ZdorovGuru.com

Epilepsija u djece - uzroci, simptomi, liječenje

Video: Epilepsija: uzroci, simptomi i liječenje. Prva pomoć Ako je epileptički napadaj

Epilepsiya u detey - prichinyi simptomyi lecheniePedijatrijske Epilepsija se odnosi na vrlo teške kronične bolesti koje utječu na mozak dijete roditelja. U tom slučaju, pacijent je potpuno ili djelomično kršenje motornih reakcija, mentalnu aktivnost, osjetljivosti i drugim standardnim fizioloških reakcija. Prema medicinskim statistikama, epilepsija javlja 4 puta češće u djece nego u odraslih.

Uzroci epilepsije

Razmislite o najpoznatije uzroke epilepsije u djece:

  • Nasljedstvo i genetski faktori - znanstvenici dokazali da epilepsija je prošao s roditelja na dijete. A, ovdje to nije ni izravna baština bolesti, a predispozicija za njegovu pojavu. Svaka zdrava osoba ima određeni stupanj osjetljivosti i tendencija da se pojave napadaja u nekom neuro-emocionalne situacije. Ako bolesnik od rođenja sklona nastanku aktivnosti napadaja, rizik od manifestacija epilepsije povećava nekoliko puta.
  • Patologija u razvoju mozga - dijete može biti rođena s genetskim defektima koji su doveli do povrede mozga, ili za kupnju tih bolesti kao posljedica zaraznih i upalnih procesa. Često je odstupanje u mozgu vidio kod djece čije su majke tijekom trudnoće, alkoholizma, vodio nezdravi način života, uzeti drogu ili nose teške bolesti.

Infekcija i ozljeda mozga kod djeteta

Čest uzrok epilepsije u djece su infektivni proces. Prema medicinskim statistikama, ako je dijete u dobi od 0 do 3 godine između starih pretrpio teške zarazne bolesti, visok rizik od oštećenja mozga u starijoj dobi. Vjerojatnost bolesti povećava ako je pokriven tretman infektivnog procesa, radi ili ne počeo.

Traumatske ozljede mozga u djece, nakon nekog vremena (nekoliko mjeseci ili čak godina) mogu izaći na vidjelo u obliku teških posljedica za mozak. Djeca koja imaju povijest ozljede glave, s visokim rizikom od punog ili djelomičnog oštećenja u aktivnosti mozga, uključujući i - manifestacija epileptičkih napadaja.

Epilepsija nije kazna za dijete! Pravilna dijagnoza bolesti i pravovremeno liječenje će dovesti do oporavka! Glavna stvar - vrijeme za početak liječenja bolesti.

Video: Uzroci epilepsije u djece, liječenja. Episyndrome. Simptomatska epilepsija. (Komentari)

Kako roditelji ponašaju?Roditelji trebaju razumjeti i biti svjesni činjenice da osim njih nitko neće moći pomoći djetetu. Nitko nije zainteresiran za zdravlje vašeg djeteta, ali vas. Ako roditelji počnu da se nervozan, brige, naricati o tome zašto je njihovo dijete je pogođen bolešću, ništa dobro će doći od njega.

Dakle, po koncentracija, koncentracija, koncentracija ovisi o zdravlju roditelja svog djeteta!

Važno!

Do danas, epilepsija može biti prekinuta u bilo kojoj fazi bolesti. Prema medicinskim statistikama, 75% djece koji su imali epilepsiju, dolazi potpuni oporavak.

Video: Napadaji kod djece. Savjeti za roditelje - Unija pedijatara Rusije.

simptomi epilepsije

Kako bi se utvrdilo napadaj epilepsije u dojenčadi stvarno treba biti neurolog. Zašto? Budući da su prvi znakovi epilepsije kod djece malo razlikuju od djeteta povećane motorne aktivnosti.

U razumijevanju odraslih Epilepsija - zapljena popraćeno pojavom napadaja. Ali to nije sasvim točno tumačenje simptoma. U stvari, znakovi epilepsije su prilično različiti.

Jeste li znali da u nekih bolesnika s epilepsijom napadajima ne dogodi?

Video: Epilepsija je dijete

Epilepsija razlikovati od drugih, slično simptoma bolesti, moguće je takve karakteristike kao što su:

  • Konvulzije, kratak respiratorni arest, prisilno mokrenje. Trajanje napadaja varira od nekoliko sekundi do 20 minuta. Nakon napada grčeva dijete je toliko iscrpljen da odmah zaspi.
  • Epileptički napadaj bez grčeva, tijekom kojeg se dijete neko vrijeme traje fiksnu poziciju. U ovom slučaju, pogledaj djecu prazna, nejasna, odsutan. U nekim slučajevima, bolesno dijete može početi pomicati kapke, zatvorenih očiju. Pozornost takvog djeteta izvući nemoguće. Nekonvulzivni trajanje napadaja - od 5 do 20 sekundi.
  • Nagli gubitak svijesti kod djeteta bez određenog razloga.
  • Prisilno smanjenje ruku na prsa, oštar nagib glave u stranu, bolan kimajući glavom.

Apsolutno sva djeca pate od različitih vrsta napadaja, vrlo loše spavanje, imaju noćne more noću, oni drastično može probuditi vrišteći i suze.

Epileptički napadaji često može biti u pratnji glavobolje u djece, mučnina, povraćanje.

Ako postoje bilo kakve sumnjive reakcije živčanog sustava djeteta ili njegovo zdravlje, trebali biste odmah konzultirati liječnika, neurologa ili pedijatra.

Liječenje epilepsije u djece

Ovisno o pravim uzrocima epilepsije neurologa odabire odgovarajući tretman. Konvencionalna terapija epilepsije u djece tamo, jer lijek koji može pomoći jedno dijete, izaziva negativne reakcije u drugima. Postoje neki oblici epilepsije u kojima liječenje je isključivo za operacije (jedini način da se izbjegne teške posljedice će) i progresiju bolesti u budućnosti.

U svakom slučaju za liječenje epilepsije kod djece ne preporučuje posegnuti za nacionalnim metodama, kao što će to samo pogoršati situaciju.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea