ZdorovGuru.com

Liječenje ugriza

Video: Učvršćivanje ugriza zubi bez zagrada

Nosač sustav - postupak liječenja malokluzija

Nazvan ugriz vrsta stomatološke zatvaranje. U normalnom stanju je Ortognatska ugriza, što znači prirodna beznačajne preklapaju donje zube vrh. U tom slučaju, osoba koja će osigurati optimalnu funkciju žvakanje. Poremećaji mogu pojaviti kada nenormalan rast čeljusti ili samih zuba. Liječenje treba biti na ugriz pretjerano razvijena nerazvijen gornje čeljusti ili niže, naprijed od donjih zubi na krivom mjestu u zubnim lukovima. Često roditelji ne obratite pozornost na bilo odstupanja u ovom planu dok je dijete malo. No, s vremenom, okolni početi primijetiti da su crte lica kao ljudski rast ne mijenjaju na bolje. Naravno, malokluzija ljudi doživljava višestruke nedostatke i estetsku komponentu - najmanje što može smanjiti kvalitetu života. U stvari, bez pravodobno liječenje okluziji poteškoća s četkanjem i žvakanje hrane, što dovodi do bolesti usta i probavnog trakta u cjelini. Također, osobe s ovim defektom često pate od samoće i depresija. S druge strane, posljedice ovog problema može postati oslabljen u lica, gutanje, disanje, grlo. Često postoje tipični razlozi i ENT bolesti. Dakle, tretman malokluzija treba početi u ranoj dobi, dok je koštani sustav djeteta je samo u fazi aktivnog rasta i razvoja.

Uzroci malokluzija

Struktura čeljusti može deformirati pod utjecajem sljedećih čimbenika:

  • Displazija i položaj gornje čeljusti;
  • Genetski obilježja strukture zuba i čeljusti od njihovih roditelja i rodbine;
  • Štetne navike djece, u određenom jeziku i sisanje palca,
  • Produžena primjena pacifiers;
  • Kronične bolesti gornjeg respiratornog trakta, koje doprinose na činjenicu da dijete nije prisiljen stalno disanje nos i usta;
  • Korištenje bradavica za boce sa velikom rupom. Normalno, vjeruje se da je rupa bi trebala biti mala, tako da je mlijeko tekla samo pod utjecajem sisanče pokreta i mali curiti. U tom slučaju, donja čeljust djeteta će pravilno razvijati.

Dijagnoza i liječenje malokluzijaPrvi posjet stomatologu preporuča se provoditi dijete napuni godinu, nakon čega posjeti treba redovito rasporedu. Kada su prvi znaci abnormalnosti u razvoju čeljusti treba odmah pokazati dijete do liječnika, jer da ispravi sve probleme u ranoj dobi je lakše nego kasnije u životu.

Video: malokluzija

za specijalista ugriza liječenja naziva se ortodont, a prvi konzultacije potrebno je dobiti dijete dosegne tri godine kada je formirana i razvio mliječni zubi ugriz. Za dijagnozu možda trebati x-zrake lubanje i čeljusti, kao i uklanjanje kalupima.

Prije patologije „dobiti priliku da” razvoj, roditelji bi trebali poduzeti niz mjera potrebnih kao preventivnu mjeru. Ne uvijek žene su u stanju dojiti svoje dijete koliko god je moguće, pa umjetne prehrane danas je sasvim prirodno i prihvatljivo fenomen. Preporučljivo je kupiti posebnu bocu s malom rupom koja omogućava da se mlijeko iz posude sisa pokrete, a ne slobodan protok. Također je potrebno obratiti pozornost na dužinu bradavica: ne smije biti predugo, jer će dovesti do nepravilnog položaja jezika tijekom hranjenja i istezanje obraze. Počevši hraniti dijete, treba ga postaviti kao i putem dojenja. Preporučuje se da se izbjegne ležeći položaj u krevetu sa svojim zabačene glave.

Video: ispravljanje zagriza ortodonciju

Ako dijete stalno sisa palac ili ugrize za usnu, onda morate iskorijeniti takve navike. Kada posjetite stomatologa, roditelji mogu naučiti o tehnikama koje mogu pomoći u tome.Ortodont - specijalist u liječenju malokluzija

Sa devetom mjesecu života dijete treba od sise odbijeno od dudom. Kada prvi zubi blagotvoran učinak na razvoj čeljusti ima čvrstu hranu u umjerenim količinama.

Video: Elena Malysheva: malokluzija zuba. Pravilna korekcija i tretman malokluzija čeljusti.

gristi liječenje uvijek traje dugo vremena, tako da je u svakom slučaju potrebno je imati strpljenja i teško primijeniti sve preporuke stručnjaka. U prošlosti, bilo je mišljenje da su nedostaci čeljusti mogu se ispraviti samo u djece i adolescenata, kao u ovom životni vijek zubi tek se formira. Do danas, visoko kvalitetan tretman okluzije je dostupan za djecu i za odrasle, zahvaljujući modernim tehnikama.

Glavne metode liječenja okluzija uključuju:

  • Liječenje uz pomoć posebnih uređaja - ortodontskih trenera, tanjura i zagrada;
  • Mioterapiya - skup redovitom tjelovježbom, što je malo kao gimnastika, samo žvačnih mišića. Ova tehnika je vrlo akutan za djecu do 6 godina starosti, kada se formiraju bebe zubi;
  • Kirurgija, koji omogućuje da ispravi nedostatke, ne vidi kao dijete ili kao rezultat grube nasljednih bolesti;
  • Složene metode.

Konsolidirati rezultate liječenja malokluzija, držeći razdoblje zadržavanja je potrebno. U pravilu, to traje duže od udovice liječenja i daje izvrsne rezultate.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea