ZdorovGuru.com

Zamjena zuba u djece

Bol - normalna pojava kod promjene zubi u djece

Zamjena zuba u djece čini mnogi roditelji često alarm, i nije uvijek opravdana. To se događa tako da se s nadolazećim 4 godine beba ima zube ispasti i nisu ni pojavljuju nove. Ili, na primjer, u 7 godina zubalo ostaje gotovo nepromijenjen. Unatoč činjenici da postoje neka ograničenja, ovaj proces je vrijeme promjena na zubima - vrlo individualna, tako da ne brinite, još jednom, s naglaskom na zajedničkim kriterijima ili „dobar savjet” iskusnih prijatelja.

Ipak, promjena primarnog korijena zuba mora pravilno proći, a za to je potrebno pratiti odraslu osobu. U svakom slučaju, nakon otkrivanja negativnih promjena može uvijek biti vremena da posjetite liječnika koji će preporučiti korektivne terapije.

Video: Erupcija i promjena na zubimaU normalnom rasponu smatra se promjena zuba od 4 do 11-13 godina, a prosječno je taj proces traje 7-9 godina. Prvi alternativni zubi donje vilice, ali može biti različit za svako dijete.

Roditelji pogrešno vjeruju da je proces promjene zuba počinje s gubitkom mlijeka. U stvari na prvi pogled izgledati pretkutnjacima, koji nisu mliječni. Ti zubi pojavljuju se u dobi od 4 do 6 godina između te su odmah trajno. kutnjaci rastu zbog činjenice da je beba raste i na taj način mijenja svoj zubala. Prije pojave prostora za pretkutnjaka u djeteta može samo uklopiti 20 mliječne zube. Međutim, s povećanjem razmaka između zuba povećava, siguran znak ranog gubitka mliječnih zubi i pojavu autohtoni.

Video: Erupcija i promjena na zubima, 3D

U 5-7 godina dijete početi teturati i onda ispasti prve zube. Prvo, u tijeku su sjekutići, nakon njih - kutnjaci i posljednje - očnjaci.

promjene zubi: moguće neugodnosti i odstupanje

Prilikom zamjene beba zubi mogu se žaliti na bol. U takvim slučajevima potrebno je kupiti antiseptički i anestetik gel za desni. Takav alat može se kupiti u bilo kojoj ljekarni bez recepta. Također se preporuča koristiti pastu obogaćen s kalcijem i fluor. Nakon svakog postupka sanitarnom usnu šupljinu treba isprati s posebnim dodatkom. U skladu s tim „novim” Preporuke zubi brzo će rasti jači, a upala zubnog mesa neće dogoditi.

Ponekad roditelji počnu paničariti kada su primijetili nastajanju trajnih zubi rastu iskrivio. U većini slučajeva, povreda je zbog činjenice da je čeljust nije dovoljno prostora za nove strukture, tako da su zubi rastu postroj. Tijekom vremena, vilica postaje sve veće i zubalo prirodno je usklađen.

Ako beba zub je nestabilan, nema potrebe da ga ukloniti odmah. Bolje je da ga ostavite kao što je, a uskoro će se pasti, ustupa se na konstantu. Ali ponekad se situacija može biti opasno za dijete. Na primjer, labav zub uzrokuje upalu zubnog mesa ili sprječava stalni zub erupcija. U takvim slučajevima, intervencija stručnjaka koji brzo i sigurno uklanja zub. Također, stomatolog će vam pomoći ako labav zub ometa prirodni proces razgovora i konzumiranje hrane.Posjet stomatologu - obvezni postupak pri promjeni zube kod djece

Video: Kako promijeniti zubi kod djece? Ortodont Irina Berezovskaya

Točke koje trebate obratiti pažnju prilikom promjene zubi u djece

Tijekom razdoblja denticije roditelji trebaju znati da su novi zubi prekriveni emajl prilično krhka, koji zahtijevaju posebnu njegu. Inače, visoki rizik od karijes, bolesti desni i potpuni gubitak zuba. Svakako treba inzistirati na tome da beba zubi čistiti redovito (dva puta dnevno). Također provjerite kako se to obavlja ove radnje. Mnoga djeca pokušavaju brzo četkanje zubi ili učiniti ga bezbrižno i neoprezan. Kao rezultat toga, nedavno su rasle zubi već odlikuje prisutnost plaka, koji je ubrzo pretvara u trulež.

To je također vrlo važnu ulogu u zdravlju djeteta, odnosno, u točnost i pravovremenost promjeni snage predstava zuba. Svakodnevnoj prehrani djece preporuča se dogovoriti s pedijatrom. Međutim, vlast je u svakom slučaju mora biti uravnotežen, sadrži esencijalne vitamine i minerale. Ako je potrebno, s vremena na vrijeme treba uzeti tečaj vitamina pilule.

Ne možete ignorirati planirani posjet stomatologu, koji će kontrolirati ne samo trenutno stanje u ustima djeteta, ali i dati preporuke za sprječavanje raznih bolesti i zdravlja općenito.

Video: Promjena mliječne zube za trajno

Budite sigurni da obratite pozornost na situaciju kada su zubi kod mijenjanja dijete počinje popustiti i povući na vlastitu mlijeka zuba. Vrlo često, djeca dodir rezanje stalni zub ruke, tako iritiraju sluznicu oko i uzrokuju upalu. Potrebno je objasniti djetetu da to ne bi trebalo učiniti, u protivnom rana može zaraziti, izaziva niz bolesti. Mutne mlijeko zuba sterilni instrumenti mogu ukloniti stomatologa i bolan proces u rukama profesionalni je teško nazvati.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea