ZdorovGuru.com

Je li opasno ultrazvuka

Je li opasno ultrazvuk - pro i kontra„Je li opasno ultrazvukom (SAD)?” - ovo pitanje je pitao trudnice često koji trebaju povremeno proći ovu proceduru. U pravilu, staviti na rekord u ženskoj klinici na početku trudnoće, ultrazvučni pregled provodi se otprilike jednom mjesečno, ponekad i češće ako je potrebno.

Video: Hurt ultrazvuk tijekom trudnoće, da li ultrazvuk opasno?

Ultrazvuk ne samo da može saznati spol djeteta, kao i broj djece u utrobi, ali i identificirati potrebne parametre za trudnoću u načelu. Takva dijagnoza je dodijeljen, međutim, analizirati stanje maternice i drugih organa. Ali, kao što je bio za vrijeme trudnoće pribjegava u SAD često, razmotriti pitanje da li ultrazvuk je opasno i za majku i za dijete.

Što je ultrazvuk

Ultrazvuk sama stroj radi na principu dobivanja i prikazivanje podataka. Analiza unutarnjih organa pomoću zvučnih valova visoke frekvencije preko kojih ljudi ne mogu čuti. Najvažniji dio uređaja je senzor - sonde, nalik mikrofon. On je taj koji šalje u gustim valovima tijela koje odmah se prikazuju informacije o monitoru. Ovaj postupak je apsolutno bezbolan i pomaže ispitati detaljno stanje maternice i embrija (fetusa), sve do najmanjeg detalja, u stvari, kao i svaka druga unutarnji organ.

Indikacije za ultrazvučni dogovoruKad žena sumnja joj je tijelo karakteristične znakove novog života, ona je posjetila ginekologa. Nakon primarni pregled institucija i kartice trudna, morate uzeti test krvi za mjerenje tlaka, težine i provesti ultrazvuk, koji točno pokazuju prisutnost oplođenog jajašca ili embrija u maternicu već.

Video: SAD je opasna za trudnice - video žalba djevojka

Prvi ultrazvuk daje od 10 do 14 tjedna trudnoće, a nakon toga provedena o jednom mjesec ili dva prije nego se beba rodi. Da bismo bolje razumjeli značenje ovog postupka, morate se upoznate s glavnim indikacijama za ultrazvuk u 1., 2. i 3. tromjesečja.

Dakle, potrebno je da u prvom tromjesečju:

 • Uključuju patologije kao izvanmaternične trudnoće;
 • Odrediti rizik od pobačaja ili razvoj različitih patoloških stanja početni razvoj jajne stanice, čime se propisuje postupanje ili uporabu drugih mjera;
 • Postavite i potvrditi gestacijsku dob;
 • Postavite višestruke trudnoće;
 • Dijagnosticiranje embrija deformacije;
 • Otkrivaju ginekoloških poremećaja u odsustvu menstruacije i trudnoće;
 • Dijagnosticiranje neke nasljedne bolesti, koje u ovoj fazi su već vidljivo.

Za drugog tromjesečja trudnoće drži ultrazvuka je važno jer pomaže da:

 • Odrediti spol djeteta;
 • Pogledajte status fetusa, njegove usklađenosti s uvjetima trudnoće;
 • Parametri posteljice: veličini, dobi i mjesta njegova zahvata;
 • Dijagnosticirati antifosfolipidni sindrom.

Za trećeg tromjesečja sljedećim relevantnim informacijama dobivenim SAD-u:

Video: Je li ultrazvuk štetan za tijelo?

 • Fetalni prezentacija;
 • Dijagnoza prirođenih odstupanja zbog kojih dijete može roditi nezreli ili slab;
 • Dijagnoza takvih poroka što je povećanje mokraćovoda i bubrežne zdjelice.

U ovoj fazi, moguće je izliječiti dijete prije rođenja, i dati mu priliku za zdrav i normalan razvoj.

Iz navedenog proizlazi da je odgovor na pitanje „Je li ultrazvuk opasno” logično smatra negativnim. Ipak, utjecaj samih valova na majku i dijete još uvijek nije u potpunosti razumio, on nema pravo na sto posto Je li opasno ultrazvuk za trudnice?jamstvo sigurnosti ultrazvuka. Naravno, mi ne govorimo o rijetkim ili čak rijetkim slučajevima ovaj postupak, koji ne uključuju pretjeranu aparat ekspozicije po osobi. Ministarstvo zdravlja te zemlje odobren od strane ultrazvuk za provjeru statusa trudnica u određenim fazama trudnoće.

Poleđina primjene ultrazvuka

Osim očite prednosti, ultrazvuk ima i svoju negativnu stranu, ali ne govorimo o svim učincima na zdravlje. Činjenica da je otkrio na određenom stupnju abnormalnosti trudnoće nisu uvijek u potpunosti izliječiti, koji, u stvari, ne rješava osnovni problem. Osim toga, prisutnost vidljivih odstupanja nije jamstvo da će beba biti rođena bolesna. U nekim slučajevima, žena može birati između pobačaja ili riskirati i roditi dijete s abnormalnosti. I mnogi liječnici inzistiraju na prve odluke. Kao rezultat toga, žena izgubi dijete i mogućnost da djecu u budućnosti, jer je pobačaj rijetko prolazi nezapaženo. To je također nije neuobičajeno za rođenje apsolutno zdrave djece, ako postoje jasni abnormalnosti dijagnosticirani pomoću ultrazvuka.

Video: šteta od ultrazvuka tijekom trudnoće. TATIANA MALYSHEVA, Peter Garyaev.

Tu su i primjeri u suprotno, kada je ultrazvuk pokazao potpuno zdrav tijekom trudnoće, ali djeca su rođena s teškim poremećajima nespojivih sa životom općenito.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea