviti na leđa, licem prema gore, slušati svoje disanje. Ako prekršite potonji bi trebao odmah dati umjetno disanje. Prije toga svakako bi bili sigurni da se ne akumulira u usta i nos te osobe stranih predmeta i tvari, kao što su voda, pijesak, zemlju. Ako su zubi utjecali, morate ih smanjivati ​​s materijalima pri ruci - nožem, palicom, itd Zatim morate očistiti prljavštinu iz nazofarinksa, prvi prst, zatim čistom krpom i papirnatim ručnikom. Nakon toga možete početi umjetno disanje „usta na usta”. Ni u kojem slučaju ne može biti self-masaža srca u prsima, jer je trauma unutarnjih organa vjerojatno pogoršanja situacije.

Ako potres nije teška, onda žrtva brzo oporavlja i obnavlja. potres tretman je prilagoditi i eliminirati posljedice potresa mozga.

Paraliza i pareza pacijent je propisana fizioterapiju, a ako je pretrpjela - logopeda klase.

U akutnoj fazi neposredno nakon ozljede s kontuziju glave potrebno je nametnuti hladnoću na glavi, te osigurati da pacijent u mirovanju. Ako postoji krvarenje ljude u hitno treba medicinsku njegu, posebice u zaustavljanju krvarenja i hospitalizacija za ozbiljne ozljede.

Video: Dambovetsa za Boyko: Takiva ozljeda Pravo razrez th ...

Nakon takvog stresa, uz obnovu tijela, pacijent je bolje odustati posao, dugoročno prisustvo u bučnom okruženju u blizini i izbjegli uvjetima s visokim temperaturama.

Blagotvorni učinci imaju kadu s dodatkom borovih iglica, hmelja, matičnjaka, valerijane korijena i božur.

Video: VJLink - manifestacija potresa mozga još od avgana!

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea