ZdorovGuru.com

Zdrave prehrambene navike

Što je zdrava hrana?

Video: Prehrana i zdravih životnih stilova u slavenskoj tradiciji

Način na koji osoba jede, izravno je povezana s njihovom zdravstvenom i životni vijek. Drevna poslovica kaže: „Ako nemate hrane, kao lijek, na kraju imati droge kao hrana.” Moderni liječnici su u potpunom dogovoru s ovom izjavom, jer je hrana probavu i odgovorni su za veliku većinu povreda koje se događaju u tijelu, as druge strane, zdrave prehrambene navike može zaštititi ljude od raznih bolesti i preranog starenja.

Organizam kao savršen mehanizam sa sigurnosnim deseterostruko marginu

Bez razmišljanja o zdravoj hrani već godinama, bilo čudo da je prosječna osoba će prije ili kasnije suočiti s posljedicama takvog nemara? Za crtanje analogiju s autom, nitko vozač ne dolaze u obzir, umjesto da gorivo sipa u auto, recimo, razrjeđivač, na toj osnovi, a da i to gorivo? Da ne bude spetsialistom shvatiti da avtomobil slomaetsya. Međutim, jedući hranu se zna da su štetne ljudi idu godinama na temelju toga što tijelo ne odmah uspjeti. I to je istina, jer naše tijelo ima sigurnosnu deseterostruko marginu. No, opskrba završiti prije ili kasnije, a onda je čovjek baca ruke iznenađeno: „kako to da je sve bilo kao i obično, a to su na, bolestan”No, očuvanje zdravlja pridržavaju zdravu hranu, ne previše teško, potrebno je samo da preispita svoju prehranu i režim i držati s njima - po mogućnosti prije prasak groma. Zvuči jednostavno, ali u stvari, to je jednako teško kao i bilo koji drugi riješiti loših navika, a posebno onaj koji nas prati gotovo od djetinjstva.

Što je uključeno u koncept zdrave prehrane

Snaga i što jedemo i kako jedemo i kad jedemo, pa čak i gdje ćemo jesti, a osobito ono raspoloženje radimo. Malo kasnije ćemo govoriti o prehrani, dok o tome kako naše društvo radi u jelu. Obično, postoje dvije krajnosti u tom pogledu. Prvo - to je svakodnevno neuredan hrane. Svakodnevni obrok, bez obzira na životne važnosti, smatra se da je nešto što nije osobito važno, barem ne po tome što je potrebno da pridaju veliku važnost. Drugi - srdačna i teška odmor obrok. Koja od njih je još gore, to je teško reći, ali kombinacija oboje zaista smrtonosna.

Činjenica da je hrana treba uzeti u izmjerenog vremena, mi smo odavno zaboravili. Prosječan građanin prestane ispunjavati prehrani, dolazi iz vrtića, a ipak je vrlo važno. Kada unos hrane događa redovito, na jednom te istom trenutku, probavni trakt određeno vrijeme u oružanim spremna za ulazak proizvoda, približan sastav hrane poznat kao jutro dolazi jedan od svoje vrste, drugi dan, treći večer. To osigurava optimalno i zdravu probavu, tako probavu, koji pomaže kako bi se povećala izdvajanje vrijednosti iz hrane, čak i ako hrana nije bez grešaka.

Ayurveda je znanost o zdravlju, ayurveda, tvrdi da mora postojati samo u ravnom ili povišenog raspoloženja. Ako je osoba u depresiji ili uzrujan, ispraviti preskočite obrok, jer probavni mehanizmi ne djeluju u tom stanju ispravno. U stvari, čak i tijelo pokušava da se brani iz hrane u ovoj državi, a onda kažemo: „Komad u grlu ne penju.”

Zdrave prehrambene navike nužno temelje na poštivanje jela, stvoriti ugodno, opušteno okruženje, ležerno proces apsorpcije hrane. Jedan je postalo uobičajeno, normalizira probavu.

Što je u prehrani sa zdravim prehrambenim navikama

Čovjek treba puno raznih hranjivih tvari, od kojih je svaka potrebno je izvršiti određenu funkciju. Hrana sadrži tri glavne komponente: proteina, ugljikohidrata, masti, kao i makro i mikroelemenata. Niti jedan od tih spojeva ukloniti bez oštećenja zdravlja ne može, ali samo kao štetan za više od bilo koje od njih. „Cijeli svijet je otrov, sve medicina, samo je pitanje je količina” - ove riječi Paracelsus ne može biti pogodna za hranjivim tvarima.Dijeta zdrava hrana

Na temelju navedenog, osnovno pravilo prehrane zdrave hrane - je njegov uravnoteženi sastav. Dijetetičari izračunati količinu svih potrebnih materijala za različite skupine ljudi, kao i potražnja ovisi o mnogim čimbenicima: mjesto stanovanja, dob, spol, vrste aktivnosti i ostalih stvari. Postoji nekoliko mogućnosti za pravilan jelovnik za sebe: prvo - da sjedne za stol provesti neko vrijeme na svojim performansama izračune i odabrati ogledni popis proizvoda temelji se na potrebi i ukusu sklonosti. Drugo - pitati za pomoć stručnjaka, koji će brže i, najvjerojatnije, mnogo točnije. Treći - da jede, nakon općih pravila i tradicije u regiji u kojoj živite. Nutricionisti se slažu da je nacionalna tradicija moći, izgraditi više od stotinu godina, nekim čudom stvoriti optimalnu ravnotežu esencijalnih hranjivih tvari, i to varira ovisno o mnogim karakteristikama - dob, spol, itd

Sljedeće pravilo zdrave prehrane: potpune i bezuvjetne odricanju od junk-food, odnosno takozvani junk food. Razmislite o automobilu i njegove benzinske postaje, i odbaciti jednom zauvijek ispuniti svoj savršeni „car” šljam. Da li smo svi zapravo znaju što junk food, i kako je to štetno? Također znamo da je okus od njega, koji je tako kao mi koji smo spremni progledati kroz prste na njegovu štetnost, samo prijevara, razraditi obmana nepce kemikalije koje su slične hrane, ali hrana nije, po definiciji, a ponekad nisu ni organske tvari. Razmislite o tome prije nego što kupiti paket od ukusno i potpuno nejestiv čips, kikiriki ili čudno s okusom slanine.

I zadnje ali ne manje važno pravilo: pokušati barem trećinu svoje prehrane se sastoji od svježeg voća i povrća. Dodatak ugljikohidrata, vitamina i minerala, sadrže celulozu (ista vlakna) bitno u crijevima djelovala glatko. Prije mnogo godina, celuloza se smatralo krmno bilje, suvišno, jer se ne apsorbira u tijelo. Međutim, utvrđeno je da je bez su vlakna otpadne tvari uklonjene iz crijeva nepravilno i zastaivayas, počinju propadati, trovanja toksičnih proizvoda cijelog organizma propadanje.

Isprva se može činiti da je sve to teško shvatiti. No, ne daj se, morate početi koračni obnoviti uobičajeno ponašanje prehrane prema zdravom hranom i postepeno sve će doći na svoje mjesto. Poznato je da je potrebno dva mjeseca da se formira navike - samo 60 dana može vas spasiti od mnogo većeg broja dana provedenih u loše zdravlje kasnije.

Video: Prehrana i zdravih životnih stilova u slavenskoj tradiciji. Slavenska narodna radio

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea