ZdorovGuru.com

Rehabilitacija djece s cerebralnom paralizom

Metode fizikalne rehabilitacije djece s cerebralnom paralizom

Video: Predavanje Anatolij Anikin "Kompleks fizikalna rehabilitacija djece s cerebralnom paralizom od strane LAFK"

Unatoč činjenici da dijete boluje od cerebralne paralize, nije kao druga djeca, on također želi uživati ​​u životu, igrati, učiti i imati prijatelje. Dakle, važno je da se odmah započeti proces rehabilitacije djece s cerebralnom paralizom, osobito kao bolest - to nije kazna. I premda je nemoguće vratiti mrtve kao rezultat hipoksija moždane stanice pod odgovarajućim uvjetima, njihova funkcija na kraju može preuzeti druge podjele.

Fizička rehabilitacija djece s cerebralnom paralizom

Cerebralna paraliza je kronična bolest koja se javlja kao rezultat različitih lezija u mozgu, koji podrazumijeva motorne disfunkcije i aktivnost mišića. Zajedno s različitim bolesti živčanog sustava, cerebralna paraliza je najčešći uzrok invalidnosti djetinjstva.Razvoj bolesti u maternici, tijekom poroda ili u ranom djetinjstvu kao posljedica poraza jedne ili više dijelova mozga. Štoviše, cerebralna paraliza nije nasljedne ili infektivne bolesti ne razvije, a ne recidiva. U djece starije od četiri tjedna ne može biti cerebralna paraliza, ali i da ga izliječiti potpuno nemoguće. Rehabilitacija djece s cerebralnom paralizom je smanjena uglavnom na poboljšanje općeg stanja djeteta, kako bi se osiguralo odgovarajuće uvjete za ostvarivanje svojih potencijala.

Stvaranje takvih uvjeta - to je mukotrpan, uporni, svakodnevni rad liječnika, roditelja i djeteta. Liječničkih napora, bez pomoći obitelji neće dati veliki rezultat, jer ove patologije liječenja - nije najvažnije. I rehabilitacija djece s cerebralnom paralizom treba započeti što je prije moguće, jer je u prvim godinama života liječenja može najučinkovitije nadoknaditi za postojeće oštećenje mozga i smanjiti simptome spastičnost. To ga čini moguće u budućnosti smanjiti koštane deformacije i grčeva, poboljšati sposobnost da zadrži ravnotežu, normalan rad mišića i pokreta.

Trenutno u svijetu postoje mnoge centre za rehabilitaciju za djecu s cerebralnom paralizom, gdje su pacijenti barata raznim specijalistima - neurologa, ortopeda, pedijatara, psihologa, logopeda, kiropraktičara i roditelja djeteta tijek rehabilitacije treningu kod kuće. Uostalom, čak i jednostavna igra s lutkama pomaže poboljšati koordinaciju pokreta, mišićne funkcije, inhibira patološke reflekse.

Cerebralna paraliza može manifestirati na razne simptome, kao što su:

 • Nespretnost, nespretnost;
 • Smanjena koncentracija;
 • nemir;
 • Ne sviđa ili prah za crtanje;
 • Nemogućnost uhvatiti loptu ili hit na it pješice;
 • Nemogućnost da se skočiti na jednu ili dvije noge, skok preko prepreke;
 • Teškoća hodanje.

Fizička rehabilitacija djece s cerebralnom paralizom, prvenstveno se sastoji od lijekova (opuštanje mišića, analgetici, antidepresivi, anksiolitici), stalne sjednice fizikalna terapija i ortopedskih kirurških tehnika u kombinaciji s masažom. Dobri rezultati mogu postići fizičke tehnike terapija: električna stimulacija živaca i mišića, i termička obrada mulja elektroforezom. Kada se izražava kontraktura kirurški tretman u kojem se provodi produljenje mišića, kostiju, i za ublažavanje spastičnost - zadnje lože.

Video: Liječenje cerebralne paralize. Pogreške u rehabilitaciji cerebralne paralize !!! Dio 4. Frolkov SV

Socijalna rehabilitacija djece s cerebralnom paralizom

Razdoblje oporavka motoričke aktivnosti i socijalne adaptacije bolesno dijete sastoji se od četiri faze:

 • Akutne period. To traje 7-12 dana, tijekom kojih su poremećaji izraženiji lokomotornog sustava, grčevi;
 • Rano razdoblje oporavka. To traje do dva mjeseca starosti djeteta;
 • Kasni oporavak. Ona završava s djetetom o dvije godine i odlikuje se izrazitim tonik refleksa, koja ne dopušta da se razvije u pravo vrijeme refleksa uspravljanja i svjesno kretanje;
 • Posljednje razdoblje. To karakterizira zaostalih učinaka i može trajati cijeli život.Značajke socijalnu rehabilitaciju djece s cerebralnom paralizom

Od velike je važnosti za uspješno liječenje djeteta s cerebralnom paralizom su uvjeti pod kojima dolazi do povrata. Rehabilitacijskim centrima za djecu s cerebralnom paralizom dopustiti korištenje kvalificiranog stručnjaka, kvalitetnu opremu kako bi se postigla više učinkovite rezultate. Također je vrlo važno za početak rehabilitacije u najkraćem mogućem roku, poštujući kontinuitet liječenja.

Video: Centar za rehabilitaciju osoba s invaliditetom s cerebralnom paralizom svake godine pomaže tisućama djece 4 ..

Kako djeca rastu s cerebralnom paralizom, i donijeti ga bliže školske dobi trebaju obratiti posebnu pozornost na svom motornom razvoju, kako bi se olakšalo njegove prilagodbe društva. Socijalna rehabilitacija djece s cerebralnom paralizom je razvoj vještina i priprema za život u momčadi. Dakle, to je imperativ osigurati za djecu od 4 do 7 godina s očuvanom intelekta posjetu vrtića s govorom terapijskim skupinama, jer je često popraćena motornih defekata s govornim poremećajima.

Kada posjetite vrtić, dijete s cerebralnom paralizom dobiva potrebnu komunikaciju s vršnjacima, povećavajući svoj prirodni nagon da se presele, broj glasovne kontakte. Tako se dijete usadio neprocjenjivo iskustvo društvene interakcije, povećava razinu svoje samopoštovanje.

Video 13 13. rujna STRC Krim Rehabilitacija djece s cerebralnom paralizom

Fizička rehabilitacija sada bi trebao biti usmjeren na vještine u svakodnevnom životu, učenje djeteta da se odjenu, jesti, koristiti WC. Sve to pomoći će uvelike olakšati život bolesnika i povećati svoje samopouzdanje. No, glavna stvar - je zapamtiti da, iako cerebralna paraliza je ozbiljna bolest, ali mnogi ljudi s ovom dijagnozom je moguće voditi normalan život. Uz pravilnu rehabilitaciju djece s cerebralnom paralizom kasnije idu u školi, na poslu, oženiti i imati djecu.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea