ZdorovGuru.com

Nikotin štete

Što je nikotin štetan za organizam?

Već su mnogi čuli za činjenicu da nikotin ima negativan utjecaj na rad mnogih ljudskih tjelesnih sustava. Međutim, ne može svatko dati jasno objašnjenje što točno nikotin je opasno za organ. Ako nikotin „ubijanje konja”, koje su posljedice nose nekoliko pušili cigarete? Što je šteta od nikotina?

Šteta od nikotina kroz oči liječnika

Prije svega, treba napomenuti da nikotin ima negativan utjecaj na dišni sustav, kako ona ulazi u ljudsko tijelo kroz pluća.

Uostalom nikotin se apsorbira u plućne kapilare, ulazi u krvotok i zatim se širi po cijelom ljudskom tijelu. U središnjem živčanom sustavu, neuromuskularna veze i u autonomnim ganglijima postoje posebne receptore osjetljive na ovaj alkaloida. Stimulacija od tih receptora dovodi do promjena u cijelom organizmu i njegovim posebnim sustavima. Osoba počinje da se ubrza rad srca, povećava pritisak, sužava periferne krvne žile. Zajedno s ovim mozgom žile počinju širiti, postoji dio adrenalina u krv, gdje se povećao glukoze.

Sve reakcije su povezani s prisutnošću nikotina u krvi, to zahtijeva znatnu količinu energije. Zato, čak i ako nema redovito vježbanje, osoba ne počnu da se mast.Šteta od nikotina uzrokovane njegovom visoku toksičnost - nije mit. Ako je nikotin koji se nalazi u cigaretama, čovjek ušao intravenozno, smrt se ne može izbjeći. Doza nikotina koja ulazi u tijelo tijekom pušenja, mnogo manje, jer nisu svi dim u pluća čovjeka, a dio koji se još uvijek previše razrijeđena. Međutim, čak i mala doza nikotina je dovoljno da se vidi njegovo tijelo, a zatim je počeo posebice reakcija povezan s prisutnošću.

Ovisnost ili navika

Nikotin stimulira otpuštanje adrenalina u krvi i hormona radosti - endorfin. Kao rezultat hormonalne dizanje pušač osjetiti val snage, radosti, hrabrosti, jasnoća uma, uzbuđenja, i blage euforije. Ovdje treba napomenuti da je ovaj efekt ne traje dugo. Već nakon 30 minuta koncentracija nikotina znatno je smanjen, i sve što je došao sa nikotin nestaje. Mozak počinje zahtijevati novu seriju. Nikotin je stvarno zarazna, što je ekvivalent lijekovima.

Video: Kako pušenje utječe na ljudsko tijelo?

Postoje dvije vrste ovisnosti o nikotinu: fizičke i mentalne. Stanje u kojem se tijelo navikne na sustavno protok bilo koje tvari, bolan odgovor na njegovoj odsutnosti, je fizička ovisnost. To se lako može napraviti popis opojnih droga. Uobičajeno ljudsko tijekom akcije, koja je formirana tijekom višestrukog ponavljanja rituala je mentalna ovisnost. Dobili osloboditi od njega može biti samo kroz usvajanje jake volje odluka.

nikotin štetan za dišne ​​organe

U pušača bi uzimati više od četiri tisuće raznih elemenata u tragovima, zajedno s dimom cigareta. O tri od njih su otrovne i iritirajuće na sluznicu dišnog sustava.

Video: nikotin u elektronske cigarete štete

Tijekom pušenja, najviše pogođene dušnika, grkljana, bronha i nazofarinksa. Šteta nikotin je da je prodor dima izaziva prekomjerno lučenje sline i sluzi. To dovodi do nakupljanja viška sekreta u bronhima. Kašalj kod pušača s iskustvom uzrokovane prisutnost sluzi u bronhijama. Nikotin također može uzrokovati bronhospazam.

nikotin štetu živčanog sustava

Na početku pušenja nikotin je stimulans učinak na živčani sustav. Iz toga osoba postaje razdražljiv i nervozan, njegov san je poremećen. To se događa da osoba izgubila apetit, pojavljuju se jake glavobolje. Nakon toga dolazi u novu fazu učincima nikotina na središnji živčani sustav: osoba postaje ravnodušan na sve vrste podražaja. Redoviti unos nikotina rezultira razvojem ateroskleroza cerebrovaskularne, pri čemu je poremećaj dotoka krvi u mozak, što povećava rizik intracerebralnog krvarenja.

Učinak nikotina na probavnih organa

Opijenost, uzrokovati štetu na nikotin, ogleda se u radu probavnog trakta. Alkaloid potiče lučenje sline, iritacije sluznice usne šupljine, kao i izgled i lomljivost krvarenje desni. Očito oštećenja na zubima i nikotina. Pod njezinim utjecajem uništava zubnu caklinu, a zubi postaju žute boje i pocrne. Neki pušači doći do stomatologa s pritužbama koje su im zubi počeli bez uzrokovati labav i ispasti.

Ljudi čiji dan počinje sa šalicom kave i cigareta, žale se na nedostatak apetita. To se može pripisati štete od nikotina, što usporava viđeno i izlučivanje funkcije želuca.Šteta od nikotina - trovanja cijelog organizma

Ljubitelji nikotin često suočeni sa bolestima kao što su čir na želucu i duodenumu, te gastritis. Šteta od nikotina je da se povećava kiselost želuca, što uzrokuje vaskularne grč.

Video: Učinci alkohola i nikotina na ljudsko zdravlje

nikotin štete na reproduktivni sustav

Nikotin ima oštećenja na muškarce i žene. Stoga, ako razmišljate o tome kako baciti takvu naviku, razmišljati o učinku nikotina na ljudski reproduktivni sustav.

Pušenje uvelike utječe na potenciju kod muškaraca. Među pušačima u dobi od četrdeset godina mnogi nemoćan. Osim toga, pušenje cigareta dnevno (više od jednog paketa) dovodi do neplodnosti jer nikotin smanjuje aktivnost sperme.

Šteta na nikotin i da može izazvati neplanirane trudnoće u žena, budući da nikotin utječe na učinkovitost kontracepcijskih sredstava. Kao i muškarci, žene pušenje može uzrokovati neplodnost.

Također treba napomenuti da čak iu malim dozama, nikotin izaziva porast krvnog tlaka, angina i tahikardija. Šteta na nikotin utječe na aktivnost kardiovaskularnog sustava, doprinosi nastanku vrtoglavica, gubitak svijesti, i iznenadne smrti.

Kobni doza za ljude je da nije velik - samo 25 cigareta, ako im dim jedan po jedan.

Mnogi tvrde da je šteta od nikotina manja od štete od duhanskog dima. No, ova izjava može se smatrati vrijedi samo na pola. To je kroz uzimanja nikotina, a čini se jak ovisnost o cigaretama. To drži pušač zakačen, čak i ako je jednom će moći shvatiti kako je štetno to navika za njegovo tijelo.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea