ZdorovGuru.com

Da li oblik lijeka na njegove učinkovitosti?

Učinkovitost lijekova ovisi o učinkovitim aktivnim tvarima u svom sastavu. Međutim, jedan te isti lijek može se proizvesti u različitim oblicima - u obliku tableta, kapsula, čepića, injekcijskih otopina i slično. U takvim slučajevima je aktivni sastojak ulazi u tijelo na različite načine - i, sukladno tome, djelotvornost „put isporuke” na organ koji se tretira mogu biti različiti.

Kao oblik pitanju droga utječe na učinkovitost?

Ono što može biti s obzirom na izbor jednog ili drugog oblika, a koje je bolje i zašto bi proizvesti isti lijek u različitim oblicima? Na primjer, „Prostatilen” - učinkovito sredstvo za liječenje i sprečavanje prostatitis - prvo proizvedena u ampulama za intramuskularne injekcije. Kasnije se pojavio na tržištu rektalni čepići (supozitorija). Glavni aktivni sastojak u ovom slučaju je isti - skup peptida dobivenih iz prostate mladih bikova.„The odredište” pripravak, ciljni organ, tkivo prostate su upala. Intramuskularna primjena „Protatilen” prolazi kroz krvne žile, filtrira kroz jetru i tek nakon što prođe ta bioloških barijera, dostiže prostate. Kada se koristi iskra aktivnu tvar apsorbira kroz stijenku crijeva i u krvotok, zaobilaženje jetre. Nadalje, prostata se nalazi u neposrednoj blizini mjesta primjene lijeka - i, odnosno, učinak je brži.

Za usporedbu učinkovitosti „prostatilen” u različitim oblicima, posebne studije su provedena u kojoj su dvije skupine bolesnika s kroničnim prostatitisom za 10 dana dobila lijek u različitim oblicima. Prije početka lijeka za više od 90% pacijenata koji se žalili na bol, oko 40% - na poremećaj mokrenja i poremećaja erekcije funkcija smeta 60% pacijenata.

Video: Qwsd

Prva skupina je primala dnevno „Prostatilen” intramuskularno druga skupina koja se koristi za pripravu u obliku supozitorija. Nakon tretmana lijekovima potpuni nestanak simptoma bolesti su kod 51% pacijenata u prvoj skupini i 53% u drugi. Broj pritužbi boli smanjena je za 63 i 65 posto. Među pate od poremećaja mokrenja u prvoj skupini poboljšanje ili potpunog nestanka simptoma opažena kod 90% bolesnika u drugom - 91%. Poboljšanje stanja bolesnika i kliničkih studija potvrdili.

Može se primijetiti da, bez obzira na „prostatilen” oslobađanja čine njegova učinkovitost bila je vrlo visoka, unatoč činjenici da je tečaj bio samo deset dana. Razlika u odnosu na prve i druge skupine ne može se smatrati statistički značajna, ali istraživači napomenuti da je među onima koji su dobili „Prostatilen” u obliku svijeće, postoji jasan trend povećanja broja oporavlja.

Prostatilen u obliku čepića

U prilog navedenom iskre i lakoće njihove primjene - „” Prostatilen za injekciju je dostupan kao krutina koja se mora otopiti u fiziološkoj otopini ili novokain, što dodatno otežava postupak za administraciju. Svijeće se također može koristiti bez poteškoća na svoje, bez pomoći, što ih čini mnogo lakše za korištenje.

Video: Znanost Slam

Međutim, svaki oblik „prostatilen” ima svoje granice i kontraindikacije - na primjer, u hemoroidi ili ne treba koristiti druge upalne bolesti rektuma čepići - u ovom slučaju, moramo izabrati ampule. U svakom slučaju, trebalo bi propisati lijek liječnik koji će biti u mogućnosti analizirati sve pojedinačne karakteristike pacijenta i odabrati najprikladniji oblik lijeka za njega.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea