ZdorovGuru.com

Kongenitalne malformacije fetusa

Vrozhdennyie poroki razvitiya plodaKongenitalne malformacije inače nazivaju i intrauterini. Ali zašto oni nastaju? Odgovor na ta pitanja pomoći će nam da se ovaj članak.

Do prije nekoliko desetljeća, djeca s prirođenim malformacijama ubijeno u fazi intrauterine formacije. Danas, zahvaljujući suvremenim metodama dijagnosticiranja, žena može pravodobno otkriti određeni genetski i kao posljedica - fizičke povrede.

Liječnici razlikovati da je glavni uzrok pobačaja i prekinuti trudnoću u 1 tromjesečja trudnoće - su brojne genetske abnormalnosti u fetusa. U stvari, ovaj mali segment novog života u nastajanju je prirodna selekcija, drži se pojedinaca koji su u mogućnosti da opstane u suvremenom svijetu.

Uzroci kongenitalnih malformacija fetusa

Stvarni uzroci intrauterine fetalne malformacije - veliki skup. Na prvom mjestu - genetika ili nasljedstvo. To jest, ako u vašoj obitelji (poput muškarca i žene) u ravnoj liniji (u neposrednoj obitelji u obitelji) malformacije zabilježeni, sindrome, teške bolesti, s velikom vjerojatnošću mogu utjecati na svoju djecu. To je ta malformacija nazivaju genetski. Među njima su i oni koji su teško liječiti, na primjer, Downov sindrom, ili one koje se mogu podešavati kao način lijekove (dijabetes) i kirurško (rascjep nepca, rascjep usne).Drugi razlog, koji utječe na intrauterini razvoj fetusa - razne nepovoljne faktore okoliša u obliku:

 • zračenje radiatsiey-
 • Štetni toksični Ionizirajuće Radiation-
 • Negativan utjecaj otrovnih kemikalija
 • Dugotrajno liječenje majke i prije trudnoće i tijekom teških antibiotika ili hormona.
 • Treći razlog - infekcije, spolno prenosiva. Zato ginekolozi i reproduktivnog sustava svih zemalja inzistiraju da parovi planiraju trudnoću tretira vrlo svjesno. Pod svjesnog odnosa prema planiranju trudnoće potrebno je razumjeti: pregled kod liječnika (ginekologa, urologa), krvne testove za infekcije i, ako je potrebno - odgovarajući tretman.

  Video: Uloga dječji kirurg je u dijagnostici prirođenih malformacija fetusa

  Da li je moguće utjecati na genetiku?

  Na bilo koji način utjecati na genetske defekte koji se prenose s roditelja na dijete - to je nemoguće. Odmah genske mutacije nastaje u trenutku spajanja i ženskog jajašca muške sperme. U nekim slučajevima, genske mutacije ne dopuštaju fetus raste, dakle, on umire u 1. tromjesečju trudnoće.

  Klasifikacija kongenitalnih malformacija

  Fetalnog genetska mutacija ovisi o količini DNA informacija prenosi iz „pacijent” roditelja. Ako se ne radi o genetici, te o medicinskoj, toksičnog, zaraznog učinka na plod, sve ovisi isključivo o na ženu (tj trudnice) za neko vrijeme izložena negativnom utjecaju.

  Žene koje su trudne za negativan utjecaj izvana može roditi zdravu bebu pun. No, to ne znači da je genetski podaci neće biti donesen od djeteta (sada odrastao i formirao) svojom djecom, unucima i praunučadi.

  Najčešće intrauterini malformacije su:

  • Potpuno ili djelomično oštećenje ili nepostojanje unutarnjeg organa ili konechnostey-
  • Fizička kvar na licu ili na tijelu (nedostatak jednog ili više prstiju, rascjep usne, oštećenja kosti) -
  • Mentalni nedostaci razvitiya-
  • Kongenitalne malformacije kardiovaskularnog sustava,
  • Dauna- sindrom
  • Edwards sindrom.

  Većina oštećenja može odrediti odmah nakon što se dijete rodi, to jest, u prvih nekoliko sati ili dana. Neki se manifestiraju tek nakon nekoliko mjeseci (govorimo o zlima koje su povezane s kognitivnim razvojem).

  Video: Top 8 osoba s najšokantnijih fizičke abnormalnosti

  Kako dijagnosticirati malformacija?

  Do danas, dijagnosticiranje malformacija može biti čak i tijekom trudnoće, ali ne i nakon rođenja. Zato trudnica obavezno mora biti registriran na vrijeme trudnoće i proći sve potrebne preglede, pretrage krvi i screening učinili.

  Video: 10 ljudi sa užasnim tjelesnim anomalijama 18+

  Screening testovi u ovom slučaju su najvažniji za formiranje i razvoj djeteta. Screening - je skup studija i istraživanja koje se daju trudnicama na gestacijski dobi od 12, 20 i 30 tjedna trudnoće.

  Prva stvar koja dolazi na projekciju - to ultrazvučna dijagnostika, koja će otkriti sve aspekte fiziološke razvoj fetusa. Zatim ćete morati uzeti test krvi za serum biokemijskih biljega, odnosno, to je test za malformacija.

  Važno je da prođe jedan tromjesečju dvostruko test za hCG i plazma proteina A u 2. tromjesečju - HCG fetoprotein besplatno cstriola.

  U svakom slučaju ne preporuča se samostalno procijeniti rezultate analize, to bi trebalo biti obrađene od strane stručnjaka u suradnji s ostalim rezultatima o zdravlju trudnica. Ako vaš liječnik ima bilo kakve sumnje u razvoju fetusa, to će biti potrebno koristiti invazivne dijagnostičke tehnike (za pojašnjenje). Pod invazivne metode istraživanja razumjeti - horionbiopsiyu, cordocentesis (koji ispituje kako bi se identificirali kromosomskih abnormalnosti fetusa).
  Bilo istraživanja se odnose na zdravlje i razvoj fetusa mora se održati u specijaliziranim genetskom centru, nego u privatnim uredima. Samo u ovom slučaju možete biti sigurni u pouzdanost rezultata ispitivanja. Sjetite se da je loša kvaliteta opreme i nedostatak kvalifikacija stručnjaka može dovesti do ozbiljnih posljedica.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan

  ZdorovGuru.com
  Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea