ZdorovGuru.com

Liječenje zatvor u djece

Lechenie zaporov u deteyOvisno o dobi djeteta djela defekacije to drugačije. To znači da je to sasvim normalno, ako djeca formiraju gastrointestinalnog trakta i imaju mjesto za biti kao zatvor i normalan čin obavljanja nužde. Kako znati kad je dijete zatvor govori o bolesti, a kad je normalno zdravstveno stanje, morate znati neke dobne norme.

Dojenčad - norma i patologija

Ako je dijete novorođenče i dojena, onda je stolica na njegovo mjesto kao i mnogo puta kao majka djeteta odnosi se na prsa, i njegove vlastite riječi - izvore. Ako je dijete dojeno, a istovremeno on ide na wc samo jedan ili možda dva puta dnevno, onda u tom slučaju morate konzultirati pedijatra i gastroenterolog. To je, brava će se smatrati situacija u kojoj grudnichok ne ide na wc više od 2 puta dnevno.

Ako je dijete na bočicu hrani, u ovom slučaju, pod bravom i razumjeti odsutnost defekacije 24 sata ili više.

Zašto bebe zatvor događa?

Zatvor kod beba koje su u potpunosti dojila, to jest, majčino mlijeko može se pojaviti kao posljedica povrede postupka majka bebe hranjenje. Kada poremećena tijekom hranjenja, dijete može biti poremećen metabolizam i usvajanje majčino mlijeko sve hranjive tvari (vitamini, minerali).Kada dijete ne prima majčino mlijeko ili ako je zbog prirode tijela ne apsorbira, dijete će doživjeti nedovoljna stolica. No, ono što je važno - takva situacija, u svakom slučaju ne može nazvati zatvor.

Zatvor u dijete do godinu dana može se pojaviti ako je mamac je uvedena bez dovoljnog broja proizvoda koji sadrže biljno tkivo. Ako je hrana suprotno - vrlo debeo (odnosi se na mamac) ili skrb majka koristi uglavnom proizvode koji sadrže velike količine masti, u tom slučaju dovodi do činjenice da je u crijevima formira fiziološki sapun, zbog onoga što kalorija više to stvrdne.

Uzroci zatvor

Zatvor u djece bilo koje dobi (međutim, kao odrasla osoba) u većini slučajeva može biti manifestacija bilo koje bolesti. Osim toga, nije uvijek zatvor - simptom želučano-crijevnih poremećaja. Dijete može biti rahitis, hipotireoza (poremećaj endokrinog sustava).

Malo anatomije ... .During probava prirodnog smanjenja crijevni zid je promatrana u ljudi. To je potrebno kako bi gurnuti hrane anusa. Fiziološki, taj fenomen je definiran kao pokretljivosti ili intestinalne peristaltika.

Razlozi zbog kojih poremećen crijeva motilitet u djece, može biti nekoliko:

  • oslabljen zatvor, u kojoj je Vaše dijete ima proljev, želučane bubri, a kada defekacija volumen stolice je vrlo velik, identičan odrasla osoba. Pod oslabljen zatvor u ljudi razumiju stanje u kojem je crijevo se smanjuje dovoljno, prema tome, nema signala da morate srati. U takvim slučajevima, liječnici snažno preporučamo da prisili dijete na zahod, inače situacija će se pogoršati još više.
  • spastična zatvor ovce izmet ili - povredu probavnog trakta, koji je predstavljen u obliku vrlo gustog stolicu, a Cal time se sastoji od vrlo malih čvrstih komada, identičnih izmetu ovce. Dijete s spastična zatvor, što uzrokuje jake bolove u trbuhu, grčevi u trbuhu.

Neka djeca izmet može se dodijeliti u obliku nisu sasvim poznati trake ili vrlo tankim potok. U tom slučaju, bolje je ne gubiti vrijeme i konzultirati liječnika, kirurga ili gastroenterolog isključiti vjerojatnost bolesti.

Kako liječiti zatvor kod djece?

Prvo pitanje od roditelja čija djeca pate od zatvora - to isplati staviti klistir za dijete ili ne? Liječnici odgovoriti na ovo pitanje na slijedeći način - to nije preporučljivo staviti klistir, kao dijete u tom slučaju prestaje osjetiti pravi poriv da obavljaju nuždu. To je, klistir može u potpunosti uništiti refleks srati, što nije poželjno za dijete koji ima reflekse upravo formirana.

Klistir se može učiniti, ali samo jedno vrijeme, kako bi se olakšalo blagostanje, ali to je vrlo važno slijediti određene smjernice. Na primjer, za novorođenče volumena klistir bi trebala biti oko 30 ml, ne više od (u ljekarni moraju kupiti najmanji klistir).

Ako je dijete mlađe od 3 mjeseca, iznos klistir treba biti 40 ml, kada se dijete više od šest mjeseci, volumen klistir - 6 mjeseci, 12 mjeseci starosti - od 120 ml do 180 ml.

Također je vrlo važno promatrati temperature otopine - vode klistir treba biti na sobnoj temperaturi, oko 24 stupnjeva. ne bi trebalo „prisiliti” nekoliko puta da biste umetnuli djetetu klistir, čak i ako mislite da su crijeva su potpuno izbrisani. Obično, nakon što je dijete po prvi put imaju klistir, on počinje da se formira neovisni formirane stolice.

Zatvor, ili bilo kakvo kršenje djetetova stolica je vrlo važno da mu potrebnu količinu tekućine - Standardni toplu vodu. Ako dijete zatvor, spastična, to će biti prvi koji koriste glicerin čepići (potrebni za djecu nego odrasle). Zabranjeno je ulaziti dijete u rektum sapuna, ulja i drugih tradicionalnih lijekova, što može samo povrijediti, a ne pomoći.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea