ZdorovGuru.com

Traumatska ozljeda mozga - posljedice, rehabilitacija

Video: Rehabilitacija nakon ozljeda i prijeloma. ozljede kosti mišića. bioresonance Program terapija

cherepno mozg travmaTraumatska ozljeda mozga događa kada se mozak ošteti lubanje, živce, krvne žile, membrane mozga. Kada je otvorenog tipa, traumatske ozljede mozga, lubanje šupljine komunicira s vanjskom okruženju, u zatvorenom, cijeli kosti, oštećene kože, tkiva mozga. Najčešće, traumatska ozljeda mozga nastaje nakon ozljede nesreće.

Glavni simptomi traumatskih ozljeda mozga

1. Iznenadna glavobolja.

2. snažno glavi.

3. Pojavljuje se povraćanje, mučnina.

4. U teškim slučajevima, osoba gubi svijest, ima halucinacije, amneziju.

Stupanj nakon iskusnog traumatskih ozljeda mozga

1. Blaga mogu biti blagi potres mozga, osoba gubi svijest duže od jednog sata, žaleći se na teške glavobolje, povraća, zabrinut teškog povraćanja.

2. Kada prosječni stupanj osoba može biti dugo vremena bez svijesti, on je zabrinut zbog upornog povraćanja, teških glavobolja, postoje poremećaji u srcu, dišni sustav, oslabljen govor, oslabljena ruku, nogu.

3. Teška traumatska ozljeda mozga je jedan od opasne, visoko komprimirani mozak, osoba za dugo vremena dolazi nesvjesno poremećen srčani ritam, disanje, tjelesna temperatura se diže, paraliza, oslabljena udove, grčevito stanje.

Vrste traumatskih ozljeda mozga

To proizlazi iz hematoma, kontuzija, potresa mozga, oštećenja raširi. Možete odabrati otvoreni i zatvoreni ozljede ozljede glave. Otvoreno se mogu poslati na kojoj je omotač oštećen mozak prodiru nastaje ako je sastavni mater.

Opasnost od traumatskih ozljeda mozga

1. Osoba može umoriti brzo.2. Povećanje nervoza.

3. Postoje problemi s kognitivnim procesima.

4. Prikazuje nesanice.

5. Nagle promjene raspoloženja.

Takve opasne posljedice traumatskih ozljeda mozga:

1. cirkulaciju krvi u mozgu.

2. mozga bubri i bubri.

3. skokovima intrakranijalnog tlaka.

4. Postoji osjećaj kompresije, to može prebaciti na mozak.

5. pogoršava cirkulaciju krvi u mozgu, metabolizam, umanjena mozak sve funkcije.

6. mozak pati od nedostatka kisika.

7. I imaju problema s dišnim sustavom.

Traumatska ozljeda mozga je nepredvidiv, u nekim je kompletan i brz oporavak u drugoj invalidnosti. žrtva često može završiti trajno vegetativno stanje i smrt.

Metode za liječenje traumatske ozljede mozga

Važno je odmah staviti pacijenta u bolnici, ako svjetlo zatvorene lubanje i ozljedu, ta osoba se vraća u 2 tjedna. No, unatoč brzom liječenju, efekti se mogu vidjeti cijeli svoj život, dobili osloboditi od njima ozbiljno. Često postoje problemi sa središnjeg živčanog sustava. U ovoj situaciji, trebamo intenzivnu njegu, rehabilitaciju. U liječenju bolesnika postaje puno bolje, iako je potrebna rehabilitacija, da biste dobili osloboditi od daljnjih patoloških procesa nakon traumatske ozljede mozga.

U liječenju traumatskih ozljeda mozga mora biti:

1. Za poboljšanje rada srca, krvnih žila, vratiti čovjeka.

2. dovesti do normalne arterijskih, intrakranijalnog tlaka.

3. Poboljšati cirkulaciju krvi u mozgu.

4. Smanjenje neuroloških poremećaja.

5. vratiti kognitivni procesi povratak na fizički rad.

Važno je prije svega za preciznu dijagnozu, potrebno je biti pregledan, sada postoji veliki broj moderne opreme, koji će vam pomoći da točno saznati o ozljede i njenim posljedicama, ispitati detaljno živčani, krvožilni sustav. Dakle, moguće je spriječiti komplikacije.

Ako rani tretman, dobili osloboditi od traume glave i oporavak poslije. Glavna stvar nije odmarati kod kuće, misleći da će sve odvijati. Traumatska ozljeda mozga je opasna po život.

Za svaki slučaj, pojedinac tijek liječenja je izabran, posebna s lijekom droge, fizikalna terapija ima važnu praćenje vrijednosti, što je to učinio tijekom dana, tako da pacijent može promatrati u detalje, na vrijeme da mu pomogne, a ne da se razvije komplikacije.

Liječenje bi trebao biti siguran, mora se kombinirati lijekove i tretmane. Lijekovi za pacijenta treba biti na raspolaganju, da nema nuspojave na ljudskom tijelu. Kada osoba postane dramatično pogoršati, prebačen je u jedinicu intenzivnog liječenja, za visoko kvalificiranih stručnjaka.

U liječenju treba individualnu skrb, pacijent treba osigurati punu i dijetetske hrane, stalno promatrana na posjeta liječniku.

Rehabilitacija nakon traumatske ozljede mozga

To je važno ne dopustiti da se bolest bude komplicirano, dobili osloboditi od oteklina, vratiti cirkulaciju, zasititi mozak pravu količinu kisika, održavanje mentalne i fizičke sposobnosti.

Video: Rezultat posljedice traumatske ozljede mozga, kraniotomija

Morate biti spremni za činjenicu da se češće u traumatskih ozljeda mozga, osoba gubi neke funkcije, svoje vještine, često imaju problema s govorom. U ovoj situaciji, pomoći sjednice s logopeda.

Oporavak fizički pomoći fizioterapiju u modernoj medicini se koristi Erigo metoda, uz pomoć moderne računalne tehnologije, možete brzo oporaviti. Ova metoda će pomoći dobili osloboditi od sekundarnih komplikacija, koje se često javlja nakon iskusnog traumatskih ozljeda mozga.

Također se koristi za rehabilitaciju refleksologije, fizioterapiju, manualne terapije, terapije ozonom. Možda dodatno trebate vidjeti psiholog, da nije bilo posttraumatski depresija, brže se oporavi psihički i fizički. Ne zaboravite da je ozljeda glave je opasno za život, pa kad je tako važno na vrijeme za početak pravovremeno liječenje.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea