ZdorovGuru.com

Povraćanje kod djece bez groznice i proljeva

rvota u rebenka bez temperaturu i ponosaMnogi roditelji su zabrinuti za povraćanje u djetetu, na koje nema proljev i temperaturu. Tu nije samo simptom, on je izazvao određenu bolest. Uzroci povraćanja je više nego dovoljno. To uključuje metaboličke bolesti, bolesti želuca, crijeva, problema sa živčanim sustavom, kao i intoksikaciju. U neke djece, povraćanje je reakcija na recepciji nekih medicinskih lijekova.

Najčešći uzroci povraćanja bez drugih simptoma

Povraćanje kod djece se često uzrokovane nezaraznih bolesti želuca, u ovom slučaju, potrebno je obratiti pažnju na sljedeće značajke:

 • Prije povraćanje bolesno dijete, njegova blijeda lica, bio je nemiran. Također, dijete može postati češći puls, udovi su hladni.
 • Tijekom povraćanje smanjene trbušne mišiće, često je u izobilju.
 • Tijekom povraćanje bilo je krvi i sluzi, može se posumnjati hemoragijski sindrom, peptički vrijed želuca portalna hipertenzija. Često lažno povraćanje krvi. U dojenčadi ako su majke bradavica pukotine. U starije djece s nosa krvarenje.
 • U dojenčadi povraćanje izazvao gastrointestinalne opstrukcije.

Povraćanje u dijete kada pilorospazme i pilorstenoza

pilorospazm izazvalo grč u piloms, koji narušava trbuh, dijete ne može normalno se isprazniti. Kasnije, postupno nakuplja u želucu hrana, to izaziva povraćanje. U tom slučaju, patološki proces promatra. Povraćanje se javlja zbog činjenice da je narušen funkciju probavnog trakta. U novorođenčadi povraćanje je mali, čini se povremeno. Vrlo često promatraju u djevojčice. Pomoći ublažavanju stanja posebnu dojenčad određene debljine, koja se mogu koristiti kako bi se normalizirala želučane rad.

Povraćanje u djeteta s akutna upala slijepog crijevaPosebno opasno je povraćanje, koja je uzrokovana upala slijepog crijeva. Dijete postaje nemirno, on je poremećen san, smanjuje apetit. Zatim, nakon nekog vremena je žestoko povraćanje. Dijete se žali na bol oko pupka, potpuno poremećen san. Pacijent leži na svojoj lijevoj strani i kovrče gore. U nekim situacijama, to zabrinjava učestalo mokrenje i pražnjenje crijeva.

Strano tijelo u djetetovu trbuhu

Svaka majka treba imati na umu da nagli povraćanje može biti uzrokovana prodorom stranih tijela u želudac. Čini se kad dijete guta veliki objekt. Rezultat je jednjaka grč. Povraćanje sadrži sluz i krv grimizno. Dijete postaje nemirno, on ima problema s disanjem, povećana salivacija. U ovoj situaciji, hitna potreba pozvati hitnu pomoć. Ako vrijeme ne pomaže djetetu, strano tijelo će biti u dišnim putevima, a dijete može ugušiti.

Povraćanje kod bolesti živčanog sustava

Ako uporno povraćanje u djeteta koje je u pratnji letargije, nizak broj otkucaja srca i jake glavobolje, možete sumnjate da postoji problem s mozgom. Novorođenče povraćati izazivanja ishemijski-hipoksiji oštećenja središnjeg živčanog sustava, to se događa kada tvrdi trudnoća nastavlja, kao u asfiksije.

Kada djeca povećan intrakranijalni tlak također pojavljuje povraćanje. Ako je dijete malo, to se može vidjeti kao ispupčen Fontanelle. Dijete često zabrinuti zbog nepodnošljive glavobolje, može dramatično promijeniti raspoloženje, smanjuje apetit, poremećeno spavanje.

U starijoj dobi, povraćanje može pratiti migrene. Vrlo često je povraćanje nakon što je pretrpjela teške ozljede glave i potres mozga. U ovoj situaciji hitno treba proći pregled i liječenje od strane liječnika.

Upozorenje! Ponekad povraćanje kod djeteta - to je prvi simptom tumora na mozgu. Ona se pojavljuje iznenada, zabrinuti nekoliko puta dnevno.

Ako sumnjate na dijete patologiju na središnji živčani sustav, to je najbolje konzultirati neurologa.

Pomozite svom djetetu povraćanje

 • Ako povraćanje se javlja u ležećem položaju, podignite bebinu glavu kako bi se spriječilo prodiranje povraćanje u respiratornom traktu.
 • Kada povraćanje počinje tijekom dojenja, potrebno je podržati dijete vodoravno.
 • Nazovite liječnika, ali to će vam pomoći da procijeniti stanje beba stigne.
 • Da biste spriječili dehidraciju, potrebno je dati djetetu što više tekućine što je više moguće. Budite sigurni da su male porcije. Ispod 1 godine dovoljno 2 žličice svakih 3 minute, s 1-3 godina 3 žličice. Starija djeca do 2 žlice. Najpogodnije glukoze otopina soli Regidron.

Što ne raditi sa povraćanje kod djeteta?

 • Operite želudac dijete nesvjesno.
 • Davanje antiemetičnu lijekove bez liječničkog preporuke.
 • dijete voda antiseptički alkoholna otopina kalijeva permanganata.
 • Se dati djetetu antibiotike.

Video: Temperatura djeteta bez simptoma

Dakle, majka treba shvatiti da je povraćanje je vrlo opasan simptom koji može ukazivati ​​na ozbiljne patologije. Važno je da se ponašaju ispravno na povraćanje. Posebno pozorno pratiti dječicu, oni su često promatraju dehidraciju. Kada povraćanje je porazan, ima krvi u njemu smetaju jake bolove u trbuhu, dijete postaje blijeda i propada, odmah nazovite hitnu pomoć. Gdje svaka minuta važna.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea