ZdorovGuru.com

Ventriculomegaly

Ventriculomegaly fetus - kako promijeniti veličinu moždanih klijetki

Ventriculomegaly fetus - patoloških stanja koje je karakterizirano promjenama u veličini moždanih ventrikula i u stanju da uzrokuje razvitak djeteta različitih bolesti, kao rezultat toga utječe na centralni i periferni živčani sustav: posebno mozak i leđne moždine, kranijalni i perifernim živcima, korijena živca, autonomni živčani sustav, neuromuskularne jedinice i mišića.

Razvoj Pozadina ventriculomegaly

Normalno, svaka osoba ima četiri moždane klijetke. Dvije od njih - ventriculi laterales (telencefalon) - uređen u unutrašnjosti bijele krute tvari: ispod callosum, simetrično s obje strane središnje linije. Komunikacija sa trećina klijetki - ventriculus Tertius (diencephalon) - izvodi se monroevyh (ili interventrikularni) rupa.

Treća komora se nalazi između talamusa, ima oblik prstena, i zidovi formiraju sive tvari mozga, koja se nalazi subkortikalne vegetativni centara. Cerebralnom srednje cerebralne vodovoda komunicira sa četvrtom ventrikula - ventriculus Quartus (mezencefalona), koji je povezan sa središnjim spinalnog kanala.

Glavna funkcija komore mozga je sinteza cerebrospinalne tekućine (CSF), koji je tada, ako ne postoje nedostaci, ulazi u suparahnoidnu (ili slijede atipične) prostor. Povreda CSF odljeva izaziva ventriculomegaly.

razlozi ventriculomegaly

Ventriculomegaly odgovara povećanju cerebralnih klijetke 12 do 20 mm. U tom slučaju, država može se promatrati izolirano i u pozadini drugih malformacija. Treba napomenuti da je širenje klijetki mozga, je neovisna poremećaj često ne prati kromosomskih aberacija u bebe.

Video: hipertenzija-hydrocephalic sindroma, to jest, povišen intrakranijalni tlak.Glavni razlog ventriculomegaly fetus je genetska bolest i kromosomske abnormalnosti u žena, trudnoća se komplicira raznih vrsta bolesti. Osim toga, pratiti neki odnos između povećanja ventrikula fetusa i dobi trudnice: Dakle, kod žena starijih od 35 godina rizik da će roditi dijete s ventriculomegaly tri puta veća od ishoda kod mlađih majki.

Iz bilo kojeg razloga ventriculomegaly uključuju:

 • Intrauterino infekcije;
 • Tjelesna ozljeda;
 • Opstruktivna hidrocefalus (opstruktivni hidrocefalus), razvija na pozadini opstrukcijom (blok) odljeva trakta cerebrospinalnog cerebralnih komore razine tekućine sustava;
 • Hemoragija (krvarenje);
 • hipoksija voće;
 • Lissencephaly;
 • oštećenje mozga razaranja (npr zbog perivetrikulyarnoy leukomalacija);
 • Nasljedna predispozicija.

Ventriculomegaly je preduvjet za razvitak dječje bolesti, kao što su Downov sindrom, gonadalnu disgenezu (Bonnevie-Ullrich sindrom), trisomije 18 (Edwards sindrom). Osim toga, patologija utječe na funkciju srca, uzrokujući poremećaje lokomotornog sustava i sve strukture u mozgu.

Video: Adresa ruskim roditelja - dr Komarovsky. RU, HR, PL, IT titlova

Ventriculomegaly obično nalaze u fetus tijekom ultrazvuka postupaka u razdoblju između 17 i 34 tjedana razvoja fetusa. Međutim, na podacima o ultrazvučnim dobiti dovoljno za konačnu točnu dijagnozu. Dakle, za početak s preporukom da se podvrgne preispitivanja, što će omogućiti da se vrednovati razvoj fetusa u dinamici (kao u pravilu, obavlja se 2-3 tjedna nakon prvog ultrazvuka). Prema rezultatima trudnica dalje se šalje liječnik-genetike i prolaz fetalnih postupaka karyotyping kroz koje je moguće utvrditi eventualna odstupanja u strukturi strukture i sastava kromosoma.

Vrste ventriculomegaly fetus

Ventriculomegaly se podijeliti u tri različite vrste:

 • Jednostavno ventriculomegaly - koji karakterizira lezija jedinice i ne zahtijeva ozbiljnu odredište liječenja;
 • Prosječna ventriculomegaly - karakteriziran povećanjem veličine ventrikularne do 15 mm, a izaziva neke povrede odljeva CSF;
 • Teška ventriculomegaly - karakterizira značajno povećanje u moždane komore, koja se ogleda u fetusa u odnosu na druge patologije mozga.

U principu, jedan aspekt ljudskog mozga je da se komore pomalo asimetrična. Određena kao ove asimetrije u razdoblju trudnoće. U pravilu, djeca muški razlike su nešto veća od ženske djece.

Izraz „granični ventriculomegaly” koristi se za one slučajeve kada je širina bočne klijetke atrija u rasponu od 10 do 15 mm. Kao država s vremena na vrijeme povećava rizik od svih vrsta anomalija u središnjem živčanom sustavu i drugim organskim sustavima.

Izolirani granica ventriculomegaly u većini slučajeva ne prati bilo klinički ozbiljnim posljedicama, međutim, u nekim situacijama, to se smatra kao jedan od manifestacija početne oštećenje mozga uzrokovano negativnim utjecajem raznih faktora: abnormalnog razvoja mozga, njegovih destruktivnih lezija, infekcija, fetalne hipoksije za vrijeme fetalni razvoj, itd

Posljedice kongenitalnog ventriculomegaly

Perinatalne smrtnosti, koja postaje uzrok teške intrauterinog usporavanja rasta, preranog porođaja ili intrauterine infekcije prenesenog, 4%.Ventriculomegaly fetus: ultrazvuk slika

Također u 4% slučajeva u djece promatrati različite vrste kromosomskih abnormalnosti.

9% novorođenčadi rađa vaskularnog malformacija mozga.

U 11% slučajeva dijagnosticiran ventriculomegaly pozadina prirođene mentalna retardacija i tjelesni razvoj, ozbiljnost koja može biti u rasponu od blage do umjerene jačine.

A za ženski fetus rizika od štetnog neurološki ishod ventriculomegaly viša od sličnih rizika za muški fetus.

Video: tvc - Hidrocefalus - Farhatom FA

ventriculomegaly liječenje

ventriculomegaly liječenja usmjerena je na sprečavanje negativne učinke, uključujući patologije raznih teških bolesti mozga i središnjeg živčanog sustava.

Video: ICP u dojenčadi, a ne samo

Kada je uzrok bolesti postaje infekcija, cilj terapije imenuje njegovog uklanjanja. Ako postojanje patologije su blag ili blage prirode, specifičan tretman obično nije potrebno, jer je takvo stanje rijetko uzrokuje poremećaje izloženost fetusa.

Ako je, međutim, pokazalo ventriculomegaly lijekove, trudnice su propisane:

 • diuretike;
 • antihypoxants;
 • Vitamini.

Ventriculomegaly komplementarne terapije za masažu i složeni fizikalna terapija vježbe, koja pruža statičko opterećenje na mišiće dna zdjelice.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea