ZdorovGuru.com

Širenje infekcije

Video: Tuberkuloza se vraća: Ove godine, 4 slučajeve bolesti među djecom koji su registrirani u šumi

Širenje zaraze - endogena i egzogena

Spriječiti prodiranje i razvoj raznih infekcija može svaka osoba, glavna stvar - da znaju glavne opasnosti koje vrebaju na svakom koraku, i kako se širi. Izvori infekcije - to stanište i mikroorganizama.

vrste infekcija

Postoje dvije vrste izvora infekcije - egzogeni i endogeni. U prvom slučaju govorimo o izvorima koji su izvan ljudskog tijela, u drugom - faktora koji su u tijelu pacijenta.

S druge strane, širenje infekcije na egzogenim izvora su:

 • Pacijenti sa septičkim gnojni bolesti;
 • životinje;
 • Bacil nosač.

Ne treba zaboraviti da je za potencijalne opasnosti oslabljenog organizma se ne izražava samo patogena, ali oportunistički koji su sastavni dio različitih ljudskih tkiva i organa, ali u određenim okolnostima, postati izvor bolesti. Takvi mikroorganizmi su također prisutne u drugim predmetima, koji su okruženi ljudima.

Ponekad čovjek ne može razboljeti, ali je nositelj virusa, tj bacila prijevoznika. U tom slučaju, šanse za širenje zaraze kao oslabljenih ljudi, a zdrava, iako u različitim stupnjevima.U rijetkim slučajevima, uloga egzogenih izvora zaraze su životinje.

Patogeni mikroflore prodire u ljudsko tijelo na sljedeće načine:

 • zrak;
 • kapanje;
 • kontakt;
 • implantacija;
 • Fekalno oralnim putem;
 • Okomita.

1. U postupku zraka širenje zaraze ljudskim mikroorganizama napada iz okolnog zraka u kojima su suspendirane ili u čestica prašine. Čovječe, što disanja mogu postati zaražene od strane bilo koje bolesti koje se mogu prenijeti na ovaj način.

Video: PVI | Karim Nigmatulin - Ženska putu do uspjeha.

2. drip infekcija uključuje penetracija patogena u ranu, koji se nalaze u malim kapljicama sekreta iz gornjeg respiratornog trakta. No, u ovom okruženju bakterije se prenose od zaražene osobe putem kašlja, govori i kihanje.

3. Kada ljudi govore o kontaktnim načinima širenja zaraze, to je pitanje klica kroz kontakt s predmetima u ranama i oštećene kože izravnim kontaktom. Tako se može prenositi kroz kirurške i kozmetičkih alata, proizvoda od osobne i javne, odjeću i tako dalje.

4. Kada se implantacija infekcije uzročnici prodiru u ljudsko tijelo u slučaju različitih operacija koje uključuju ostavljajući tijelo stranih predmeta. To može biti šavovima i sintetičkih vaskularne proteze i umjetni srčani zalisci, itd

5. fekalno oralnim kontaminacija - penetracija infekcija u ljudskom tijelu kroz gastrointestinalni trakt. Patogeni mikroorganizmi mogu ući u želudac kroz neopranim rukama prljavim i kontaminirane hrane, vode i tla.

6. Iznimno od vertikalnog prijenosa infekcije znači virus s majke na fetus. U tom slučaju, najčešće govorimo o HIV-u i virusnog hepatitisa.

Endogeni infekcija izaziva bolest iznutra ili ljudskog tijela obloge. Po svojoj glavnoj žarišta su:

Endogeni infekcija provodi se metodama kao što su kontakt, hematogeni i limfogene. U prvom slučaju, bakterije mogu ući u ranu od okruženju rez kože površina lumena izloženih unutarnjih organa za vrijeme operacije, ili upale ognjišta, koja je izvan zone zahvata. Ovakav način zaraze je hematogeni i limfogene znače prodor virusa u ranu kroz limfne i krvne žile od upale ognjišta.Pojava bolnici infekcije - bolnica

bolnica infekcija

Koncept bolničkih infekcija pojavila se u 70-80 godina 20. stoljeća, kao u slučajevima infekcije bolesti uzrokovanih visoko patogenim sojevima mikroorganizama koji cirkuliraju unutar bolnice, dok je vani gotovo nikad ne dogodi. Ovi sojevi su nastali izborom najjačih antibiotika otporan na mikroorganizme koji se širi od bolesnih pacijenata na bolničkom osoblju i obratno. Ovi mikroorganizmi su: Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Proteus, Pseudomonas aeruginosa peptokokki bakterijama i gljivama. Prema WHO, HIV-a i virusnog hepatitisa u bolnicama također se spominju ove vrste infekcije.

 Rezervoari bolničkih infekcija su:

 • koža;
 • kosa;
 • noćni;
 • osoblje odjeća;
 • usne šupljine;
 • crijeva (fecesa).

Glavni put prijenosa infekcije unutar bolnice je igla, iako smatra se jednom od zraka.

Na žalost, u potpunosti isključuje mogućnost infekcije Bolničke nemoguće, ali danas je razvio niz mjera kako bi značajno pomoći u smanjenju rizika od bolesti.

Uočeno je da je više pacijent ili zaposlenik u bolnici, to je veći rizik od ugovornih infekcije. To se posebno odnosi na bolesnike s gnojne-septička bolesti. Bolničke infekcije često se javljaju u bolesnika koji su dugo vremena ostati u bolnici i ograničenim pokretima.

U mnogim razvijenim zemljama danas će kontinuirano pratiti bakteriološku agenti bolničkih infekcija. Nakon otkrivanja određenih mikroorganizama provodi odgovarajuće preventivne mjere infekcije.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea