ZdorovGuru.com

Oncocitology

Kako Papa na onkotsitologiyu

Mazati na onkotsitologiyu (PAPA analize, PAPA test) - način mikroskopskim pregledom stanica koje su uzete iz površine vrata maternice i njegove kanal. Ova metoda omogućuje otkrivanje prekanceroznih promjena cerviksa epitela, odnosno, cervikalna intraepitelna neoplazija različitog ozbiljnosti.

S obzirom na činjenicu da je učestalost onkoloških patologija raste u svijetu, a rak vrata maternice je jedan od prvih mjesta među raka u žena, grlića maternice oncocitology prvenstveno usmjerene na rano otkrivanje tumorskih stanica i prekanceroznih procesa, koji je, države, koja ako se ne liječi može dovesti do raka.

A posebno analiza brisa preporuča za žene koje su u opasnosti, kao što su mnogi otkrili bolest uspješno liječi ako je otkriven rano. Na taj način biti sigurni da se bris na onkotsitologiyu jednom godišnje trebaju biti žene:

 • Stariji od 30 godina;
 • U čije obitelji su bili slučajevi raka;
 • Tko je pronađena u trenutno ili prethodno identificiran humanog papiloma virusa (HPV), visoka kancerogeni rizika;
 • U tom kolposkopije s vrata maternice su studije pokazale promjene u epitelu,
 • Sa cervikalna erozija.

Video: mazati na onkotsitologiyu. Kako uzeti bris na onkotsitologiyu?

Oncocitology tijekom trudnoće

Trudnoća karakterizira visoka razina hormona koja potiče brzo napredovanje različitih poremećaja koji su klasificirani kao pre-kancerogene bolesti. Zato oncocitology obvezan je za sve žene koje su trudne. Ovaj pristup omogućuje promjenu vremena na utvrđivanju cervikalni epitel.Zaostali se uzima samo jednom prilikom registracije na prenatalnim klinikama u vezi s trudnoćom. Ako se tijekom početno istraživanje oncocytology promjene cervikalni epitel je otkriven, u svrhu promatranja dinamička analiza se ponavlja u drugom i trećem tromjesečju trudnoće.

Kao uzima brisa na onkotsitologiyu

Analiza razmaza - dio je normalnog ginekološki pregled. Držao brzo i gotovo bezbolno.

Video: Kako uzeti bris na floru kod žena

Za istraživanja na onkotsitologiyu obično treba dva grebanja: epitel endocerviks (cerviks) i ekzotserviksa (vaginalni dio cerviksa).

Ograda materijala obavlja se pomoću posebnog tsitoschetochek s mekim vlaknima. Nakon što je biomaterial liječnika priprema takozvani PAPA-pečat: To on dodirne četkom kroz površinu tobogana. Nakon toga, dio stakla se suši na zraku 10 minuta, smještenih u kiveti (staklenu posudu), te se još 5 minuta razmaz se fiksna sa 96% etanola ispraviti. Spreman pripreme razmaza se nalazi u pojedinom paketu i poslati u laboratorij, gdje je pregledao citološki-specijaliste.

naočale za pohranu podataka dopušteno je samo uz uske pakiranje potezima 10 dana na temperaturi od 2 do 8 stupnjeva.

Priprema za vratne oncocytology

Nemojte trošiti onkotsitologiyu u prisutnosti upale rodnice (s coleitis) A vrata maternice (ako cervicitis). To je zbog činjenice da su takvi uvjeti uzrokuju promjene u stanicama koje se mogu brojati kao početnu preneoplastic procesa. Stoga, prije oncocytology propisati odgovarajuće protuupalno liječenje.

Video: Ginekologija: instrumentacija, Razmazi

Jedan dan prije brisa je potrebno da se suzdrže od spolnog odnosa, ispiranja vodom, korištenje vaginalnih čepića i kreme, kao i tamponi. Dva dana prije oncocytology treba izbjegavati kupanje i osobnu higijenu provesti s vertikalnom tušem. Sve ove procedure mogu ometati dobivanje pouzdanih rezultata oncocytology.

Mazati na istraživanju uzeti prije kolposkopije ili pregled zdjelice ili dva dana poslije.

Tumačenje rezultata oncocytology

Rezultati oncocytology: varijante normenalaz o obavljenoj analizi je opis stanice nalaze u materijalu. oncocytology rezultati mogu biti pozitivni ili negativni.

Oncocytology normalna (negativno) je ona čija je stanica normalne strukture, veličine i oblika. Citološka zaključak oncocytology može sadržavati sljedeće podatke:

 • Razmaza ekzotserviksa: u dobivenom biomaterial nađeno stanica slojeviti ljuskasti epitel od površinskih slojeva bez abnormalnih značajke;
 • Endocervikalni obrisak: u dobivenog materijala pronađen kolone epitelne stanice bez mogućnosti. Ponekad se opisuje da su otkriveni stanice metaplazirovannogo epitel - to je jedna od varijanti norme, te predlaže da se bris uzet iz tzv prijelaznoj zoni - ovdje cilindričnim epitelom endocervikalni ide u pokriva vaginalni dio cerviksa višeslojnog pločastog epitela.

Nenormalan (pozitivan) rezultat oncocytology uvijek ne znači da je žena s rakom ili pretkarcinomsku stanje dijagnosticira. Razlozi za PAPA test abnormalnosti kao infekcije mogu biti kao Trichomonas, klamidija, gonococcus i kandidijaza i humani papiloma virus. HPV je često „krivac” nastup u vanjskim i unutarnjim spolnim organima ženskog genitalne bradavice, te stoga uzrokuje benigne cervikalne promjene u epitelu. Papiloma virus visokog kancerogena opasnost od čovjeka može izazvati razvoj raka, a odlikuje ga promjene u neobičnim stanica, koja je otkrivena kao rezultat oncocytology.

Tu je sljedeća klasifikacija Papa test:

 • Klasa 1: normalna citologija;
 • Klasa 2: promjena stanične morfologije kao posljedica upale ženskih spolnih organa;
 • Klasa 3: pronađen pojedinačne stanice s nenormalnim jezgre i citoplazme,
 • Klasa 4: Identificirani pojedine stanice, naznačena naglašenim znakova maligniteta;
 • Klasa 5: postoji veliki broj stanica raka da prisutnost malignih bolesti izvan sumnje.

Režim tretmana žena ovisi o stupnju stanične promjene koje utvrde tijekom oncocytology. Ako su anomalije uzrokovane upalom, dodijeliti odgovarajuću terapiju. Nekoliko mjeseci kasnije, mrlja na onkotsitologiyu opet rješavati.

Video: Papa test

Bez obzira na stupanj uočenih odstupanja (visoke ili niske), sve žene s abnormalnim Kolposkopija oncocytology pokazala - točniji dijagnostički pregled vagine, njegove zidine i vaginalnog dijela cerviksa pomoću posebnog alata. Nakon otkrivanja bolesnika izražena staničnih promjena je poslan na biopsiju. Način liječenja i daljnji liječnički savjet ovisit će o histološkim nalazima.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea