ZdorovGuru.com

Uzroci koma u djece

Video: Depresija u djece: uzroci, simptomi i liječenje

Prichinyi komyi u deteyKoma - dubok san u koji osoba ima potpuno poremećen svijest, nema motora odgovor, osjetljivost, refleksi nestaju. Koma kod djece i odraslih ima dovoljno veliku razliku. U prvom redu, da je koma kod mladih bolesnika mogu biti posljedica zaraznih bolesti, operacije, bolesti živčanog sustava i psihe.

klasifikacija komi

Koma je od dvije vrste:

  • Somatogeničkom - to znači da zarez je rezultat bolesti unutarnjih organa, zaraznih organizama lezija, toksični trovanje;
  • Mozga ili cerebralna - koma, događa kada neispravnost središnjeg živčanog sustava.

U medicinskoj terminologiji može čuti takve definicije kome što su:

  • Primarni, odnosno onaj koji potječe od ozbiljne ozljede mozga (njegove podjele, tkiva i školjke);
  • Sekundarna koma - ona koja je povezana s oštećenjem rada štitnjače, trovanje hranom, kao i - cijeli popis mogućih internih organa lezije.

Koma, i djeca i odrasli mogu početi nakon kraniocerebralne traume, upalni procesi u mozgu, zatajenja jetre, oticanje unutarnje organe i mozak posebno.

razlozi

U slučaju komi u djece javlja oticanje mozga, to jest, njegova ljuska mrtvo oštećeno, a pacijent padne u komu. Na primjer, ako je tijelo doživljava kisika izgladnjivanje, prvi pate od ovog vitalnih organa - srce i mozak.Za vašu informaciju!

kisika moždano tkivo troši 20 puta više od srca i drugih organa.

Drugi uzrok kome je oštar pad u razini šećera. Ako vaše dijete ima šećer padne ispod 2,2 mmol / l, a zatim od strane države su grčevi, nesvjestica i koma.

Koma počinje hiponatrijemije, hipokalijemijom, te s povećanjem koncentracije magnezija u krvi. Za ove države dolazi nesvjesticu, oslabljen rad srca, koma razvija.

Oštećenje mozga

Udarac ozljede glave, kompresije moždanom tkivu benigni ili maligni tumori, nakupljanje tekućine u mozgu - to dovodi do poremećaja funkcionalne aktivnosti središnjeg živčanog sustava.

Video: Let Them Talk HD 2015. (31.03.15) Pazi, zlo djeci!

Važno!

Treba razumjeti da bilo kakvo oštećenje mozga u pratnji edem mozga, što dovodi do hipoksije i povećava rizik od koma.

Koma može biti uzrokovan trovanjem toksinima, otrova, pa čak i nekih lijekova.

Ako govorimo o uzrocima komi u melenkih djece (mlađe od godinu dana), to je zarazna ozljeda mozga, upalni procesi u obliku meningitisa, encefalitisa. Prema statističkim podacima, koji imaju predškolska djeca uzrokovati razne vrste trovanja. U školskoj dobi djeca se odlikuju većom aktivnošću i to dovodi do traumatskih ozljeda mozga i glave ozljede.

Video: Kašalj - simptomi i mogući uzroci. Kašalj u djece i odraslih

zarazne bolesti

Kada infekcije u tijelu djeteta poremećena svijest, nema reakcija središnjeg živčanog sustava, pojavljuju se grčevi. Poraz organizma infekcije počinje sa simptomima neurotoksičnosti i stanju šoka. Liječenje u ovom slučaju podrazumijevaju se posebno anti šok terapiju anti-konvulzivnu (s očitom prisutnost konvulzija), respiratornog pomoć u slučaju zaustavljanja i oboljenja krvotoka.

Kako komu?

Prvi simptom komi - gubitak svijesti, odnosno, dijete ne reagira na govor, dodir, on je u potpunosti izostaju refleksi i bilo kakva reakcija organizma. U ranoj dobi dijete aktivirana je (s koma), tzv back-up moždanog tkiva. U tom slučaju, predviđanje za proizvodnju i obradu koma povoljniji nego u slučaju koma u kasnijoj dobi.

Znanstvenik Michelson nekoliko vrsta koma:

  • Pospanost - dijete pada u duboku nesvjesnog sna, ali je još uvijek moguće da se probudite za neko vrijeme. Zatim je odmah počinje puniti. Pospanost javlja kada trovanje lijekovima koje barbiturata. Ako trovanju u dijete do 5 godina, nakon dolaska iz kome, on je obično gubi stečena prije mentalnih i fizioloških vještine.
  • Delirium - jedinstvena stanje tijela, u kojem osoba može hodati, ali to je potpuno odsutna svijest i osjećaj za realnost. Čovjek (i male i odrasle) u potpunom neadekvatnim uvjetima. Ovo stanje se može pojaviti kada trovanje lijekovi, otrovne gljive, a posebno - letjeti pečurka.
  • Stupor - pacijent nije u potpunosti svjestan, orijentacija u prostoru, bez motornih refleksi.

Video: Alkohol i djeca. Razlog za rađanje djece-čudovišta

Sve ove države - je precoma. Kada je koma, osoba ne može kretati, govoriti, to ne radi na mišiće, mozak je oštećen, nema reflekse.

Kako izaći iz kome?

Postoji način iz kome, pri čemu središnji živčani sustav je u potpunosti obnovljena u ljudi, ali i - kad pacijent ostaje značajno oštećenje mozga.

Izlaz iz kome gotovo uvijek dolazi postupno. brzina izlaska iz kome ovisi o tome koliko i što dijelovi mozga su oštećeni. Prva faza izlaska iz kome, vegetativno stoji - osoba diše samostalno, to normalizira cirkulaciju, probavu radi na toj razini, za održavanje osnovnih životnih funkcija. Za ovu vrstu izlaza iz govora koma počinje oporavak živčanog sustava, refleksa. Nemojte očekivati ​​da pacijent dolazi iz kome, zdrava reakcija na ono što se događa, a prisutnost svih onih mentalnih i fizičkih sposobnosti koje su bile prije. Svi životni procesi moraju se izvoditi polako.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea