ZdorovGuru.com

Virusni meningitis - uzroci, simptomi, dijagnoza i liječenje

virusnui meningitVirusni meningitis je ozbiljna upala u mozgu i leđnoj moždini membrane, koje su uzrokovane virusima. Uz pomoć kralježnice studija tekućine, korištenje PCR se može naći da je meningitis uzrokovan enterovirusima. Meningitis se javlja zbog takvih virusa - kao što su Coxsackie A i B, arenavirusi, adenovirus, citomegalovirus, virus - mumps, Togaviridae, bunyaviridae. Najčešće se bolest javlja u ljetnim mjesecima, jer je u ovoj sezoni su aktivno razvija arboviruses i enterovirusi.

Koji su simptomi meningitisa?

Bolest počinje naglo, tu je i vrućica, opća opijenost u tijelu. U tom slučaju, osoba je bez apetita, mučnina i povraćanje, bolovi u trbuhu, proljev, bol u mišićima, slabost. također može biti lako pospanost i ošamućenost, u teškim slučajevima, zaplitanje svijest, osoba padne u komu, u ovom slučaju, treba hitnu hitnu skrb.

Na prvi ili drugi dan bolesti može biti jasno izražena meningitis sindrom - vrlo jake glavobolje, povraćanje, pospanost i trom stanje, u nekim slučajevima, osoba je nemirna i overexcited, eventualno curenje iz nosa, kašalj, nelagoda u trbuhu i grlu.

Pacijent može doživjeti probleme s kožom, povećana osjetljivost na podražaje. Kada je osoba u posjetu, on izgovara simptome Brudzinskogo Kernig, hipertenzivna sindrom. Kada se izvodi Lumbalna punkcija može slijediti bistro bezbojno tekućina pri tlaku. U tom slučaju, vrlo visoke broj stanica, povišen limfocita proteina. Tjelesna temperatura može se smanjiti i normalizirati samo na peti dan, a može biti ponovno grozničavu val. Inkubacija bolesti traje od 2 do 4 dana.

Gotovo svi odrasli koji obolijevaju od virusnih meningitisa oporaviti u potpunosti, neke mogu biti samo nekoliko mjeseci proći glavobolju, postoje male smetnje u intelekt, može biti poremećen koordinaciju pokreta. Za novorođenčad i dojenčad bolest je vrlo opasno, oni mogu kasnije imati problema sa intelektualni razvoj, to ima učenje poteškoća, oni percipiraju informacije u kvaru.

Dijagnoza virusnog meningitisaDa biste to učinili, ispitati likvora, primarni način dijagnosticiranja meningitisa. Cerebrospinalna tekućina može sadržavati veći broj limfocita, protein, s normalne koncentracije glukoze. Jedan znakove sa meningitisa je odsutnost virusa u krvi mrlje likvora u različitim bojenja.

U tom slučaju najbolje je nakon 12 sati ponoviti test kako bi saznali o promjenama u limfocitima. Ako je broj neutrofila stanica, to može značiti da je meningitis je bakterijska infekcija u prirodi ili u blizini u blizini moždanih ovojnica. Kada virusni meningitis cytosis ne bi trebalo biti veće od 1000 mikrolitara. Najčešće, razina glukoze je normalno, ali postoji vrijeme kada je smanjena u meningitisa, ako je uzrokovana virusom parotitisa.

Ako niske razine glukoze i to sugerira limfocitoza gljivični meningitis, i tuberkulozan listerioznom ili ne-infektivnih bolesti - difuznog tumorske infiltracije ovojnica, sarkoidoznom meningitis.

Video: Kako se izliječiti meningitis. Simptomi. Rad. efekti

Da bi se lakše razlikovati između bakterijske i meningitisa, kao i razlike virusa, vaš liječnik može predložiti da se odredi koliko je sadržana u likvoru proteina, neurotransmitera i enzima.

Izolacija virusa Ispitivanje cerebrospinalnog likvora

Ova metoda je vrlo važno kako bi se dijagnosticirali virusnu infekciju:

1. Virus je cerebrospinalna tekućina u maloj količini.

2. Različiti virusi drugačije istražiti.

3. Da bi se izolirali virusa, potrebno je da se 2 ml tekućine u kičmenoj moždini, a zatim se uzorak odmah je poslan u laboratoriju. Ni u kojem slučaju ne mogu biti dugo vremena za održavanje uzorka u zamrzivaču, jer se na taj način uništavaju viruse. Tek na temperaturi od minus 70 ° C, može se pohraniti uzorak je veći od 24 sata.

Istraživanje virus meningitisa iz drugih izvora

Važno je razumjeti da je virus prisutan ne samo u leđnoj moždini, neki virusi mogu biti postavljene i na drugim mjestima. Na primjer, u izmetu sadržane adenovirusi i enterovirusy- u mokraći može živjeti citomegalovirus i epidemija parotit- u nazofarinksa washings živjeti enterovirusi, krv adenovirusy- sadrži arboviruses.

virusni meningitis liječenje

Tijekom liječenja ovisi o simptomima i najčešće izvode na ambulantno. U slučajevima u kojima je snižen imunitet pacijenta, novorođenče ima ozbiljne generalizirane infekcije ili u bolesnika s bakterijski ili virusni meningitis avanturu.

Ako priroda sumnja bakterijski meningitis, ne mogu čekati rezultate kulture, potrebna hitna empirijsku terapiju.

Bolesni ljudi koji su smanjili imunitet potrebno je intravenski imunoglobulin. Ako meningitis uzrokovan herpes virusom prvog i drugog tipa, kao što je meningitis, koji je uzrokovan Epstein-Barr virus, koja je učinkovita u intravenskim aciklovir.

Za pacijenta u tom slučaju će vam miran i zamračenoj sobi. Od jake glavobolje može biti eliminiran uz pomoć analgetika. Ako je temperatura visoka, potrebno je srušiti uz pomoć groznica smanjenje medicine. Važno je da koristite što više vode što je više moguće, jer može razviti hiponatrijemiju. Ponovljeni punkcija se izvodi samo ako se ne mogu pravilno dijagnosticirati nekoliko dana ne poboljša zdravstveno stanje, ne pada tjelesne temperature.

Pouzdan preventivna mjera je cijepljenje protiv meningitisa, meningitisa, jer to može biti komplicirano neuroloških bolesti, a virus ospica, zaušnjaka i dječje paralize.

Dakle, virusni meningitis je vrlo opasna bolest. Koji treba liječiti odmah kako bi se izbjegle komplikacije druge prirode.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea