ZdorovGuru.com

Vježbe za ravnih stopala

Vježbe za ravne noge - najbolji tretman za patologiju

policajac je najčešći tip deformacije zbog ravnanje od luka i podesivi skretanje pronirovaniem Prednji dijelovi. O ovaj fenomen čuje, vjerojatno, svi, a mnogi napustili ordinaciju s odgovarajućom dijagnozom. ne može biti pozvan kritički ili ozbiljno patologija, kao i redovite masaže i vježbi za ravne noge sasvim je moguće promijeniti situaciju u njihovu korist.

vrste policajac

Vježbe za stan propisano od strane liječnika na temelju dijagnostičkog patologije, vrsti i općeg stanja pacijenta. Pet vrsta bolesti, ovisno o etiologiji:

Video: liječi ravne noge profesionalno s liječnicima za 10 minuta dnevno!

 • Kongenitalne ravnih stopala;
 • rahitičan;
 • traumatski;
 • paralitički;
 • Statična.


Statički policajac je najčešći među stanovništvom na planeti. Usput, do 7-8 godina starosti, ovo stanje stopala smatra se dob norma, i prestati odrastanja postaje normalan, zdrav oblik. Ako se to ne dogodi, odnosno ako oblik i funkciju stopala nije normaliziran, onda pribjegavaju vježbi za ravne noge.

Video: vježbe za ravnih stopala

Također ukazuju na urođeni i stečeni policajac oblik. Kongenitalna oblik je izuzetno rijetka.

Uzroci ravnih stopala

Policajac uglavnom nastaje zbog mišićno-ligamentous insuficijencije. Pretjerano hodanje, ili statički stanje za dugo vremena s velikim opterećenjima povećati rizik od promjene u podnožju nekoliko puta.

Kongenitalna pojavljuje zbog nepravilnog unaprijed natalni razvoj strukturnih dijelova stopala. Iako se često stan - stečena fenomen.

Razlozi za promjene u stopalo izazvati paralizu i parezu mišića noge, rahitis, komplikacije nakon raznih ozljeda i bolesti kalcij-fosfor metabolizam.

Policajac je u pratnji smanjenja amortizacije hodanja, tako da osoba doživljava simptome kao što su bol u stopalima, nogama, kukovima, križima, brzo fizičkog umora.

Važan faktor je učestalost debljanje, kao u ovom slučaju povećava opterećenje na stopala podliježe brzom deformacije. Također Patologija tipično za mnoge sportaše koji su stalno doživljava pretjeranog opterećenja na cijeli mišićno-koštanog sustava.

Često dovodi do razvoja policajac nosi nekvalitetan ili pogrešno odabranom obućom, što uzrokuje odgovarajuće deformacije. Kada hoda, ljudsko tijelo je podložno različitim šokovima i šokova, koji su preciznije amortiziranom stopala. Konkretno, ova funkcija se izvodi poprečnih i uzdužnih lukova, zbog interakcije zglobovima, kostima i mišićima stopala. Ako prekomjerne prenapona mišićno-ligamentous aparati, razviti ravnanje trezora, ali često pate od njih oboje.

Vježbe za ravnih stopala

Osnovne vježbe za ravnih stopalaZa ispravljanje pacijenta noga oblika preporuča posebne medicinske gimnastike, koji se mora obaviti svaki dan za dugo vremensko razdoblje. Međutim, rezultat će biti pozitivan ako su sve vježbe za ravne noge.

Dakle, smatramo osnovne gimnastičke trikove u ovoj vrsti stopala deformiteta:

 • Terapijski hodanje: potrebno je hodati na ravnu površinu na prstima, ruke gore, na petama (ruke na pojasu), vanjski luka stopala sa savijenim prstima (ruke na pojasu) na unutarnjoj luka stopala (ruke na pojasu). U prosjeku, svaka vrsta vremena hoda je 20-30 sekundi;
 • Stojeći na štap i kolut: Trebali izvesti čučanj i poluprisedaniya, bacivši ruke prema naprijed ili u stranu. Također je potrebno da se stavi nogu preko ili uz štap, ponavljajući ove vježbe 5-8 puta;
 • Stojeći: u položaju na vanjskoj strani stopala okrenuti lijevo i desno deblo. Nakon vježbe ovog tipa je da morate ustati na prstima, s naglaskom na vanjskoj strani stopala. Ponavljanje tehnike od 8 do 12 puta;
 • „Brod”: leži na trbuhu u isto vrijeme potrebno je podići glavu, ruke i noge, zadržavši se na prstima nekoliko minuta. Ponoviti 4-6 puta prijem;
 • „Kut”: vratiti, podići nogu na niskoj nadmorskoj visini (pod kutom od 45 stupnjeva), i držite 3 minute. Također je potrebno da se ponavlja oko 6 puta;
 • Sjedeći: treba savijati i ispraviti prste, maksimalan asimetričnost i peta čarape bez prekida od poda. Također učinkovite vježbe za ravne noge, u kojoj pacijent vuče napon na sebe čarape i opušteniji daleko. Potrebno je provoditi takve tehnike i sjedenje: Spojite stopala s ravnim koljenima, kružnim pokretima unutar i obratno, čvrsto i podizanje prsta stick i loptu, bacivši loptu s nogom, ljuljačka loptu nogom od pete do pete, a uhvatio loptu površine stopala je. Svaka vježba se izvodi za 12-15 puta za ravnu ovom odjeljku.

Video: Gimnastika s ravnim nogama! Nastavni videa. Frolkov SV

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea