ZdorovGuru.com

Hydrocephalic sindrom u djece: simptomi i tretman

Video: Liječenje hydrocephalic sindrom i odgođen razvoj govora

Sindrom Gidrotsefalnyiy u detey simptomyi i lechenieHydrocephalic sindrom u djece - bolest koja utječe na mozak djeteta od roditelja. moždani komore dok raste, upaljene i akumulira ih u maksimalnom iznosu od cerebrospinalnog likvora. Prema tome, promjer glave se povećava. Ako vrijeme ne spriječi napredovanje bolesti može doći do najgore - atrofiju mozga. To je zbog povećanog intrakranijskog tlaka u lubanji.

Uzroci hydrocephalic sindrom u djece

Upalni proces u djetetovom mozgu može izazvati, posebno zarazne bolesti. Hydrocephalic sindrom dijagnosticira u 40% djece koja su rođena prerano ili onih koji su u maternici krvarenja došlo u bilo - bilo koji od mozga.

Hidrocefalus opstruktivna tipa proizlazi iz kongenitalna Chiarijev sindrom ili sindrom Dandy - Walker. Posljednji je najopasnija bolest koja stvara cista i sve više raste u moždane klijetke.

Uzroci cerebralne likvotsirkulyatsii može biti utjecaj vanjskih i unutarnjih čimbenika u formiranju mozga u maternici. U fetusa u drugom tromjesečju trudnoće postoji povreda prohodnosti venske krvi u malom mozgu mozga. Na temelju gore navedenih razloga, mozak hidrocefalusa mogu biti posljedica patoloških generirana kao rezultat formiranja fetusa u maternici, kao i vanjskih faktora, čije podrijetlo treba tražiti nakon što je za instrumentalne analize.

Stanje tijela u hidrocefalusa u djece

Ljudski mozak proizvodi, akumulirani i prikazani CSF. Hidrocefalus cerebrospinalna tekućina počinje proizvoditi više od norme. Dnevni izlaz likera u zdrave osobe je 100 ml. Djeca s hydrocephalic sindrom količine tekućine se može povećati na 800 ml. Kao rezultat toga, pritisak na lubanju povećava, a povećava u vrijeme do 200 mm.vod.st.

Video: destkom neurologija do godinu dana

Simptomi hydrocephalic sindrom u djeceHydrocephalic sindrom može pojaviti kod djece i odraslih. No, još uvijek u opasnosti su dojenčad i djecu do 5 godina.

Djeca mlađa od jedne godine likvora skuplja u malom mozgu mozga postupno, pružajući ozdravljenje prepreka lubanje kosti. Kao rezultat toga, bebe veličina glave značajno povećava u veličini. Ova anomalija može se odrediti korištenjem konvencionalnih vizualni pregled.

Pridruženi simptomi u hidrocefalusa je atrofije tkiva sluznice mozga. Ako u ovoj fazi ne dijagnosticiranju bolesti, ona može biti u suprotnosti potpore - motorni sustav. Zatim slijede zamagljen vid i štitnjače bolesti. Dijete počinje zaostajati u razvoju, on ima mentalni poremećaj. A očito se ništa ne mijenja u djece, osim za promjer glave. Ovalni lice nije deformiran, poremećaj motoričkih funkcija ili reakcijama u ponašanju ne poštuje.

Ako pažljivo ispitati kožu bebe glavi, možete vidjeti svaki brod i vena, kako se koža rasteže preko bebina glava jer lubanje deformacije. Kranijalni kosti puno tanji, udaljenost između njih povećava, kao dobro. Pulsiranje u fontanelle području nije označen.

U obavljanju inspekcije i analize odgovora na podražaje zjenice, može se primijetiti da je dijete stalno gleda u pod. Kao posljedica očite strabizma, vizija brzo opada. Klinička slika u većini slučajeva pojavljuje potpuni sljepoća dijete.

Novorođenče s hydrocephalic sindromom rođeni s oštećenjem koordinacije. Dijete, dakle, ne može sjediti, puzati, držati glavu, usredotočiti oči na objekt. Mentalno razvoj je inhibiran.

Kada se tekućina u malom mozgu, dijete počinje biti previše emocionalna, neraspoloženje. Dijete nakon hranjenja mogu se pojaviti refleksa povraćanja i mučnine.

Video: intrakranijalnog tlaka - dr Komarovsky škola

Posljedice hidrocefalusa

Ako ne dijagnosticira i započeti liječenje hidrocefalusa u djece, što dovodi do kršenja gotovo svim sustavima važne djelatnosti. Dijete gubi sposobnost da vide, čuju, razumiju. Ud dijete nije sposobno za samostalan motoričke aktivnosti. Roditelji bi trebali biti svjesni da u slučaju pogoršanja bolesti postoji rizik od smrti.

Liječenje sindroma hydrocephalic djece

Liječenje hidrocefalusa u djece ovisi o mnogim čimbenicima. Kao prvo, potrebno je razjasniti i utvrditi uzrok kao rezultat koji se formira sindroma. Također je potrebno odrediti stupanj hidrocefalusa i rizika koji može biti zbog medicinskih ili kirurških učinaka na organizam.

Imajte na umu da je liječenje hidrocefalusa ne podliježe konzervativne terapije.

manevriranja hidrocefalus

Već više od 100 godina kako bi se uklonili hidrocefalusa šant se koristi. Što to znači? Zaobići kirurgija - je stvaranje dodatnog zaobići protoka likvora tekućine. ovaj tretman downside je da dijete raste i razvija se. Dakle, zaobići će biti potrebno provesti gotovo svake godine, ovisno o stanju djeteta. Komplikacije zaobići kirurgija svibanj biti epileptički napadaji u djece.

odvodnju operacije

Ako postoji opasnost za život djeteta, liječnici obično odustati i posegnuti za zaobići metode za odvodnju. Optimalno rješenje je upotreba endoskopske terapije. Sastoji se u instaliranju šant sustav koji omogućuje apsorpcijski alkohol. Rizik od infekcije, kao i pojava komplikacija tijekom tog rada je značajno smanjena.

Video: vnutrecherepnoe tlak, znaci tlaka, liječenje tlaka. ICP u djece

Kada hydrocephalic metode sindrom lijekova za liječenje se koristi za smanjenje simptoma i olakšavanje djetetovom životu.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea