ZdorovGuru.com

Potres mozga kod djece - kako liječiti?

Sotryasenie mozga u rebenka - kak lechitPotresom mozga djeteta - to je, nažalost, najčešća dijagnoza u dječjoj traume. Najčešće, djeca različite dobi od nekoliko mjeseci do 18 godina je hospitalizirana zbog ozljede glave. Situacije u kojima može biti ozljeda mozga - velika većina, a ne roditelj će biti u mogućnosti kako bi zaštitili svoje dijete od zla.

Klasifikacija traumatskih ozljeda mozga

Apsolutno sve ozljede glave razvrstavaju se prema težini. Postoji povreda pluća (dijagnoza zvuči kao - potresa mozga) - oštećenja srednje težine - mozak ozljeda uz prisutnost prijeloma kostiju, kao i oštećenja lubanje, teške, u kojoj je komprimirani mozak i kosti lubanje teško oštećena. Ako govorimo o statistici, onda je velika većina djece dijagnosticiran - potres mozga.

Zbog potresa mozga kod djeteta

Glavni uzrok potresa mozga u djece je njihova pojačana aktivnost. Od trenutka kada se dijete počne puzati, pa hodati i izvoditi svaki put roditelji moraju zgrabiti nešto za srce, glavu u potrazi za svojim djetetom.

to je vrlo rijetko da mirno i pasivno dijete. Za veći dio, je hiperaktivna, nestašan, radoznali djece, koji na taj način razvijaju svoje aktivnosti i motoričke sposobnosti motora. Ne zaboravite također da djeca od odraslih se razlikuje po tome što je prvi ne osjećaj straha ili opasnosti.

Razlog traumatizacije djece do 3 godine - anatomski struktura. Da, točno! Mala djeca u ovoj dobi je glava vrlo teška, što je prilično teško zadržati ako dijete spustio glavu i počeo igrati. Djeca od 0 do 3 godine padaju na glavu, bez rezanja ruke. Rezultat - potres.Iz sigurnosnih razloga, mladi roditelji u svakom slučaju ne bi trebalo ostaviti bez pozornost na mrvice. Dovoljno je samo nekoliko sekundi, beba otkotrlja s kreveta, pao sa stola za prematanje ili pao iz kolica.

Važno!

Video: Nauchpok - Što je potres?

Novorođenčad mogu dobiti potres mozga, čak i sa jakim ljulja roditelja. Budite pažljivi i oprezni u ophođenju s djetetom!

Djeca mlađa od jedne godine i stariji

Već 1 godina, djeca počinju aktivno istraživati ​​svijet na svojim dvjema nogama. Kao rezultat toga - mnogi ozljede glave. U razdoblju od aktivnog rasta djeteta, kao i trenutak kad je počeo hodati - to je zabranjeno da napusti dijete samo bez nadzora.

Isto tako, roditelji trebaju biti svjesni činjenice da liječnici često susrećemo takvu situaciju: dijete ostavila na skrb baka / djed i baka, čuvaju djecu, ili se šalju u vrtić. Kao rezultat toga - dijete nije pregledao, on je pao, ali roditelji ove informacije nitko nije prijavio. I samo nekoliko mjeseci, roditelji mogu primijetiti neke abnormalnosti u razvoju djeteta, i psihički i fizički.

U starije djece (od jedne godine ili više) ozljeda nastaje kada: primitivan stav roditelja (premlaćivanje, udaranje, metode kažnjavanja), nakon skoka s niskim visinama, kao i kroz aktivnu igru.

Simptomi potresa mozga

Ako potres simptomi tipični bolesti ili boli kod djeteta roditelji ne mogu ni primijetiti. No, ipak, postoje neke simptome koje treba obratiti pozornost.

Ako je dijete starije od 3 godine, i to ...

 • Nakon udarca glavom za nekoliko minuta mogao izgubiti soznanenie-
 • Ona počinje osjećati bolesno, otvara rvota-
 • Muče jake glavobolje bol-
 • Dijete se ne sjeća događaja od 30-60 minuta davnosti-
 • Žrtva može čupati oko yabloki-
 • Povreda na tlak krvi
 • povećava potootdelenie-
 • Pokret je neujednačena, dijete je teško kretati samostalno.

Ako dijete do godinu dana s potresom mozga, tada je:

 • Odmah počinje povraćati (bez gubitka svijesti) -
 • Često je puno regurgitacije tijekom kormleniya-
 • Dijete je vrlo blijeda, sinyushnyy-
 • Zločesti, plače, razdrazhaetsya-
 • Ona vuče na sleep-
 • Bez apetita.

Video: traumatska moždana TRAVMA.TRAVMY GOLOVY.CHTO učiniti kad ozljede glave?

U nekim bebe i djecu takva pojava može razviti stariji, poput posttraumatskog sljepoće. To je, dijete se žali da ne može vidjeti ništa oko sebe. To objašnjava činjenicu da dijete ne može ustati i otići na svoje, on je odmah pada, jer oni ne razumiju i ne može vidjeti - Gdje ići.

Potres kod djece uz postupno pogoršanje zdravlja.

Što roditelji mogu učiniti?

Kako brzo usmjeriti roditelji s mozga potres mozga djeteta ovisit će o ishodu svih događanja.

Roditelji zabranjeno pružanje djetetu prve pomoći, kas ga, dotaknuti i pregledati! Trebali bi pozvati hitnu pomoć, ako to nije moguće, onda prevoziti dijete u bolnicu na vlastitu.

Dijete će morati pokazati traumatologist, neurokirurg i neurologa. To je vrlo važno! Uostalom, možda nećete primijetiti pogoršanje zdravstvenog stanja djeteta (jer niste stručnjak), a liječnik na najmanji simptomi mogu prepoznati znakove oštećenja mozga kod djece.

dijagnoza potresa mozga

Kako bi dijagnozu - potres mozga, dijete mora proći kroz lubanje X-zrakama, encephalography i lubanje ultrazvukom. Isto tako, bez iznimke - kompjutorizirana tomografija i po nužnosti - MRI (magnetska rezonanca).

Nakon potvrđivanja dijagnoze djeteta treba biti primljena u bolnicu na daljnju medicinsku promatranja. Dijete treba biti u potpunom miru i proći određene lijekove (propisani diuretici, kalij, sedativi, antihistaminici i analgetici i vitamini).

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea