ZdorovGuru.com

Intrakranijalna hipertenzija

Intrakranijskog tlaka - povećanjem pritiska u šupljinu lubanje

Video: intrakranijalni hipertenzija © intrakranijalni hipertenzija

Intrakranijalna hipertenzija - sindrom koji je posljedica povećanog intrakranijalnog tlaka koji ravnomjerno raspoređena unutar lubanje, a utječe na sve površine bez iznimke mozga.

Uzroci intrakranijskog tlaka

Simptomi intrakranijskog tlaka su često uzrokovane patofiziološkim procesima, koji nastaju u mozgu i koje su rezultat značajnog povećanja volumena sadržaja lubanje. Konkretno, povećanje pritiska može uzrokovati povećanje cerebrospinalnog likvora, krvi (zbog venske zagušenja), tekućine u tkivima (ako je pacijentu postavljena dijagnoza otjecanje mozga) i patološki proli & tkiva stranog podrijetla (pojava tumora u mozgu). Ponekad kao stanje je uzrokovano ozljede glave, upalne bolesti mozga (encefalitisa ili meningitisa, na primjer), povrede ravnoteže vode i soli, cerebralna hemoragija, kongestivni venske insuficijencije koji se pojavljuju u kronične opstruktivne plućne bolesti, poremećaja protoka krvi u jugulrnu venu i i perikardni izljev.

U nekim slučajevima, sindrom intrakranijalni hipertenzija može pojaviti u djece. To može izazvati sljedeće skupine čimbenika:

 • Perinatalne patološki isporuke, nepovoljan tijek trudnoće, vrlo preranog fetus prenese intrauterinske infekcija, prirođene malformacije fetusa, CNS;
 • Posljedice traumatskih ozljeda mozga i njihovih komplikacija, uključujući i cerebralni edem, cerebralni vazospazam, frakture lubanje, koje su u pratnji depresije fragmenata kostiju u mozgu, itd.
 • Neoplastične bolesti mozga;
 • Tromboza od cerebralnih venskih sinusa;
 • Morbiditet zaraznih bolesti;
 • epilepsije;
 • Metabolički poremećaji, itd


U nekim slučajevima, govorimo o idiopatskom sindromu intrakranijskog tlaka. Takvo stanje nije popraćena znakova organske lezije središnjeg živčanog sustava, i hidrocefalus, pa se naziva benigni intrakranijalna hipertenzija. Njegovo podrijetlo je, u pravilu, ostaje nejasno, ali to je često patologija povezana s povećanim izlučivanjem likvora na štetu njegove resorpcije, trudnoća, oralnih kontraceptiva, pretilost, sistemski eritemski lupus, poremećaji menstrualnog ciklusa.

Također, u srcu benigne intrakranijskog tlaka može ležati Nedostatak vitamina A u tijelu.

Patogeneza intrakranijskog tlaka

Sadržaj lubanje je multi-komponenta okolina u kojoj su svi dijelovi su heterogeni te se razlikuju u svojoj veličini. Iz tog razloga, promjena tlaka ne može identificirati samo s pritiskom samo jednog od njegovih strukturnih elemenata.

U većini slučajeva, intrakranijalni hipertenzija je rezultat mehaničkih interakcije pritisaka koje su osnovne intrakranijski (intrakranijski) komponente. U slučajevima kada se slavi nekontrolirane promjene u volumenu potonje i, kao posljedica toga, razvoj heterogenosti njihovog pritiska, razgovarati o tzv širenje.

U mozgu, uočeno sljedeći uzorak: Stanice tlak prelazi srži pritisak cerebrospinalne tekućine, što zauzvrat prelazi pritisak u tekućini (intersticijske prostore). Intrakranijalni nadutosti, ovaj uzorak je slomljen, a nastup intersticijske tlaka ne samo da može prelaziti očitanja tlaka za tekućine, ali čak i doći do razine unutarstanične tlaka. Sve to dovodi do pomaka moždanih struktura u odnosu na svaki drugi i izaziva razvoj dislokacija sindroma. Ova situacija predstavlja ozbiljnu prijetnju životu pacijenta, a može dovesti do smrti zbog srčanog zastoja u mozgu ili prestanka njegova bioelekticheskoy aktivnosti.Postupci dijagnostici i liječenju intrakranijskog tlaka

Znakovi intrakranijskog tlaka

Glavne značajke intrakranijskog tlaka su:

Video: Savjet liječnika u jutro na 7. intrakranijskog tlaka. Mit intrakranijskog tlaka

 • Pojavljuje ujutro mučnina i povraćanje;
 • Stalno unapređivanje nervoze;
 • Modrice ispod očiju pod uvjetom da osoba koja vodi normalan život i dovoljno spavati (za kožu koja se proteže na ovu modricu, krvne žile se mogu lako vidjeti pod kožu);
 • Česte glavobolje i osjećaj težine u glavi;
 • Stalno umor, koji se može pojaviti čak i nakon manje fizičkog ili mentalnog napora;
 • Česte skokovi krvnog tlaka;
 • Povećana meteosensitivity;
 • smanjen libido.

Neki od tih simptoma intrakranijskog tlaka može se biti dokaz ove bolesti, a ostali su označene i niz drugih bolesti. U slučajevima kada je osoba imala barem neke od njih, trebali obratiti liječniku za pregled kako bi se spriječilo više ozbiljne posljedice.

Liječenje intrakranijskog tlaka

Intrakranijskog tlaka, ne samo da utječe na kvalitetu života osoba koje pate od nje, ali i ozbiljno naškoditi zdravlju i opasne za život. Zbog kontinuiranog kompresije ometa normalno funkcioniranje mozga, a često i smanjenih intelektualnih sposobnosti. Dakle, adekvatan tretman intrakranijskog tlaka preporučuje se započeti odmah nakon otkrića njenih simptoma.

U relativno blagim slučajevima, pokazalo se pacijent:

 • Normalizacija pitke režima;
 • Postupci venski ležaj pražnjenje glave (npr manipulacije ili osteopatije);
 • Gimnastika usmjerene na smanjenje intrakranijalnog tlaka.

U težim slučajevima, pacijent se kirurški ugrađuju šant za drenažu likvora iz mozga.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea