ZdorovGuru.com

Povraćanje

Video: JEDITE trulo jaje, mlaznice, povraćanje | Bertie Botts Grah izazov

Gastritis, kronični pankreatitis, disfunkcionalna dispepsija - mogući uzroci povraćanja

Povraćanje - zaštitna reakcija organizma usmjerena na uklanjanje toksične ili tvarima. Erupcija sadržaj kroz želudac i crijeva usta može imati različite uzroke, te je simptom različitih bolesti ili trovanja.

Mogući uzroci povraćanje

Povraćanje je simptom različitih bolesti: živaca, gastrointestinalnog raka, autoimunih i drugi. Ovisno o razlozima za to, to se može dogoditi istodobno s mučnine, proljev, bolovi u trbuhu, groznicu i druge znakove bolesti ili trovanja.

Periodni mučnina u kombinaciji s povraćanjem, podrigivanje, gorušica i bol u trbuhu često simptom:

 • gastritis;
 • funkcionalna dispepsija;
 • Gastroezofagealnog refluksa;
 • Ulkusi želuca;
 • dijafragmatičan kila;
 • Kronični pankreatitis.

Sve ove bolesti obično se pojavljuju isti, tako da nema dodatnih istraživanja kako bi točnu dijagnozu je gotovo nemoguće, a liječenje povraćanja, u ovom slučaju leži u liječenju primarne bolesti.Uzrok povraćanje, koji se obično javlja nakon obroka, može biti sužavanje izlaza iz želuca. Obilježje bolesti je postupno jačanje povraćanje i povećanje učestalosti svojim izgledom. Bolest je vrlo opasno za život i ako se ostavi bez odgovarajuće liječenje, ponavljajući povraćanje može dovesti do iscrpljenosti i uzrokovati niz drugih bolesti.

Video: Što se događa ako se pije bocu 20 godina starog Crystal Pepsi (pažnja povraćanje)

Povraćanje i proljev u kombinaciji s groznica, zimica i jake bolove u trbuhu mogu biti simptomi:

 • Trovanje hranom;
 • Crijevna infekcija;
 • Crijeva opstrukcija;
 • akutan upala slijepog crijeva;
 • Žuči i bubrežne kolike;
 • Tromboza crijeva plovila.

Budući da su simptomi mogu odgovarati kako se lako trovanja hranom, a vrlo opasne po život bolest s (crijevna opstrukcija ili upala slijepog crijeva), preporuča se u ovom slučaju kada se pojave da traže pomoć od stručnjaka.

Uz kombinaciju povraćanje s iznenadnim nastupom mučnine, tamni urin, sijeva stolici i žutilo kože ili očiju trebao odmah se obratite liječniku jer to može ukazivati ​​na hepatitis.

Drugi razlog povraćanja i mučnine mogu biti povezane sa smanjenom ili bolesti visokog krvnog tlaka, bolesti srca i krvnih žila. Hipertenzivne krize često popraćena vrtoglavica, Teška mučnina i često povraćanje - to je zbog oslabljene cirkulacije u edem mozga i njegovih tkiva. Ako jaki simptomi morati potražiti liječničku pomoć, jer oni mogu ukazivati ​​na razvoj udar mozak.

Niski krvni tlak, uz mučninu i povraćanje mogu se pojaviti nakon bolesti kretanja, kao i vidjeti na pozadini hipotenzija, anemija, kroničnog umora, kronične bolesti unutarnjih organa, iscrpljenost i neke druge bolesti.

povraćanja uzrok mogu biti Katarne i infektivnih bolesti, na primjer, gripa i SARS. vrtoglavica, povraćanje može doći do toga. U Meniereovog bolesti, ovi simptomi su obično popraćena potpune ili djelomične gluhoće u jednom uhu. Kombinacija povraćanje, slabost i vrtoglavica može pojaviti kada bolest kretanja.

Povraćanje i temperature istovremeno s teškom glavoboljom i mučninom može biti simptom meningitis, što je vrlo čest u djece. Tipično, simptomi se javljaju iznenada i pojačavaju vrlo brzo. Dodatne značajke meningitisa su pospanost, netolerancija na svjetlo i buku, razdražljivost i akutne boli, koja se pojavljuje kada pokušate saviti glavu na prsa.

Povraćanje i proljev mogu biti simptomi trovanja teškim metalima. Liječnici preporučuju da ljudi čija je profesionalna djelatnost povezana s opasnim postrojenjima, odnosi se na fokus na tim osnovama, a povećanjem učestalosti njihovog pojavljivanja na potražiti savjet liječnika.

Da bi se utvrdio uzrok povraćanje može izgled i izbljuvak sadržaja. Povraćanje žuči (žuto-zelena) najčešće ukazuje na trovanje hranom i gastroenteritis. Ako povraćate krv prisutna, potrebno je savjetovati se s liječnikom jer to može biti znak:

 • Manji unutarnje krvarenje, kao što je gastritis. U pravilu, u ovom slučaju, povraćanje roza run-off;
 • Unutarnje krvarenje iz velikih krvnih žila želuca ili jednjaka. Ova opasnost znakovi ukazuju povratite svijetlo crvene, crne ili tamno smeđe.

Povraćanje u dijete

Povraćanje kod djece te u većini slučajeva je znak trovanja ili bilo koje bolesti. Nastala dijete povraća i temperatura u suradnji s bolovima u trbuhu može biti znak upale slijepog crijeva. U pravilu, djeca u ovom trenutku postaju apatični, odbijaju jesti i žale na bolove na desnoj strani trbuha ili pupka. Kada se ovi simptomi, pogotovo ako povraćanje žuči, potrebno je primijeniti odmah medicinsku pomoć, kao što je u progresiji upala slijepog crijeva može izazvati masovnu upalu trbušne šupljine.Povraćanje kod djeteta: što učiniti

Video: vlogove: povraćanje !!!

Ponavljanje povraćanje kod djece može se uočiti zbog brige i stresa prije važnih događaja (školske prezentacije, ispitima). Kao opće pravilo, nema poseban tretman u ovom slučaju nije potrebna, a simptomi nestati sami na kraju stresnog stanja.

Nagle napadaje povraćanja dovoljno jaka u dijete, koje se periodično ponavljaju, mogu biti simptom sindroma cikličkog povraćanja. nisu utvrđeni Točan uzrok ove bolesti. U većini slučajeva dijagnoza ne otkriva nikakve abnormalnosti. Obično, povraćanje i mučnina javljaju noću. Oni su u pratnji abdominalne boli, bljedilo, vrtoglavica, ne podnose buku, svjetlo i miris, i opće slabosti. U nekim slučajevima može doći do povraćanja žuči, sluzi i manje količine krvi. U pravilu, sindrom cikličkog povraćanja, dijete traje 5 godina sama, ili se pretvara u migrene.

Povraćanje i proljev, uz abdominalne boli i temperature često pokazuju da akutni crijevne infekcije ili gastroenteritisa. Ove bolesti su najčešći uzrok, izazvati povraćanje kod djece. Povraćanje i temperatura u većini slučajeva javljaju nakon infekcije rotavirusa. U tom slučaju, bol u trbuhu se pojaviti nešto kasnije od ostalih simptoma, a može trajati i do 5-6 dana. Medicinska skrb je potrebna kada:

 • Znatan porast tjelesne temperature (iznad 38,5-39 ° C);
 • Pojavljuje u tragovima stolica krvi;
 • Nastavljajući više od 2 dana povraćanje;
 • Stalno pogoršanje;
 • Znakovi dehidracije.

Video: Povraćanje

Od povraćanje može biti može biti dovoljno ozbiljan simptom bolesti, neophodno je da se usredotočite se odnosi na popratnim značajkama i njegova trajanja i tražiti hitnu liječničku pomoć ako je potrebno.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea